iTunes 10: weten waar je vrienden naar luisteren

Door: Statenweg - 61 reacties

iTunes 10 komt met een nieuw uiterlijk, een nieuw icoon, maar bovenal een sociaal netwerk voor muziek. Daarmee introduceert Apple een nieuw hulpmiddel om muziek te ontdekken. Wil je weten waar je vrienden naar luisteren of waar Lady Gaga haar volgende optreden geeft? Met Ping blijf je op de hoogte.

Op je eigen pagina kun je vrienden vertellen over je favoriete muziek, de concerten die je bezoekt en al het andere dat je bezig houdt. Ook artiesten hebben hun eigen pagina met updates over hun muziek en optredens. Aan de hand van de muziek die binnen jouw vriendenkring populair is, stelt Ping een top-lijst samen. Zo mis je nooit de laatste trends.

Als je het toestaat kan iedereen vrienden met je worden, maar wil je eerst toestemming geven voordat iemand anders je updates volgt, dan is dat ook mogelijk. Je privacy is zeer eenvoudig te regelen. Daar kan Facebook een voorbeeld aan nemen.

iTunes 10 is vanaf vandaag gratis te downloaden.

Reacties

61 reacties
 • Profielfoto
  Ganymedus

  iTunes 10 staat nog op niet beschikbaar….:wink:

 • Profielfoto
  Hasoweh

  Ja maar waar blijft de download link ??

 • Profielfoto
  Joe Speedboot

  klopt inderdaad. er staat nog steeds ‘Coming Soon’
  helaas want had het graag willen zien!

 • Profielfoto
  Maced.2

  ping..jaja
  maar nog steeds niet 64 bit.?
  en dat logo..foei lelijk ding:( dat had beter gekund
  beetje windhoos look

 • Profielfoto
  Joe Speedboot
 • Profielfoto
  baziel


  Nog niet beschikbaar…

 • Profielfoto
  iWordfreak

  *kuch*Last.fm*kuch*

 • Profielfoto
  Hasoweh

  *kuch*Last.fm*kuch*

  LOL haha ja idd

 • Profielfoto
  bbuurman

  Het wachten is op…. :slant:

 • Profielfoto
  iberno

  dat Ping gaat echt floppen denk ik… totaal on-overbodig…. LastFM zit inmiddels zo’n beetje in Spotify en DAT is de toekomst… valt me tegen dat Apple niet zoiets gemaakt heeft….

 • Profielfoto
  Trat

  dat Ping gaat echt floppen denk ik… totaal on-overbodig…. LastFM zit inmiddels zo\’n beetje in Spotify en DAT is de toekomst… valt me tegen dat Apple niet zoiets gemaakt heeft….

  Grappig, dat floppen zeiden ze ook over iTunes zelf. Apple gaat voor de massa en de massa haakt af zodra ze een abonnement moeten gaan nemen voor content als muziek.

 • Profielfoto
  Bosdavid

  *kuch*Last.fm*kuch*

  Je hoest me de woorden uit de mond. Toen Steve Ping voorstelde en uitlegde, moest ik ook meteen aan Last.fm denken. Als je beide accounts kunt koppelen, wordt het al veel leuker, lijkt me.

 • Profielfoto
  iFlorens

  Vind dat ping wel grappig maar denk niet dat het super populair gaat worden.. Verder vind ik het logo ook nog wel leuk maar mag die naam wel?

 • Profielfoto
  Lexis

  Vind dat ping wel grappig maar denk niet dat het super populair gaat worden.. Verder vind ik het logo ook nog wel leuk maar mag die naam wel?

  Tuurlijk, BlacBerry gaat de naam wel veranderen:)

  Wel leuk truucje om RIM de markt uit te werken.

  “Heb je m’n bericht gehad op Ping?”
  “Uhm, nee…; heb jij wel Ping?”
  “Ja dat weet je toch, op m’n nieuwe BlackBerry”
  “Oh, zeg dan BlackBerry, ik dacht dat je het over iTunes had…”

 • Profielfoto
  So Klear

  Ik zou er niet zo snel vanuit gaan dat Ping een flop zal zijn. Als ik Steve goed begreep hoeven alle mensen met een iTunes account alleen Ping even te activeren. Als artiesten en celebs gebruik gaan maken van de service zullen er genoeg mensen zijn die ze willen volgen. Kijk maar naar Twitter. En dat geeft ook een beginnetje om het zelf te gaan gebruiken denk ik zo.

