iPhone scoort goed bij consument

Door: Lucas Raggers - 11 reacties

Het is Apple weer gelukt. Voor de vierde keer op rij komt Apple als beste uit de bus van de zogenaamde ‘JD Power customer satisfaction survey’. De satisfaction survey is een enquête onder 6800 smartphonegebruikers. Zij worden bevraagd over het uiterlijk, het OS, de batterij, de functies en het algemeen gebruik.

Van maximaal haalbare score van 1000 punten, scoorde de iPhone er maar liefst 800, op de voet gevolgd door Motorola met 791. Nokia eindigde op de laatste plaats met 711 punten. Het gemiddelde van alle merken (Apple, Motorola, HTC, Blackberry, Samsung, Palm en Nokia) lag op 764 punten. Het moet opgemerkt, het verschil tussen Apple en de concurrenten is dit jaar wel geslonken.

De iPhone moest op één punt zijn meerdere erkennen in de concurrent: de batterij.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  wjend

  Nou, als ik de accu vergelijk met een Nexus…
  Ik vind de accu goed. Ik houd van m’n iPhone, dus ik vind het niet erg om het wat vaker op te laden. Want wat ik er voor terug krijg:
  Altijd en overal al je mail.
  Altijd en overal het nieuws.
  Altijd en overal eventjes een spelletje.
  Altijd en overal internetten.
  Dat vind ik wel genoeg, toch.
  Dit kan met de anderen ook, maar niet met dit gebruiksgemak.
  En voor deze functies wil ik best veel geld betalen.

 • Profielfoto
  rdesign

  De batterij is echt niet minder als die van andere smartphones. Okee, hij kan niet tippen aan een BB. Maar bijv. de Samsung Galaxy S, wint de iPhone makkelijk op gebied van batterijduur.:thumbsup:

 • Profielfoto
  avr1993

  accu van de iPhone is zeker eerder leeg omdat je hem altijd in de hand wilt houden, niet wegstoppen zoals bij een BB of nokia;) dan gaat de accu inderdaad langer mee, ongebruikt in je zak;)

 • Profielfoto
  rastarobin

  Battery kan ik zelf nog niets over zeggen , want heb hem net een paar uur in bedrijf.
  Het gebruikers gemak is ook bij deze nummer vier weer hoog.
  Mijn andere telefoon een Nokia heeft al de geest gegeven en daarvoor was de battery ook al niet lekker.
  Een nieuwe samsung die erna kwam doet raar en voelt als plastic.
  Hou het maar bij iphones die gaan veel lekkerder.
  Bij mij wint die ook.

 • Profielfoto
  Jens

  Zeer handige studie voor Apple om te kijken waarin ze te kort schieten. Ik vind de batterijduur best wel meevallen, maar het kan natuurlijk altijd beter. Als uit een steekproef van zo’n omvang ditzelfde blijkt, kan ik maar 1 ding concluderen: hop hop Apple, verbeteren, u kan het;)

 • Profielfoto
  iFlorens

  accu van de iPhone is zeker eerder leeg omdat je hem altijd in de hand wilt houden, niet wegstoppen zoals bij een BB of nokia dan gaat de accu inderdaad langer mee, ongebruikt in je zak

  Daar sluit ik mij volledig bij aan

 • Profielfoto
  Dutch-American

  verschil tussen Apple en Motorola is 9 punten wat op 800 slechts iets minder dan 1% is. Een te verwaarlozen verschil. Apple en Motorola presteren dus eigen even goed…

 • Profielfoto
  Neptunus

  @ Dutch-American: In de periode dat ik wiskunde had, was 9/800 nog meer dan 1 procent… Je argument blijft echter natuurlijk wel prima standhouden, het scheelt bijna niets.

 • Profielfoto
  koenvisser

  Niks mis met de batterij, we spelen gewoon veel te vaak met onze mobiel! (meer dan mensen met een andere smartphone)

 • Profielfoto
  Calpa

  Vervelend om in het artikel de zin “scoorde de iPhone er maar liefst 800” tegen te komen, vervolgens op het dik gedrukte iPhone te komen.. om vervolgens zinloos doorgestuurd te worden naar de online Apple store, waar ik een directe link naar een stuk in het artikel had verwacht.

 • Profielfoto
  KingChaos

  Ja, die sponsorlinkjes vind ik niet zo’n punt, maar maak dan op zijn minst een visueel verschil tussen de sponsorlinkjes en de linkjes waar we wat aan hebben.

  Verder ben ik het eens met het artikel. En inderdaad, ik zie altijd alleen heel erg vaak iPhones omdat mensen die wel uit hun broekzak halen:)