Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 7 september 2010

Nieuw: Macworld Mobile

En wij maar denken dat het over zou zijn met Macworld, toen na Boston en New York ook de beurs in San Francisco het zonder Apple moest stellen. Niets lijkt minder waar! Zoals je het kunnen zien in ons videoverslag bleven de bezoekers afgelopen januari komen, ondanks het kleinere aantal exposanten.

Nu tovert IDG, de organisator van Macworld zelfs een nieuw Apple evenement uit de hoge hoed en in plaats van 8.839 kilometer, hoef je er nog maar 1.324 kilometer voor te reizen. Klinkt verleidelijk, maar je interesse moet wel uitgaan naar het ecosysteem rond Apples mobiele besturingssysteem iOS.

Het nieuwe Macworld Mobile, dat IDG in samenwerking met GSMA organiseert tijdens het jaarlijkse Mobile World Congres in Barcelona, lijkt een Europese editie van de laatste WWDC te worden. Het richt zich namelijk op ontwikkelaars en staat volledig in het teken van software ontwikkeld voor iOS-apparaten, zoals de iPhone, iPad en iPod touch.

Er komen technische sessies, ‘targeting tools’ (weet een van de lezers misschien wat hiermee wordt bedoeld?) en presentaties van apps. Verder staat het event in het teken van ontmoeting en netwerken, als je durft zelfs met ontwikkelaars voor Android, WebOS en Windows Mobile 7.

Macworld Mobile en het Mobile World Congress vindt plaats van 14 tot en met 17 februari 2011 in het mooie Barcelona.

Eric Schmidt, CEO van Google, heeft zich al aangemeld en een ding weten we nu al zeker: Apple zelf zal niet aanwezig zijn op Macworld Mobile.

Reageer op artikel:
Nieuw: Macworld Mobile
Sluiten