  We zullen zien…

 • Profielfoto
  maikel22

  @ iberno
  on-overbodig = nodig
  niet onaardig = aardig
  -2 x -3 = 6

  Ik vind dat Ping een beetje verwarrend met het pingen van de BlackBerry. En zoals al gezegd is het nieuwe iTunes logo veel te simpel en goedkoop. Ik had wel verwacht (en gehoopt) dat ze iTunes zouden gaan scheiden van het iPhone platform, zodat iTunes alleen doet waar het voor gemaakt is: een muziekbibliotheek. (…zucht…)

 • Profielfoto
  EWH

  Jongens, dit gaat helemaal slagen. En weet je waarom? Het is Apple. Gooi het richting het publiek, zeg erbij dat het van Apple is, en voila bestseller erbij. Het is allemaal zo simpel.

  Ik zeg: Nog 3 jaar en dan is Apple Microsoft en Google voorbij, lachend fietsen ze die 2 voorbij, kwestie van tijd boys. Zolang Apple hip blijft zal het meer en meer verkopen. Ach, let maar op, over een tijdje heet alles Apple, hoeven lekker niet meer na te denken over of ’t werkt enzo, ideaal! Waarom keusvrijheid als je dat kan hebben? Een soort van digitale dictatuur, maar dan een die iedereen hier wel aanvaardt en toezwaait.:innocent:

 • Profielfoto
  Meh1965

  Misschien toch geen toeval dat last.fm problemen kent de laatste tijd.

 • Profielfoto
  iDunno

  1. Nieuwe iTunes logo is spuuglelijk.
  2. Hadden we niet last.fm en MySpace al voor socializen rondom deuntjes?
  3. Pingen… Dat doen mensen toch al, je weet wel, mensen zonder echte telefoon, een soort van sms’en maar dan gratis (en stom).

 • Profielfoto
  Remcovanderveer

  Ik vond de icon niet in me dock passen, dus heb die maar aangepast, Nu heb ik iTunes 10 met het oude logo;-) Very simple to made..

 • Profielfoto
  prullenbak

  1. Nieuwe logo is even wennen, maar dat komt wel goed denk ik.
  2. Ping…ik zet t even aan en geef het een kans maar denk dat t net zo slecht gaat werken als genius…
  3. Nog steeds een langzame zware klote applicatie. En maar meer features erbij proppen…Dat ze niet eens aan performance gaan werken ofzo.
  4. Wat is dat met die drie knopjes linksboven? Waarom onder elkaar? WTF apple, echt…
  5. Ik ben dan wel nu al fan van die album-op-artiest lijstweergave, of hoe je dat ding ook noemt:)

 • Profielfoto
  Evil Otto

  ik ben benieuwd hoe goed Ping gaat werken. Ik ben alleen bang dat geen van de artiesten waar ik naar luister het gaat gebruiken. Zijn jullie van plan Ping te gaan gebruiken?

 • Profielfoto
  Chillie

  Ok kijk met me mee…..
  .
  Tunes 10 comes with many new features and improvements, including:
  .
  • Introducing Ping. Use Ping to follow your favorite artists and friends or connect with the world’s most passionate music fans. Discover the music everyone is talking about, listening to, and downloading.
  .
  – Dit is inderdaad een nieuwe feature.
  .
  • Rent HD TV episodes for just 99¢ each. Watch them on your Mac or PC, on-the-go with iPhone or iPod touch, or in your living room with the all new Apple TV.
  .
  – Feature? Volgens mij is dit gewoon nieuwe goedkopere content.. En het is geen iTunes feature dat ik ze op mijn iPod kan kijken? (Of gaat dat streaming?)
  .
  • Play your favorites on the all new iPod touch, iPod nano, iPod shuffle, and Apple TV.
  .
  – Crap feature. Dit is alleen reclame. Het is de AppleTV die het afspeelt op je TV, niet iTunes. Hoezo is dit een nieuwe feature?
  .
  • Play music wirelessly with AirPlay on AirPlay-enabled speakers, home theater receivers, and iPod accessories.
  .
  – Dit kon al met AirTunes, het heet nu alleen anders en de functionaliteit van AirTunes (nu AirPlay) is uitgebreid. Niet echt een nieuwe feature voor iTunes.
  .
  • Explore many look-and-feel improvements throughout iTunes.
  .
  – COOL!
  .
  • Enjoy performance improvements which make iTunes faster and more responsive.
  .
  – That, I like. Maar dat staat volgens mij bij iedere update van iedere software.
  .
  • Additional voice support with VoiceOver Kit for iPod.
  .
  – Dat is ook een nieuwe feature.. min of meer…
  .
  .
  Oftewel.. heleboel heisa, 3 nieuwe “features” en een oerlelijk icoon in je Dock. Dan ga ik iTunes voortaan ook maar openen met Spotlight in plaats van een Dock icon. Gatverdamme.
  .
  .
  Edit: En WAAROM staat maximize minimize en close VERTICAAL?!

