Navigon gratis voor T-Mobile gebruikers

Door: Lucas Raggers - 57 reacties

T-Mobile en Navigon pakken uit. Per direct kunnen klanten van T-Mobile gratis MobileNavigator van Navigon downloaden. De app controleert aan de hand van SIM-kaart of je een T-Mobile klant bent. Deze speciale gratis Navigon is een uitgeklede versie die al naar ieders behoeften uitgebreid kan worden met extra features en mogelijkheden.

“Het gratis basispakket bevat veel handige functies zoals de Voetgangersnavigatie en Clever Parking, waarmee met één druk op de knop de dichtstbijzijnde parkeergelegenheid wordt weergegeven. De app werkt ook op de onlangs uitgebrachte iPhone 4 met iOS 4 ondersteuning en maakt gebruik van alle nieuwe toepassingen, zoals multitasking. Wanneer de gebruiker een andere app opstart of wordt gebeld, blijft de navigatie op de achtergrond doorgaan, waardoor deze vervolgens weer gemakkelijk is terug te vinden.”

“Navigatie is een van de meest gebruikte apps op de iPhone. Met NAVIGON kunnen wij al onze iPhone-klanten als extra service kosteloos een navigatiesysteem van hoge kwaliteit bieden. Ook kunnen wij met NAVIGON, dat net als T-Mobile kwaliteit en betrouwbaarheid hoog in het vaandel heeft staan, onze klanten nog sneller van deze innovatie laten profiteren,” aldus André Suurmond van T-Mobile.

Download nu gratis Navigon!

Reacties

57 reacties
 • Profielfoto
  Trat

  Handig! Eat that Tomtom! Maar navigeren met een iPhone blijft houtje-touwtje. Ik pak liever mijn gewone navi. En in een beetje fatsoenlijke auto zit dat toch ook ingebouwd?

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Eat that Tomtom!

  Hear hear!

 • Profielfoto
  Undaunted

  Hey, goeie zaak. Heeft er iemand ervaring met deze App? Ben benieuwd hoe deze vergelijkt met bijvoorbeeld NDrive

  @Trat
  die ingebouwde navigaties zijn lang niet altijd goed. Daarbij rijdt niet iedereen in nieuwe auto’s.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Een kaart vind ik altijd nog stukken makkelijker maar goed dat is persoonlijk. Het is denk ik wel een aardige deal voor T-Mobile klanten ook al zouden die liever betere ontvangst zien, denk ik;).

 • Profielfoto
  RTM85

  Waarom zou je dit willen als je al TomTom hebt? Toegegeven werkt TomTom maar zo-zo op een iPhone 3G maar sinds ik een iPhone 4 hebt werkt TomTom echt als een speer!! Nauwkeurig, snel, accuraat. I like! Dan hoef ik geen uitgeklede Navigon…

 • Profielfoto
  JBStudio

  leuk, die ga ik vanavond even binnenslurpen! Dit is het eerste lichtpuntje in 7 jaar hel van t-mobile

 • Profielfoto
  PaulS

  Waarom zou je dit willen als je al TomTom hebt?

  Mijn dochter had gisteren mijn TomTom mee omdat ze naar Brussel moest.

  Ikzelf moest ’s avonds naar Haarlem.
  Als ik dan Navigon op mijn iPhone had gehad, dan had ik dat erg prettig gevonden. ;)

 • Profielfoto
  Koetjesreep

  TOMTOM met de iPhone 4 werkt geweldig, alleen heb ik hem net gekocht voor 79 euro terwijl ik 4 dagen later een gratis alternatief zou krijgen:(

 • Profielfoto
  MadDonna

  Altijd handig! Ook al heb je al TomTom een extra navigatie systeem kan nooit kwaad.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Gratis Navigon, zoals ik zes maanden geleden reeds aankondigde:

  http://www.onemorething.nl/community/topic/gratis-navigon-bij-aankoop-iphone

  Deze ‘aanbieding’ heeft een hoog Aldi/Lidl gehalte. Als je het aankleedt met de noodzakelijke opties is TomTom nog goedkoper.

