iOS 4.1 op 8 september te downloaden? (update)

27 reacties

Afgelopen woensdag kondigde Apple iOS 4.1 aan voor de iPhone en iPod touch. Nieuwe functies die we tegemoet kunnen zien zijn Game Center, het uploaden van HD-videomateriaal en HDR om overbelichte foto’s tegen te gaan. Daarnaast wordt een aantal problemen met bluetooth en de nabijheidssensor verholpen.

Ben je geen ontwikkelaar en heb je dus geen toegang tot de beta-versie van het nieuwe OS, dan zit er niets anders op dan braaf te wachten tot iOS 4.1 voor de gewone stervelingen onder ons beschikbaar komt. Apple beloofde dat de update in de loop van volgende week zal verschijnen. Op enkele lokale websites van Apple, waaronder de Nederlandse, is nu een datum verschenen: woensdag 8 september.

Ben je in het bezit van een oud model iPhone (3G of 3GS), dan heb je vast gemerkt dat de snelheid van het toestel achteruit is gegaan na het installeren van iOS 4. De update naar versie 4.1 zorgt ervoor dat dit probleem deels verholpen wordt, zoals onderstaand filmpje toont.

Update: De tekst op Apple’s website is weer aangepast naar ‘coming soon’. Daardoor blijft het onduidelijk wanneer we iOS 4.1 precies kunnen verwachten.

Reacties

27 reacties
 • Profielfoto
  Jens

  Goed nieuws voor de mensen met een 3G!

 • Profielfoto
  Usain

  wat klopt hier niet

 • Profielfoto
  Statenweg

  In de titel staat 3G en in het fimpje 3GS… Nu is niet duidelijk welk model getest is, maar ga er maar vanuit dat de snelheid op beide modellen beter wordt met de update.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Dat was toen bij iPhone OS 2.0 ook al zo. Mijn iPod touch was niet vooruit te branden en dat gold ook voor de iPhone 3G. Maar ze komen dan al vrij snel met een nieuwe update en dat fixed het dan. Je vraagt je af waarom ze het zelf niet merken in eerste instantie;).

 • Profielfoto
  Japsuh

  Beetje een kromme vergelijking. Ze doen andere dingen. Zeker met die foto’s, de 4.0 was toch echt sneller met opstarten van dat programmaatje.

 • Profielfoto
  iFlorens

  Je vraagt je af waarom ze het zelf niet merken in eerste instantie.

  Denk dat ze het gewoon niet wisten, waarom anders? Vast niet goed genoeg getest met de oude modellen.

  Ik kijk er erg naar uit, mijn 3G is de laatste tijd erg sloom ja

 • Profielfoto
  MrHammond

  Ik ben benieuwd, 8 september zullen we het weten:wink:

 • Profielfoto
  wjend

  De Gold-Master is voor iedereen beschikbaar volgens mij!
  Op iPhoneclub las ik dat in ieder geval.
  Omdat ik het niet zeker weet, en je niet direct naar illegale software mag linken, link ik naar deze site: http://www.leondekkers.nl/

  Zelf nog niet geprobeerd, trouwens!

 • Profielfoto
  Sjiggle

  Heb de GM 4.1 nu al een paar dagen op mijn iPhone 4 en ik moet zeggen dat die HDR foto’s wel echt heel mooi zijn alleen moet je wel zorgen dat je stilstaand beeld fotografeert anders krijg je een wazige foto. Nu nog 4.2 voor de iPad en ik ben tevrede.

 • Profielfoto
  LeonDekkers

  De GM versie staat inderdaad op mijn site zoals hierboven gemeld. Ik heb hem zelf op de iPhone 3G staan en het werkt prima!
  http://www.leondekkers.nl

 • Profielfoto
  martijnsch
 • Profielfoto
  leovanh

  En wanneer komt nou de nieuwe update van iOs voor iPad?:angry:

 • Profielfoto
  Marcel1965

  Hallo heb de beta ios4.1 gedownd maar via itunes 10 wel krijg hem gewoon niet op mijn 3G geplaatst! Kan iemand me effe zeggen hoe te werk gaan want nu zit ik met die 4.02 en gewoon al die terug naar 3.1.3 of zo te zetten maakt me stapelgek.
  Euh de 4.1 GM is die stabieler dan de beta op de 3G?
  Voor mij gelijk als alles maar stukken normaler draait dan nu en wil Mobile Vikings ook bedanken om naar 2GB data te zijn gegaan in ons voirdeel en voor dezelfde prijs als voorheen!

