Nieuwe functies niet naar oude Apple TV

Door: Koen van Tongeren - 29 reacties

Hobby’s hebben geen updates nodig, zo moet Steve Jobs gedacht hebben. De eerste Apple TV krijgt namelijk geen software update met de functies van de nieuwe Apple TV, zoals het huren van video’s en Netflix integratie. Een woordvoerder van Apple heeft dit bevestigd tegenover ArsTechnica. Alle huidige functionaliteit van de oude Apple TV blijft wel gewoon werken, inclusief het kopen van films en TV shows terwijl op de nieuwe Apple TV alleen gehuurd kan worden.

Praktisch is dit nieuws alleen relevant voor de V.S. en een aantal Europese landen waar daadwerkelijk video content beschikbaar is in iTunes. In Nederland en België moeten we hier nog op wachten, net als op de nieuwe Apple TV. Er werd tijdens de keynote wel kort verteld dat er later dit jaar films en tv shows in meer landen beschikbaar komen, maar of Steve de lage landen genadig zal zijn…

Reacties

29 reacties
 • Profielfoto
  NTG

  Ach, als je Boxee of Plex gebruikt hoef je niet te klagen.

 • Profielfoto
  spacefreek

  Als een Apple TV in Nederland kan werken zoals in Amerika wordt het voor zo’n 100 euro toch wel erg aantrekkelijk, hopen op content in NL dus :angry:

 • Profielfoto
  jreijner

  mmm ik kan me herinneren dat Steve bijna twee of drie jaar geleden heeft belooft om tv series en films naar heel Europa te brengen later dat jaar, ook dit blijft nog achter.

 • Profielfoto
  Volkie

  Als een Apple TV in Nederland kan werken zoals in Amerika wordt het voor zo\’n 100 euro toch wel erg aantrekkelijk, hopen op content in NL dus :angry:

  Dat kan al, gewoon een account in de Amerikaanse iTunes store en je kan hetzelfde als in de US.

 • Profielfoto
  Japsuh

  Hij zei toch andere landen later dit jaar. Misschien zitten wij er wel gewoon bij.

 • Profielfoto
  1234

  eigenlijk te erg voor woorden, de distributie van films van Nederlandse bodem is een hel omdat niemand er aan wil beginnen (behalve als de blote tieten van Carice erin zitten).

  Dit zou zo’n mooi platform zijn om daarmee te beginnen. Als RTL of de PO dit nu zou opppakken. Voor PO zou dit misschien nog wat rek in het bestaansrecht kunnen opleveren.

 • Profielfoto
  Rolf

  Ach, met een US iTunes account, en een gehackte AppleTV heb ik toch wel een hoop pret EN goeie content….. ;-))
  Ik denk dat ik de huidige AppleTV – met bovenstaande condities – liever heb dan de nieuwe AppleTV……

 • Profielfoto
  Yannes

  Je hebt toch een creditcard nodig voor een US account? Niet heel erg praktisch dan.

 • Profielfoto
  koenvisser

  @Yannes: nee, het kan ook met een US gift card.;)

 • Profielfoto
  njv1963

  Erg jammer. Dit moet technisch toch wel te doen zijn? Vooral airplay erbij lijkt me een fijne functie. Zijn ze niet verplicht om deze functies ook naar de oude Apple tv te brengen voor een product dat je misschien nog geen jaar geleden hebt gekocht.

 • Profielfoto
  petrakev

  Jammer dat serie rentals blijkbaar niet mogelijk zijn. Aangezien mijn AppleTV het nogsteeds doet (ik heb de eerste versie met 30Gb hardeschijf) dacht ik dat ik tekort zou komen met de nieuwe AppleTV, maar om elke keer een serie te kopen is toch wel duurder. En niet alle series kijk ik vaker (sommige wel). Die 113 euro (of zoiets) hebben we er wel in een klein jaartje uit op die manier.

 • Profielfoto
  wimbers

  Kijk verder dan Apple. Apple is gewoon absoluut niet de partij om nu te gebruiken voor het thuis afspelen van content die daadwerkelijk in je bezit is.

  Apple is een bedrijf geworden dat vele inkomstenstromen van de zelfde consument probeert te pakken. (en dat doen ze best aardig)

  Apple moet het alleen wel op producten blijven doen en niet middels die producten hun ooit zo trouwe consument in een diensten model proberen te dwingen.

  Zeker in Europa gaat dat niet lukken. De markt is te gefragmenteerd. markttechnisch bestaat Europa niet, daar verkijken veel Amerikaanse bedrijven zich op. ieder land heeft hier zijn eigen wetten, regels en eisen. dat gaat voor een afzetgebied zoals NL voor Apple nooit rendabel worden.

  Producten zoals een Apple TV gaan hier zeker niet interessant worden voor de massa. Iedereen heeft voor een relatief laag bedrag toegang tot interactieve TV via de kabel. dat is exact hetzelfde rental model als wat Steve zojuist gepresenteerd heeft.

  Mensen die zo graag films op HD willen kijken en ze huren via een online service zullen dat eerder doen via een reeds in de tv gebouwde service, zoals in de VS netflix.
  de echte uitdaging is om en Netflix achtige service ingebouwd te krijgen in TV’s in Nederland

  (Veamer waar blijf je?)

 • Profielfoto
  Stro

  Eigenlijk een schande dat ze de AppleTV in NLD hebben verkocht! De Europese regelgeving en richtlijnen zullen wel weer funest zijn geweest voor het niet kunnen aanbieden van content in de EU. Nu maar hopen dat de geschiedenis zich niet gaat herhalen…

  Desalniettemin heb ik er met wat hack en zaagwerk i.c.m. het US account nog een beetje plezier van kunnen hebben.