 • Profielfoto
  Trat

  die ingebouwde navigaties zijn lang niet altijd goed. Daarbij rijdt niet iedereen in nieuwe auto\’s.

  Lang niet altijd goed? Ik weet niet hoor, maar dat ding doet het altijd en breng me door heel Europa. Iets wat ik met een iPhone 3G / 3Gs niet zou durven.
  En je vraagt expliciet naar een vergelijking met Ndrive. Als Ndrive een navi app is die je gebruikt kan ik je zeker een ingebouwde navi in je auto aanraden. Is net voor niks uit de appstore gehaald.

 • Profielfoto
  Trat

  TOMTOM met de iPhone 4 werkt geweldig, alleen heb ik hem net gekocht voor 79 euro terwijl ik 4 dagen later een gratis alternatief zou krijgen:(

  Zuur, want een maandje geleden was hij maar €50. Ik zou deze gratis versie niet 1:1 tegenover navigon Europe zetten omdat hij – zelfs helemaal aangekleed met alle updates – minder is dan die jij hebt. Bovendien MOET je een Tmobile abonnement hebben en ontstaan er roamingkosten in het buitenland als gevolg van de periodieke authenticatie.

 • Profielfoto
  Rano

  Ik heb de gratis software gedownload. En voor mij is het echt perfect. Het komt echt 20x per jaar voor dat ik de weg niet weet. Dus dan is dit prima. Dan hoef ik geen 80 euro voor TomTom uit te geven.

  Het werkt snel, simpel. Het is erg basic allemaal. Maar de basis werkt prima!

 • Profielfoto
  jf

  Begrijp ik goed dat deze basisversie alleen Nederland doet? In d eoptilijst staat namelijk de BeNeLux package voor een tientje en de Eruopa 20 voor 20 euro.

  Dan nog leuk cadeautje. Als T-mobile nu ook nog even aangeeft dat ik m’n iPhone4 op kan komen halen…

  @Trat: tsja, ik vind een inbouwsysteem de meerprijs doorgaans niet waard als je ziet wat je ervoor terug krijgt in vergelijking met een los systeem.

 • Profielfoto
  friesappeltje

  Wij hebben ook een ingebouwde navigatie, bevalt heel goed. Alleen.. op de fiets kun je dat ding zo moeilijk meenemen…. Dan is navigatie op je mobiel ook handiger!

 • Profielfoto
  iklolik

  Ik denk dat het een slimme zet is van t-mobile om hun netwerk te ontlasten van gebruiker die de gratis google maps gebruiken
  al met al eindelijk een +je voor t-mobiel

 • Profielfoto
  MadDonna

  @Trat: tsja, ik vind een inbouwsysteem de meerprijs doorgaans niet waard als je ziet wat je ervoor terug krijgt in vergelijking met een los systeem.

  Zijn er dan navigatiesystemen die je inbouwt, pure navigatie systemen? Ik heb er één van panasonic gehad, maar daar zat meteen een heel mediasysteem in waar ik ook mijn xbox(360)/gamecube/wii/ps(1)(2)(3) op kon aansluiten. tv/dvd kon kijken en natuurlijk ook naar de radio luisteren.

 • Profielfoto
  Trat

  @ MadDonna & jf. Ik zeg alleen maar dat in de meeste auto’s al een navigatiesysteem zit tegenwoordig. Ik heb het niet over dit in laten bouwen want dat is natuurlijk stom. Ik heb het ook niet over meerprijs want Trat is gelukkig niet zo gek om een nieuwe auto te kopen: geld stuksmijten doet hij liever op Apple gear.;-)

  Wat ik probeer duidelijk te maken is dat de prijs voor de zogenaamde ‘top-pakketen’ in de Appstore gewoon obsceen is. Voor een tientje meer koop je bij de dozenschuivers van de de Dixons een EU navigatiesysteem: die brengt je ook overal (ook al heb je dan geen weermelding enz: dat soort dingen boeit me weinig). Een paar tientjes is zoiets mij hooguit waard.