 • Profielfoto
  LeonDekkers

  iTunes met Apple: update button en ALT toets
  iTunes met Windows: update button + SHIFT

 • Profielfoto
  nmx375

  De GM versie staat inderdaad op mijn site zoals hierboven gemeld. Ik heb hem zelf op de iPhone 3G staan en het werkt prima!
  http://www.leondekkers.nl

  nice !

 • Profielfoto
  syltheboy

  Ik heb net met succes de GM versie van iOS 4.1 geïnstalleerd op m’n iPod touch 3G en het werkt prima!

 • Profielfoto
  jasper050

  8 september staat er niet meer, staat nu: Coming soon.

  Zal dus wel later worden.

 • Profielfoto
  Wess..

  8 september staat er niet meer, staat nu: Coming soon.

  Zal dus wel later worden.

  Waarom automatisch later, misschien vroeger:)

 • Profielfoto
  syltheboy

  Vaak is dat inderdaad wel zo, maar het hoeft niet altijd zo te zijn.:wink: Tot die tijd blijf ik gewoon lekker met de GM werken.

 • Profielfoto
  barreman

  Hopelijk komt “Ping” met iOS4.2 ook op de iPad….

 • Profielfoto
  tim.prove

  De 4.1 GM werkt al 2 dagen als een trein op m’n 3G.
  Hij heeft nu gewoon weer een prima snelheid en geen irritante dingetjes die blijven hangen. Het ontgrendelen bijvoorbeeld gaat weer als vanouds, en dus niet met horten en stoten.

 • Profielfoto
  barta

  Ik heb ook de iOS4.1 zojuist geinstalleerd. Ik vraag mij echter af of dit niet een gehackte versie is. Ik vertrouw ‘Game Center’ namelijk niet helemaal. Was als iemand zelf een App heeft toegevoegd in de oude/huidige 3.1.2? En op die manier aan user accounts kan komen.
  Mijn problemen met het uitvallen van mijn iPhone 3GS wanneer er een simkaart in zit en er slechte ontvangst is vanwege gebouw of locatie blijven bestaan. Ook kan ik in Game Centre niet een verificatie email naar mezelf toesturen. en staat er bij mijn account gegevens (**Sandbox**) boven aan de pagina.
  Graag jullie mening.

 • Profielfoto
  HJR

  hoe kan dit nou een gehackte versie zijn? 4.0.2 is nieteens te jailbreaken. dan zou je foon met een gehackte versie gewoon kunnen worden voorzien van een gehackt exemplaar. dan kun je die gehackte versie beter meteen jailbreaken…

  kortom: iphone/itunes checken hash van ipsw bestand en de echtheid van het bestand wordt gewoon gecheckt. wijzigen betekent andere hash -> niet meer echt en dus niet mogelijk om op je foon te zetten.

 • Profielfoto
  MatthieuPesesse

  Of ander kan je iOS 4.1 hier afhalen en installeren : werkt prima op mij iPhone 4:)
  http://gumballtech.com/2010/09/01/ios-4-1-gm-for-all-device-here/

 • Profielfoto
  LeonDekkers

  Dat Ping is echt werkelijk niet vooruit te branden.
  Met name op de iPhone duurt het echt veel te lang om te laden. Gewoon onbruikbaar. Bovendien vraag ik me nog steeds de toegevoegde waarde af van deze nieuwe functie….

 • Profielfoto
  Luidspreker

  Hij is er nog niet…:(

 • Profielfoto
  Marcel1965

  We zijn nu de 8/9/10 en nog steeds geen IOS 4.1 te zien!
  Ik veronderstel dat er nog meer op wachten:eek:
  De beta versie krijg ik er gewoon niet op, wel 20 maal geprobeert, en mijn geduld geraakt op.
  Ja ik klaag en vindt het een recht we hebben toch voor ons iphone betaalt en het is alsof ik een mercedes (want dat is de iphone onder de smartphones toch volgens apple) naar de garage voor een onderhoudsbeurt breng en erna van alles aan hapert, zie me al in 4de aan 70km/uur op de snelweg een schande:nerd: