iOS 4 biedt hoop voor jailbreakers

Door: Koen van Tongeren - 11 reacties

Wie een jailbreak heeft uitgevoerd op een iPhone of iPod touch heeft sinds iOS 4.0.2 niet meer kunnen updaten. Een gevonden onvolkomenheid in de 4.0 firmware waardoor de jailbreak kon worden uitgevoerd werd toen namelijk gedicht. Daardoor werd de keuze eenvoudig: oude firmware draaien of je jailbreak-idealen overboord gooien.

Gelukkig groeit er hoop in bange dagen voor de die-hard jailbreaker. Er is een mogelijkheid gevonden in iOS 4 om een jailbreak uit te voeren. Misschien nog interessanter is het vermoeden dat het gevonden gat niet door Apple gedicht kan worden.

Het nieuws werd via Twitter wereldkundig gemaakt nadat Apple de 4.1 update uitbracht. Onduidelijk is in hoeverre de vondst te maken had met de update. Hackers vonden de benodigde opening in een ‘low-level boot ROM’ van het OS. Dit heeft een aantal interessante gevolgen, waarvan de belangrijkste is dat Apple de jailbreak niet kan verhelpen met een firmware update. Volgens de hackers kan alleen met nieuwe iOS apparaten de jailbreak tegengehouden worden. Een andere implicatie van de vondst is dat de jailbreak waarschijnlijk ook zal gaan werken op de iPad, die het sinds de laatste software update ook zonder jailbreak-mogelijkheid moet stellen.

Wie z’n gejailbreakte iPhone, iPod touch of iPad na bovenstaand nieuws meteen is gaan updaten is echter wat voorbarig geweest. De iPhone-hackers die de ontdekking hebben gedaan zeggen zelf dat er nog veel moet gebeuren voordat er een werkbare jailbreak beschikbaar komt. Maar in ieder geval gloort er hoop aan de horizon voor gebruikers die meer willen halen uit iOS dan Apple ze toestaat.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Orson

  Geniaal!!

 • Profielfoto
  prodotti

  hopen dat hij snel online komt, wacht al een tijdje erop

 • Profielfoto
  iDarwin

  Ik had ergens gelezen dat als een product kan worden gejailbreakt, dan kan het altijd worden gejailbreakt. Dan kunnen ze het niet meer dichtgooien.

 • Profielfoto
  Julian206395

  Ik zie het voordeel niet van jailbreaken. Ik kan alles wat ik wil al op mijn iPod. Volgens mij wordt die alleen maar slomer van een jailbreak.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Hahaha. Julian206395 denkt nog eens even een puntje aan te snijden.:lol:

  – Een iPod, iPad of iPhone wordt niet slomer van een Jailbreak
  – Dat jij alles kan wat je wil, wil niet zeggen dat een ander dat ook kan
  – paar voorbeelden: Internet-tethering, GPS op een iPad zonder GPS, hele systeem in landscape voor gebruik in auto, iMovie op niet-ondersteunde iPhones, voicemail-blocker, films draaien vanaf de camera-connectie-kit zonder import, etc.

 • Profielfoto
  ruudkraus

  En voor de gene die het niet zo ver zoeken. SBsettings is een must en Callme echt handig alleen voor die 2 moet ik het hebben.

 • Profielfoto
  kawouter

  Hopen dat ze dan ook mijn iphone 4 simlock vrij kunnen maken. Scheelt me dik 3 weken wachten.

 • Profielfoto
  nookie

  Voor iedereen die 10.4.11 draait, iTunes 10 is alleen voor 10.5 en heb je nodig voor iOS4.1. Op de NL site staat nog dat het kan op 10.4.11, op de US site is dit inmiddels aangepast naar 10.5.

  http://www.onemorething.nl/community/topic/ios-41-oude-mac-mini-geen-itunes-10-op-te-installeren

 • Profielfoto
  Stefcke

  Ik snap nog steeds niet hoe die hackers dat nou doen, ben er nog steeds van onder de indruk!

 • Profielfoto
  maconly

  hulde aan de hackers

 • Profielfoto
  wmaat

  Wanneer komt ie nou?