  Maar… Ik ga deze navigon eens uitproberen en kijken of het wat is. De beperking van enkel 2D weergave vind ik niet erg want dat is toevallig mijn favoriete weergave.

 • Profielfoto
  stefsegers

  het meot niet gekker worden, eerst halve prijs en nu dit… ik betaald verdorie grof geld voor de app en een maand later is hij GRATIS!??!?! TE GEK VOOR WOORDEN!!!!

 • Profielfoto
  Trat

  het meot niet gekker worden, eerst halve prijs en nu dit… ik betaald verdorie grof geld voor de app en een maand later is hij GRATIS!??!?! TE GEK VOOR WOORDEN!!!!

  Is die versie die jij gekocht hebt hetzelfde dan? Nee, dus niet zeuren. Dit is een leuke dienst voor Tmobile klanten, je zou blij moeten zijn.

 • Profielfoto
  KR1275

  Erg mooie actie! Als dank heb ik de iPhone 4 bij T-M besteld. In de hoop dat het in de toekomst verbeterd. Men doet wel z’n best om klanten wat te gunnen. Al heb ik in de auto nog wel TomTom, maar dat systeem werkt nou eenmaal erg goed. Een inbouwsysteem is nog mooier, maar als je in het centrum van een stad woont, koop je zoiets eigenlijk voor een ander,

 • Profielfoto
  Afroman

  inbouwnavigatie kun je moeilijker softwarematig upgraden.(dus voor de kaarten) en daarnaast betaal je naast de normale BTW ook nog eens BPM.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  ….Voor een tientje meer koop je bij de dozenschuivers van de de Dixons een EU navigatiesysteem: die brengt je ook overal … Een paar tientjes is zoiets mij hooguit waard….

  Je moet wel de juiste systemen met elkaar vergelijken. Je koopt geen TomTom Start voor een tientje meer dan de Benelux-versie van de iPhone TomTom app.
  En hetzelfde geldt (en dan nog iets harder) voor Navigon.
  Het verschil is gemiddeld al meer dan 50 euro t.o.v. een vergelijkbaar hardware systeem. Dat is toch 50 euro + het voordeel van een apparaat minder.

 • Profielfoto
  jf

  @ MadDonna & jf. Ik zeg alleen maar dat in de meeste auto’s al een navigatiesysteem zit tegenwoordig.

  Ah, nouja, daar heb je dan ook geen gelijk in, helaas. In de meeste auto’s is het nog steeds een (vrij prijzige) accessoire, die door lang niet iedereen wordt besteld. Het is wel zo dat ze in steeds meer nieuwe auto’s standaard worden geleverd, maar de meeste auto’s worden ook nu nog afgeleverd zodner ingebouwd navigatiesysteem.

  Maar goed, we dwalen af.

 • Profielfoto
  Trat

  Je moet wel de juiste systemen met elkaar vergelijken. Je koopt geen TomTom Start voor een tientje meer dan de Benelux-versie van de iPhone TomTom app.
  En hetzelfde geldt (en dan nog iets harder) voor Navigon.
  Het verschil is gemiddeld al meer dan 50 euro t.o.v. een vergelijkbaar hardware systeem. Dat is toch 50 euro + het voordeel van een apparaat minder.

  Wil geen reclame maken, maar bij Dixons: Navigon Europa 22 landen: €99. Precies een tientje meer dan Navigon Europe op de iPhone…

  Wil je later toch Tomtom? Dan verpats je hem op marktplaats. Hoe doe je dat met je Navigon app? Mij niet gezien!

 • Profielfoto
  MadDonna

  inbouwnavigatie kun je moeilijker softwarematig upgraden.(dus voor de kaarten) en daarnaast betaal je naast de normale BTW ook nog eens BPM.

  Bij mij stond het op dvd.

