Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 23 september 2010

Microsoft wordt óok niet warm van Blu-Ray

Steve Jobs is niet alleen in zijn desinteresse voor Blu-Ray. De opvolger van DVD voor films en games wordt nu ook door Microsoft met de nek aangekeken. Althans, als je luistert naar Steven McGill, directeur van het Britse XBOX team. Volgens hem is Blu-Ray nu al passé en kiezen consumenten steeds meer voor alternatieven online.

Uiteraard gebruikt McGill zijn standpunt als argument om de XBOX 360 te verdedigen tegenover critici. De spelcomputer van Microsoft heeft namelijk nog steeds een goedkope DVD speler, in tegenstelling tot de concurrent: Sony’s (duurdere) PlayStation 3 met Blu-Ray. Door games en films online aan te bieden maakt Microsoft de fysieke schijf overbodig op een zelfde manier als Apple dat doet met de iTunes Store. Met de introductie van de nieuwe Apple TV eerder deze maand lijkt Apple ook niet van plan te zijn om nog om te kijken naar Blu-Ray.

Hebben Microsoft en Apple dan gelijk? Gaat Blu-Ray de geschiedenisboeken in als de media-drager die het kortste leven beschoren was? Het zou zomaar kunnen, maar of we er als consument wijzer van worden is de vraag. Want al je oude films op Marktplaats zetten, of een filmpje uitlenen aan de buurman is er zo niet meer bij. Ook vergeten we nog wel eens dat onze zuiderburen nog altijd te maken hebben met datalimieten. Met boetebedragen en afsluitdreigingen voor overmatig internetgebruik bedenk je je wel twee keer voordat je een paar seizoenen LOST gaat downloaden. Er zal dus nog veel moeten gebeuren voordat we Blu-Ray in het rijtje met tech-fossielen mogen plaatsen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Microsoft wordt óok niet warm van Blu-Ray
Sluiten