Jens
Jens Nieuws 17 september 2010

iOS4.2 & iPhone: wat is nieuw?

In ons vorige artikel kon je reeds zien wat impact was van de nieuwe software update op je iPad. In dit artikel gaan we ons focussen op de belangrijkste veranderingen voor de iPhone (3GS en iPhone 4).

Even herhalen: je zal in de eerste plaats, net zoals bij de iPad, de mogelijkheid hebben om draadloos documenten en foto’s te printen via de multitasking app ‘Print Center’. De voorwaarden hiervoor zijn wel dat je een ondersteunde printer hebt en je iPhone zich op het thuis- of bedrijfsnetwerk (Wi-Fi) bevindt.

Vervolgens kan je door de nieuwe update nu ook ‘AirPlayen’.  Je kan dus via je iPhone videos, audio en foto’s streamen naar andere geschikte apparaten zoals bv. Speaker Docks, AV-ontvangers en stereosystemen van Denon / B&W.

Ten slotte zijn er nog enkele kleine updates die we je liever geven aan de hand van enkele screenshots.

Je zal voor elke contactpersoon een apart SMS-geluidje kunnen toekennen. Daarnaast heeft Apple een kleine aanpassing gemaakt in je geluidsinstellingen (geen wereldschokkend nieuws, maar we geven het je toch even mee). Vervolgens is er in je berichtenvenster een shortcut naar FaceTime toegevoegd. Verder kan je YouTube video’s liken en disliken met thumbs up/down knopjes. Layoutgewijs heeft Apple het Voice-Memo icoon en de pop-up venstertjes (bv. ‘Selecteer een Wi-Fi-netwerk’) een vernieuwde look gegeven. Ten slotte zal je de restricties voor het installeren/verwijderen van apps, alsook de restricties voor je email-account(s) kunnen aanpassen.

De update is beschikbaar vanaf november, exacte datum volgt nog.

Hoe denken jullie over deze aanpassingen?

Reageer op artikel:
iOS4.2 & iPhone: wat is nieuw?
Sluiten