 • Profielfoto
  ProBookMac

  nu nog wachten op mijn iPhone 4,

  nog even wachten

  en nog even wachten

  nog even wachten

  en nog even wachten

  nog even wachten

  en nog even wachten

  nog even wachten

  en nog even wachten

  nog even wachten

  en nog even wachten

  nog even wachten

  en nog even wachten

 • Profielfoto
  Trat

  inbouwnavigatie kun je moeilijker softwarematig upgraden.(dus voor de kaarten) en daarnaast betaal je naast de normale BTW ook nog eens BPM.

  True, en dat van die BPM is gewoon een schande. Het mag niet eens volgens de EU wetgeving en NL (als enige land die BPM heeft) krijgt hier jaarlijks een boete voor, waar ze zich helemaal suf over lachen omdat deze in schril contrast staat met de inkomsten hieruit.

  Maar waarom moet je upgraden? Dat upgraden is echt niet iedere maand nodig hoor. Om de 2-3 jaar is prima, je raakt echt niet verdwaald omdat een bepaalde rotonde er nog niet in staat hoor…

 • Profielfoto
  spacefreek

  Navigon was sowieso al beter dan TomTom, nu al helemaal (ja ik heb beide uitvoerig gebruikt op de iPhone)

 • Profielfoto
  Robert

  Toch jammer dat hij niet wil installeren op mijn iPhone. 3,6GB vrij en de app is volgens de appstore 1,6GB groot.

 • Profielfoto
  Luidspreker

  Hij heeft een verbinding via 3g nodig (wifi werkt niet). Houdt dit in dat het gebruik van deze app mij geld in het buitenland gaat kosten? Dan word je dus best in de aap gelogeerd als je besluit te upgraden naar de Europese versie.

 • Profielfoto
  Afroman

  Nou ja, volgens mij schakelt de iPhone dataroaming sowieso uit als je in het buitenland bevindt(Althans, een t-mobile iPhone) dus dat zou je geen geld moeten kosten. Alleen ik twijfel of de navigatie dan nog werkt. Het is wel 2 Gb dus ik neem aan dat er wel volledig kaarten in zitten. Alleen je moet betalen om de verschillende features te unlocken. Dit vind ik goed en goedkoop, want ik heb enkel interesse in 3D en Europa. De rest hoef ik niet, dus daar betaal ik ook niet voor.

 • Profielfoto
  gepeterd

  Jammer dat ie 1,7GB is :'(

  Ik had liever gewoon goed bereik gehad, zo vaak heb ik navigatie niet nodig, plus we hebben hem ingebouwd :X.

 • Profielfoto
  Picazi

  Folks, ik heb gewoon T Mobile iPhone abo. Als ik deze Navigon gebruik maak je dus geen gebruik van 3G of iets? Wat “gebruikt” de Navigon/iPhone dan? Hij moet toch weten waar ik rij?
  Kost het verder niets, als ik in Belgie rij ofzo?
  Thanks!

 • Profielfoto
  Trat

  Jammer dat ie 1,7GB is :\'(

  Ik had liever gewoon goed bereik gehad, zo vaak heb ik navigatie niet nodig, plus we hebben hem ingebouwd :X.

  Als je geen goed bereik hebt moet je T-mobile bellen. Ze doen je dan een voorstel met korting op je bundel of je kunt je abonnement opzeggen. Heeft niks met het gratis aanbieden van navigatiesoftware voor bestaande klanten te maken. Als ze dit niet hadden gedaan, was je bereik niet op eens beter.

  Altijd dat gezeur als iets gratis is en mensen liever iets anders hebben. Nederland en gratis gaat niet samen: daarom betalen wij ook voor frietsaus bij de McDonalds, dat is in andere landen ook gewoon gratis.

 • Profielfoto
  Trat

  Folks, ik heb gewoon T Mobile iPhone abo. Als ik deze Navigon gebruik maak je dus geen gebruik van 3G of iets? Wat “gebruikt” de Navigon/iPhone dan? Hij moet toch weten waar ik rij?
  Kost het verder niets, als ik in Belgie rij ofzo?
  Thanks!