 • Profielfoto
  guide506

  Ik had in begin het idee dat de lijst met Bibliotheek, afspeellijsten enz. op de achtergrond ofzo stond maar dat lichte grijs hoort dus gewoon.. Steve had zeker een grijze dag. En de stoplicht-lampjes onder elkaar is leuk bedacht, maar vreemd in vergelijking met de andere programma’s (en overal doorvoeren zou betekenen dat alle programma’s dan een enorme menubalk moeten hebben).

 • Profielfoto
  djmathijs

  Het is wel even wennen door het sorteren op album, verder ziet het er goed uit!

 • Profielfoto
  janhh

  Ping, ping.fm, ping messenger, waarom die naam? Ben wel een beetje anti dit soort lijstjes al ligt het er maar net aan wie je volgt natuurlijk. Alleen is het zo dat wanneer iedereen een liedje een 6 geeft deze hoger komt dan wanneer de helft een 10 geeft en de andere helft een 0.. Om maar een extreem voorbeeld te noemen. Zo krijg je dus altijd gematigde gemiddelde muziek die niemand echt leuk of echt stom vind..

 • Profielfoto
  Schreeuwbuis

  Wat een spuuglelijk logo zeg, toch maar eens Candybar installeren.

 • Profielfoto
  SanderMichelsen

  Ping gaat een succes worden en waarom? Omdat Amerikanen geilen op dit soort features (net zoals Genius). In de rest van de wereld zal het wel minder lopen.

 • Profielfoto
  jakeh

  Dit gaat mislukken. De voorlopers in muziek (jongeren) gaan niet massaal liedjes kopen via iTunes, alleen af en toe. En juist zij zouden dat Ping moeten gaan gebruiken. Nee hoor. Vergeet het maar.

  Wake up and smell the coffee, Steve!

 • Profielfoto
  Johan Bijlsma

  Het registratie formulier voor Ping pakt steeds mij foto niet. Maakt niet uit of ik een neem met mijn iSight, eentje kies via finder, of een oude foto zelfs resize, en dan opnieuw probeer.

  jammer

 • Profielfoto
  newoceans

  There must be a better way to share music.
  – Steve Jobs.

  Yeah, it’s called Spotify! :cool:

 • Profielfoto
  haangel

  Wat een horror dat icoon..

  Oja om je traffic lights weer ‘normaal’ horizontaal te krijgen: ‘defaults write com.apple.iTunes full-window -int -1’ in je Terminal (zonder aanhalingstekens)

 • Profielfoto
  iBear

  Weet iemand hoe je het Pingen ook op Facebook zet?
  Kan het niet vinden…..

 • Profielfoto
  prullenbak

  defaults write com.apple.iTunes full-window -int -1

  Bedankt haangel. De beste tip sinds tijden! Wat een blunder van apple zeg, dat dat standaard verkeerd staat.

 • Profielfoto
  wimbers

  Wat een horror dat icoon..

  Oja om je traffic lights weer \’normaal\’ horizontaal te krijgen: \’defaults write com.apple.iTunes full-window -int -1\’ in je Terminal (zonder aanhalingstekens)

  mijn dank is groot.
  @Apple, ga #$%^&*(eens heel snel terug naar je roots. de tijd dat designers jullie User interface design guidelines op hun bureau hadden liggen is al veel te lang geleden! ga je schamen stelletje knutsels!

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Wat een horror dat icoon..

  Oja om je traffic lights weer \’normaal\’ horizontaal te krijgen: \’defaults write com.apple.iTunes full-window -int -1\’ in je Terminal (zonder aanhalingstekens)

  Dank u !

 • Profielfoto
  Luidspreker

  Ouderwets lelijk, die nieuwe iTunes. :thumbsdown:

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  De interface is een vooruitgang, het logo is behoorlijk 2002.

 • Profielfoto
  Lucasgent

  Weet iemand hoe je het Pingen ook op Facebook zet?
  Kan het niet vinden…..

  Ik vind dat dus ook niet…

 • Profielfoto
  iDuck

  Zo even Coldplay volgen, hoop dat vele artiesten/bands erbij komen. Daarvoor is het wel een leuke feature dat Ping.

  De interface is idd beter. Eindelijk meerdere album-art’s bekijken linksonder, en het nieuwe overzicht is ook mooi duidelijk.

  En mensen die het lelijk vinden… die vonden iTunes 9 ook lelijk want ze schelen elkaar bijna niks.

  En logo’s is altijd even wennen. Zag laatst een verse installatie Panther met nog een groen iTunes logo. Ineens herinnerde ik me het geklaag toen deze blauw werd.:lol:

 • Profielfoto
  Hessel89

  Last FM is kanker.

 • Profielfoto
  Georgios

  ik vind de nieuwe icon 3 keer niks dus ik heb mijn eigen icon gebruikt.