 • Profielfoto
  Vodka

  Het is toch eigenlijk te gek voor woorden dat we anno 2010 nog steeds niet op een eenvoudige manier films en series via internet kunnen kijken. Goeie Amerikaanse content is hier gewoon niet beschikbaar, tenzij je heel veel moeite gaat doen (amerikaanse itunes giftcards, VPN verbindingen et cetera).

  Ladies and gentleman, start your torrents!

 • Profielfoto
  error

  Dat we hier nog 0% video in de iTunes Store hebben ligt niet aan Apple maar aan de complexe auteursrecht systemen in Europa. Ik geloof niet dat Nederland later dit jaar ook aan de Apple TV kan gaan… gaat vast nog jaren duren.

 • Profielfoto
  Petje

  Ik vindt dat Apple de functies ook naar de huidige ATv moet brengen. Ik zou graag o.a. de foto’s en muziek direct vanaf 1 van onze iPhone’s of de iPad kunnen streamen naar de Tv of onze Hifi set.
  Dus mensen, vlink gaan klagen bij Apple.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  De Europese regelgeving en richtlijnen zullen wel weer funest zijn geweest voor het niet kunnen aanbieden van content in de EU. Nu maar hopen dat de geschiedenis zich niet gaat herhalen…

  Dat kan het niet zijn want in de UK en in Duitsland o.a. wordt wel gewoon verkocht en verhuurd en dat zijn allebei EU lidstaten.

 • Profielfoto
  Jor1

  ik ben van mening dat Apple met het uitbrengen van de “oude” iTV de filmrechtenorganisaties onder druk heeft willen zetten. Helaas zonder resultaat.

  iTV met giftcard werkt goed, en is simpel (zelfs mij is het gelukt)

 • Profielfoto
  Jeroen-W

  Ach, ik ben tevreden met mijn ATV. Na een aanpassing met ATV-Flash kan ik alles bekijken wat ik wil.

 • Profielfoto
  bestbier

  Niet echt belangrijk die update. Meer geïnteresseerd ben ik de Airplay mogelijkheid. Komt die fungus beschikbaar in de oude Apple TV.

 • Profielfoto
  hommel

  Met de specs van de nieuwe ATV heb ik niet de indruk hopeloos verouderd te zitten met het oude model, sterker nog, juist meer toepassingen blijven overeind (middels hack weliswaar). En of het live-streamen van iPhone naar ATV een killer is? Daarvoor sync alles al met iTunes. Ik vind veel van de nieuwe functies wel interessant (alles werkt mooi compatible) maar niet wereldverbeterend.

 • Profielfoto
  Chrisvdberge

  ik geloof het allemaal wel voor wat betreft de content.
  Heb hem zojuist in Duitsland besteld omdat het voor die prijs een prima device is om mijn muziek en video vanaf de iMac te streamen…

 • Profielfoto
  prullenbak

  Ik begrijp gewoon niet dat er niet één partij met een mooie service komt. We hebben hier geen netflix, geen itunes films, en weet ik veel wat voor services ze allemaal in amerika hebben.

  Ok, we hebben zune op de xbox 360. Een mooie dienst, als je t mij vraagt. Maar dan is iedere film zonder ondertitels..Ja, HALLO daar geef ik geen 5 euro per film voor uit hoor.

  En dan vinden ze t gek dat wij lekker blijven downloaden.

 • Profielfoto
  BigAL

  Het is natuurlijk erg 20e eeuw, maar nog steeds zijn er echte winkels waar je binnen kunt lopen (ja ja heus waar), en bijvoorbeeld een dvd kunt kopen. Of Blu-ray, maar goed die zijn nog steeds onbespeelbaar op de Mac.
  De echte digitale liefhebbers kunnen deze zelfs omzetten naar een bestand op de pc of streamer (maar dan niet de nieuwe Apple tv).

 • Profielfoto
  GrizzDesign

  Niet meer kopen op de (nieuwe) Apple TV is een vooruitgang.
  Zoals Steve zei, geen ‘storage management’. Echter wel verbinding met andere computers in het netwerk, al dan niet met behulp van AirPlay.

  Dus kopen in de iTunes Store en streamen naar Apple TV kan gewoon, en is m.i. zelfs beter.

 • Profielfoto
  hezndepezn

  Maak mij in in eerste instantie niet uit dat de nieuwe functionaliteit niet op m’n Apple TV werkt. Vervelend is wel dat iTunes 10 inmiddels alleen nog maar kan streamen naar de Apple TV, syncen kan dus gewoon niet meer.

 • Profielfoto
  Apple

  @hezndepezn: meen je dat? Kan je met iTunes 10 niet meer je muziek en foto’s syncen naar je ‘oude’ Apple TV? Ik sta net op het punt om zo’n ‘oude’ te kopen juist vanwege het syncen, waardoor ik mijn Mac niet meer 24h per dag aan hoef te hebben…

 • Profielfoto
  roy

  @Apple: Dat is onzin, synct gewoon.

 • Profielfoto
  Richard74

  Ik hou het bij mijn oude Apple TV. Ik gebruik deze eigenlijk voornamelijk voor mijn muziek. Hb er een harde schijf aan gehangen en al mijn muziek (meer dan 300 GB) staat nu op mijn ATV. Qua films ben ik niet tevreden over de prestaties van de ATV, daar stop ik niet veel moeite meer in. De nieuwe ATV streamt alleen, dat betekent dat ik alsnog mijn Macbook aan moet houden als ik muziek wil luisteren. Daar bedank ik voor, vind het nu prima zo.