  Voor het navigeren zelf heb je geen data nodig. Wel voert de software athenticatiecontrole uit opdat jij wel een T-mobile abonnement gebruikt. Dit doet de software sporadisch en de check kost zo’n 2Kb (is niks en kost je hoogstens 1 cent in het buitenland).

 • Profielfoto
  Luidspreker

  Nou ja, volgens mij schakelt de iPhone dataroaming sowieso uit als je in het buitenland bevindt(Althans, een t-mobile iPhone) dus dat zou je geen geld moeten kosten. Alleen ik twijfel of de navigatie dan nog werkt. Het is wel 2 Gb dus ik neem aan dat er wel volledig kaarten in zitten. Alleen je moet betalen om de verschillende features te unlocken. Dit vind ik goed en goedkoop, want ik heb enkel interesse in 3D en Europa. De rest hoef ik niet, dus daar betaal ik ook niet voor.

  Ik denk dat hij alleen even internetverbinding maakt om te checken of het wel een t-mobile sim is ofzo. Hopelijk doet ie dat maar een keer waardoor hij in het buitenland ‘gewoon’ te gebruiken is. Dan koop ik Europa er binnenkort ook bij :).

 • Profielfoto
  Delars

  Echt geweldig! Ik blijf bij T-mobile de komende tijd! Ze zijn echt goed bezig sinds die netwerkproblemen!

 • Profielfoto
  Luidspreker

  Mijn bonuspakket installeren lukt niet ofzo. Hij geeft een zandlopertje weer:(

 • Profielfoto
  MadDonna

  Bij mij lukt installeren op dit moment uberhaupt niet, ik heb nog maar 700mb vrij. En 7Gb aan HardCore en Metal muziek. En daar kan ik zonder iTunes (geloof ik) niks van verwijderen.

 • Profielfoto
  prullenbak

  supervet! Voor die enkele keer dat ik een navigatiesysteem nodig heb is dit een volop mooie toevoeging op mijn iphone:D

 • Profielfoto
  Chorro

  Folks, ik heb gewoon T Mobile iPhone abo. Als ik deze Navigon gebruik maak je dus geen gebruik van 3G of iets? Wat “gebruikt” de Navigon/iPhone dan? Hij moet toch weten waar ik rij?
  Kost het verder niets, als ik in Belgie rij ofzo?
  Thanks!

  Er zit een GPS module in je iPhone, die registreert doormiddel van satellieten waar je bent. Net zoals een echte Tomtom, dat kost behalve de aanschaf ook niks.

 • Profielfoto
  janhh

  Ik wacht gewoon op de gratis TomTom:)

 • Profielfoto
  martijnsch

  Toch jammer dat hij niet wil installeren op mijn iPhone. 3,6GB vrij en de app is volgens de appstore 1,6GB groot.

  Ow, dan ben je niet de enige, ik heb 3,5 GB vrij maar hij wil niet… Is er een minimum dat vrij moet zijn als je een app gaat installeren?

 • Profielfoto
  koenvisser

  hmmm, hij wil geen gps locatie pakken op de 3GS terwijl google maps het wel kan. Zonde:(

 • Profielfoto
  ikheetwilliam

  Leuke actie, in Duitsland al jaren zo !
  Vind TomTom wel beter, zit veel op de weg en dan is de verkeersinfo van TomTom onmisbaar. Die van Navigon is bar slecht. Maar als je die niet nodig hebt .. is zeker Navigon de betere keuze.

 • Profielfoto
  Jogchum

  :thumbsup:

 • Profielfoto
  Jeffry

  A. Werkt het ook met Ben?;-)
  B. Is zo’n uitgeklede ook sneller dan de volle versie van Navigon (die ik al heb)… iPhone 3G…

 • Profielfoto
  Jeffry

  Ja het werkt ook met Ben:P en lijkt iets sneller

 • Profielfoto
  yesn95

  het schijnt nogal te zuigen

 • Profielfoto
  Walkingfingers

  Liever goed bereik dan gratis apps! Kan niet wachten totdat abbo is afgelopen.

