Mac OS X wordt 10 (ongeveer)

Door: Koen van Tongeren - 18 reacties

13 september 2000, werdem de plannen onthuld voor de eerste Groningse wolkenkrabber en kreeg een wetenschapper uit Los Alamos excuses na onterecht verdacht te zijn geweest van spionage. Het was echter óok de dag dat er in Cupertino iets groots stond te gebeuren: Apple stelde de eerste publieke beta beschikbaar van Mac OS X, de revolutionaire opvolger van OS 9: grafisch verbluffend en sterk onder de motorkap door de UNIX-basis. Voor de beta moest wel betaald worden: $30,- om precies te zijn.

Voor wie nog eens wil namijmeren over alle innovaties die sindsdien in het OS zijn doorgevoerd  kan terecht bij Macworld. De OMT redactie brengt ondertussen een toast uit op het OS dat Apple de 21e eeuw in hielp. Op naar 10.7. Proost!

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  Neptunus

  Jubileumnieuws. Daar word ik altijd een beetje moe van. Ik kijk liever vooruit; is er al informatie of roddels aangaande Mac OS X 10.7?

 • Profielfoto
  RalphvRoekel

  toen wist ik nog niet eens dat mac bestond…

 • Profielfoto
  Bor

  toen wist ik nog niet eens dat mac bestond…

  Dat Apple bestond of dat Macs bestaan.

 • Profielfoto
  rdesign

  Mac OS 9. Zelfs ik als 16-jarige nog mee ‘gewerkt’. Gespeeld, beter gezegt. Dag in- dag uit zat ik Timon en Pumba te spelen op mn eigen Performa 5400. Goede oude tijd.:) Maar inderdaad. Op naar 10.7.:lol:

 • Profielfoto
  Rickje

  Zet er alsjeBLIEFFTT het woordje “Jaar” achter!!! De huidige titel wekte bij mij het idee dat OS 10 ongeveer 10 versies zal krijgen. 10.1 t/m 10.10 en dan 11.1 etc.

  Lijkt wel Pownews.tv hier met zo’n titel!

 • Profielfoto
  Warudin

  Wat een gezever, Rickje.

  Dat je uit de titel kan halen dat ‘OS X’ wordt omgedoopt naar ‘OS 10’ kan ik nog wel in komen, maar dít? Dan moet je toch echt eventjes terug naar school om het ‘begrijpend lezen’ wat extra aandacht te geven.;)

 • Profielfoto
  Yada

  @Rickje
  Je zoekt ’t wel erg ver hoor…

 • Profielfoto
  Kipnugget

  @rdesign Timon en Pumba, geniaal spel was dat! Ik herinner me vooral een pinballmachine in jungle-stijl:cool:

  OT, gefeliciteerd OSX. Nu je 10 bent is het wel erg tijd om die aqua-scrollbalken achterwege te laten hoor.

 • Profielfoto
  So Klear

  Wat een gezever, Rickje.

  Dat je uit de titel kan halen dat \’OS X\’ wordt omgedoopt naar \’OS 10\’ kan ik nog wel in komen, maar dít? Dan moet je toch echt eventjes terug naar school om het \’begrijpend lezen\’ wat extra aandacht te geven.;)

  Grappig hoor! Maar hij heeft wel degelijk een punt. De titel is niet helemaal duidelijk in eerste instantie. Heeft niets met begrijpend lezen te maken.

 • Profielfoto
  Rickje

  Mac OS X wordt 10 (ongeveer)… Jaar? Versies? Updates? Maanden?

  “Waarmee wordt Mac OS X (ongeveer!) 10??” Of “10 wat?” Is toch echt mijn vaag bij het zien van deze titel. Mjah, verschillende opvattingen en vooronderstellingen zijn er altijd.:sealed:

  Edit: Begrijpend lezen lukt me wel. Maar de 2 vraagjes die hierboven in mijn reactie staan komen toch echt in mij te boven bij het lezen van alleen de titel. Lees ik het hele bericht dan snap ik uiteindelijk wel waar het over gaat.

 • Profielfoto
  niels

  Welke wolkenkrabber hebben we het precies over?

 • Profielfoto
  Hessel89

  tja.. beetje deprimerend nieuws eerlijk gezegd. zelfs windows xp is nu zo’n beetje aan zijn eind toe door windows 7.

  iedereen heeft het maar over 10.7 maar ik zie liever iets totaal nieuws als bijvoorbeeld iOS en Mac OS gecombineerd, OS11.

 • Profielfoto
  elidepeli13

  Ik ben jarig op de 13e, gister dus!

 • Profielfoto
  maconly

  OS 9 RULES

 • Profielfoto
  Maikelw

  Inderdaad, op naar 10.7!

 • Profielfoto
  Luidspreker

  Welke wolkenkrabber hebben we het precies over?

  Vraag ik me ook af.

 • Profielfoto
  thommthomm

  /ot
  Inderdaad onduidelijke titel!
  En die wolkenkrabber vraag ik me ook af:yum:
  /ot

 • Profielfoto
  denboris

  titel van dit artikel trekt inderdaad op niks, is zelfs verwarrend.
  Bovendien staat in de eerste zin al een typfout.