 • Profielfoto
  iDuck

  Een hele verbetering… 2 keer niks:lol:

 • Profielfoto
  Erwin Snijders

  Misschien ligt het aan mij, maar ik hoor niemand over het uitblijven van de verwachtte streamingdienst van muziek, net zoals Spotify dit heeft en Lala dit had?!

 • Profielfoto
  joffrie

  Het nieuwe icoon past niet meer in de rij ten opzichte van de rest van iLife. Dus waarschijnlijk zullen alle logo’s van het iLife pakket binnenkort wel een opfrissing krijgen!

 • Profielfoto
  kawouter

  Ik ben benieuwd wat Ping gaat brengen. Ik ben nu aan het afstuderen in de Social Media dus ga dit zeker volgen. Last FM is een klapper (ook al is het betaald). Ik kan nu nog echt geen uitspraken doen over falen of niet. Dat moeten de eerste paar maanden van het bestaan van Ping aangeven.

  PS wat een gezeik over een icoontje zeg. Het werkt toch gewoon!!! en dat is waarom we allemaal zo van apple houden.

 • Profielfoto
  JohnHenry

  Ping niet voor nederland nog ?

 • Profielfoto
  Nuke

  1. Jammer van het cheap-ass ogende icoon…
  2. Gaat straks alles er langzaam maar zeker als iOS uitzien?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Kun je je Ping-profiel ook als URL of zo aan iemand geven?
  Hoe laat ik anderen zien dat ik ‘Ping’?

 • Profielfoto
  Garbera

  Ik ben opzich best positief over iTunes 10, vind het nieuwe icoon toch echt wel mooi, heeft echt een 10-look, de nieuwe grijze icoontjes vind ik ook erg mooi, net zoals de nieuwe lijstweergave.

  Had voor de grote 10 meer verwacht, maar vooruit.

 • Profielfoto
  w1mster

  iemand al opgemerkt dat de controls nu ook in de album art zitten (now playing), als je daarop klikt (pfff, ik ben blij dat ik geen handleidingen hoef te schrijven). of zat dat al in 9 – en is het mij niet eerder opgevallen?

 • Profielfoto
  RalphvRoekel

  Ik ben ook best wel tevreden met iTunes 10. Okee, het logo had beter gekund. Maarja, het is best okee.

  De lijst met album illustraties is echt heel goed. Veel beter dan de normale lijst en de ”alleen plaatjes” weergave.

  Grijze icoontjes zijn wel wat saaier maar zeker stijlvoller.

  verder wat kleine detail die zijn aangebracht zijn ook wel prettig.

 • Profielfoto
  mrchablis

  Kun je je Ping-profiel ook als URL of zo aan iemand geven?
  Hoe laat ik anderen zien dat ik \’Ping\’?

  In je “Ping-profiel” gewoon rechts klikken (of ctrl-klik) op je naam en dan “copy link” aanduiden.

 • Profielfoto
  KingChaos

  WOOWWW dat logo is LELIJK! Ik kan niet wachten op iTunes 11!
  Ik hoop maar dat dat geen voorproefje is van het nieuwe besturingssysteem!

 • Profielfoto
  Picazi

  Als ik nu (02 septmber 22:30) op software update klik krijg ik melding: alles is up to date… en ik heb iTunes 9! Ik zie hem niet dus! Gek?

 • Profielfoto
  Ves

  Picazi, downloaden vanaf de website

 • Profielfoto
  BaSZie

  Pff wat ’n gezanik over ’n logo…:confused:

 • Profielfoto
  w1mster

  En nog steeds mag ik niet m’n eigen taal kiezen in de iTunes Store.:sad:

 • Profielfoto
  iDaan98

  Ik vind het nieuwe logo juist veel mooier, veel beter dan dat oerlelijke CD’tje

 • Profielfoto
  Jem555

  Logo is net zo lelijk als van Quicktime. Onbegrijpelijk dat dit van Apple komt. Sla deze versie over. Ik gebruik iTunes vooral als jukebox. Voor muziek. Apple zou eigenlijk een Apple Store moeten maken voor alle producten die ze verzinnen i.p.v. alles in de iTunes Store te proppen. Het wordt nu gewoon bloatware.

 • Profielfoto
  @RoRoNL

  Het nieuwe icoon past niet meer in de rij ten opzichte van de rest van iLife. Dus waarschijnlijk zullen alle logo\’s van het iLife pakket binnenkort wel een opfrissing krijgen!

  Volg je niet helemaal; iTunes maakt geen deel uit van het iLife pakket, Dus hoezo ‘van de rest van iLife’?

  iTunes staat al jaren op zichzelf en staat bekend om zijn experimentele GUI-karakter binnen Apple.