 • Profielfoto
  cailin coilleach

  Goeie tip trouwens ->

  http://www.ikayhan.com/journal/2009/8/23/trimming-the-size-of-navigon-gps-map-data-on-iphone.html

  Op redelijk simpele wijze kan je alle onnodige kaarten uit de Navigon app strippen. Dat scheelt je een berg ruimte, zeker als je alleen maar in Nederland blijft rijden! Ik heb alleen de NL kaart laten zitten en ging van 1.8 GB naar 600 MB in grootte van de app. :thumbsup:

 • Profielfoto
  PierreVanMouche

  Op zich een prima applicatie, maar ik begrijp niet waarom ik WiFi moet uitschakelen om er gebruik van te maken; de applicatie werkt (bij mij) alleen maar met 3G. Dat is toch onzinnig als ik thuis op de bank zit.

 • Profielfoto
  Ree

  @Luidspreker – Installatie bonus
  Had ik ook, blijkt dat je in totaal 2 emailtjes moet behandelen en daarna nog eens via de app het bonuspack moet activeren.
  Eerste e-mail is email verificatie, tweede is wachtwoord activatie.
  Erg omslachtig
  Verder hoor ik graag of je daarna wel kan wat je zou moeten kunnen.
  .
  Mijn ervaringen met Navigon;
  .
  1. 1,7 GB groot voor alleen Nederland. wat blijkt; er zitten 15 landen ofzo in, zeg maar west europa. Onnodig ruimte gebruik. Onlangs op OMT langsgekomen hoe je dat kune laten slinken. Mijn Navigon is nu iets van 600 MB.
  2. Bonuspack (gratis). omslachtige manier van werken; eerste je aanmelden via de app, in je mailbox je account activeren, daarna via een nieuwe email je activatie bevestigen en je wachtwoord aanpassen. Daarna nog eens via de app het bonuspack aanvragen, dan ziet-ie dat je al bestaat en vraagt om je wachtwoord.
  3. App zelf. Traag. Tom Tom heeft meer tijd nodig om op te starten (maar ik heb ook de full-europe versie) maar werkt zelf sneller.
  4. Bonuspack; navigatie met adressen uit adresboek; werkt niet, niet bij mij iig.
  .
  Navigon verwijderd en lekker terug naar TomTom.

 • Profielfoto
  Stefcke

  Als je dit nou graag wil koop je toch gewoon even een prepaid kaartje van T-Mobile, zorg je dat de app werkt en je bent klaar om te gaan! :yum:

 • Profielfoto
  hansenonline

  leuk zo’n app die je niet kan installeren terwijl er genoeg ruimte op je iphone hebt als je via itunes kijkt!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik heb al acht jaar een ingebouwd navigatiesysteem (van een Duits merk dat ik altijd vergeet) dat prima werkt. Is inderdaad meteen ook autoradio etc. Heeft alleen niet zo’n beeldschermpje, alleen een pijltje en tijd van aankomst op hety schermpje. Werkt in heel Europa tot in Rusland. Was toen heel duur, maar toen waren er nog maar weinig navigatiesystemen. Updates zijn niet moeilijk. Downloaden via internet en nieuwe CD branden en die erin doen.

  @ Koetjesreep: wat zonde van al dat geld…Hoeveel koetjesrepen had je daar niet van kunnen kopen?

  @ verschillende anderen: je moet inderdaad veel gigabites vrijmaken om ‘m te kunnen downloaden. Ik heb eerst veel muziek en foto’s eraf gegooid tot ik 6Gb vrij had, toen Navigon gedownload en daarna muziek en foto’s weer teruggezet.

  Ik ben trouwens nog niet erg onder de indruk van de kwaliteit. Hij vond de locaties niet goed en bedieningsvriendelijkheid is ook niet hoog. Ik wilde de route stoppen, maar kon daar nergens een knopje voor vinden. Maar dat kan aan mij liggen.