Hint iTunes 10 naar films voor Nederland & België?

Door: Jan David Hanrath - 17 reacties

iTunes 10 blijkt nu nog voor verrassingen te kunnen zorgen, althans voor ons. Op 2 september schreef iLounge een uitgebreid artikel over iTunes 10. Daar werd tussen alle ontdekkingen en nieuwe functies melding gedaan van een vernieuwing die voor Nederland en België potentieel erg interessant kan zijn: leeftijdklassificatie voor films.

In de voorkeuren van iTunes, onder ‘toezicht’ kan gekozen worden om materiaal in de iTunes Store te filteren voor bepaalde leeftijden. Nu was dit al mogelijk voor muziek, maar nu die functionaliteit is nu dus uitgebreid naar films. Een blok voor TV series blijft echter grijs. Dat zou er dus op kunnen wijzen dat we in de nabije toekomst films maar geen tv series mogen verwachten in de Nederlandse en Belgische iTunes Store.

Tijdens de keynote van 1 september waar o.a. iTunes 10 geïntroduceerd werd beloofde Apple dat er eind dit jaar audiovisuele content in de iTunes Store beschikbaar zou komen voor meer landen. Als Nederland en België bij deze groep horen zou dat betekenen dat vanaf dan ook de nieuwe Apple TV beschikbaar zal zijn in de lage landen, precies op tijd voor die koude donkere winteravonden. Genoeg om vol spanning naar uit te kijken dus.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  Lexis

  Steve zei ook dat er voor het eind van het jaar meer landen kwamen waar de iTunes Movie Store zou worden geintroduceerd. (oh staat al in het bericht)

  Laten we het hopen…, dan hebben we nog wat aan de ATV.

 • Profielfoto
  GT1988

  Ze zeggen wel meer daar in Cupertino, eerst zien dan geloven.

 • Profielfoto
  reinierzoutendijk

  Zal een leuk sinterklaascadeautje worden als die voor 5 december in Nederland is dan:razz:

 • Profielfoto
  MacLover

  Indien de apple TV te laat is voor de sint dan vind ik het ook niet erg als deze onder de boom kont te liggen hoor.

 • Profielfoto
  JMO

  Dat zou weer een zorg minder zijn. De dichtsbijzijnde videotheek bij mij in de buurt ligt ongeveer 5 a 6 kilometer hier vandaan. Met een lichamelijke beperking gaat het dan nogal moeilijk om een film te huren en/of te kopen. En de films op tv zijn nogal, naar mijn mening, eentoonig de laatste tijd(met andere worden: ik heb ze te vaak gezien).
  Dus dit zou als een mooie iets zijn.

 • Profielfoto
  Zzyzx_Rd

  Een Apple TV zal mij, en vele anderen ervan weten te weerhouden torrents van films te downloaden. Echter, zolang er geen Apple TV en Films in de Nederlandse iTunes Store zijn, zal ik ook blijven downloaden, hoe hypocriet dat ook klinkt.

 • Profielfoto
  Max14

  Het zou echt heel lux zijn als de dienst ook naar NL kwam! Dan zou zelfs ik gaan overwegen €99 opzij te leggen voor ’n ATV (die tot nu toe vrij duur is i.v.t. wat het oplevert).

 • Profielfoto
  Thibault

  Dat zou zalig zijn! Lekker filmpje kijken op mijn iPad:D

 • Profielfoto
  paulhek

  Open gewoon een Amerikaanse iTunes account. Ik kijk al tijden films op mijn Atv:)

 • Profielfoto
  See Sharp

  iTunes 9 had dit ook al…

 • Profielfoto
  leopard

  Open gewoon een Amerikaanse iTunes account. Ik kijk al tijden films op mijn Atv
  is dit toegestaan???? zou het ook wel willen!!

 • Profielfoto
  Nikita

  Dat kan je regelen d.m.v. Gift Cards voor de Amerikaanse iTunes Store. Zijn o.a. te koop via eBay. Helemaal de bedoeling is het volgens mij niet, maar het is niet verboden. Hier op het forum kan je daar vast wel meer over vinden.

 • Profielfoto
  Mac Erger Je Niet

  Open gewoon een Amerikaanse iTunes account. Ik kijk al tijden films op mijn Atv
  is dit toegestaan???? zou het ook wel willen!!

  Net geprobeerd, inderdaad 5 minuten werk!!!
  http://www.onemorething.nl/2010/04/binnen-5-minuten-kopen-in-de-us-itunes-store/

 • Profielfoto
  Mr. Dragon

  Open gewoon een Amerikaanse iTunes account. Ik kijk al tijden films op mijn Atv
  is dit toegestaan???? zou het ook wel willen!!

  Waarom zou dit niet toegestaan zijn? Je betaalt toch voor die films etc.

 • Profielfoto
  Tov

  Als er (dan eindelijk) video content beschikbaar komen in de Nederlandse iTunes store, mogen we dan ook verwachten dat er nederlandse ondertiteling beschikbaar is voor films?

 • Profielfoto
  petethefreeze

  Open gewoon een Amerikaanse iTunes account. Ik kijk al tijden films op mijn Atv
  is dit toegestaan???? zou het ook wel willen!!

  Waarom zou dit niet toegestaan zijn? Je betaalt toch voor die films etc.

  Het is niet toegestaan. Je moet namelijk een amerikaans adres opgeven om je account te activeren voor betalingen via creditcard of voucher. Dat is fraude omdat je waarschijnlijk geen amerikaans adres hebt.

  Aan de andere kant controleert niemand dit, en betaal je inderdaad voor je films.

 • Profielfoto
  Ruben

  Ik mis een beetje de link met waarom het toevoegen van ratings specifiek iets te maken zou hebben met films in de Nederlandse iTunes Store. Zou overigens zeer welkom zijn. De hoofdreden om nu films (illegaal) te downloaden is voor mij voornamelijk dat ik die binnen een uur binnen heb, terwijl het zelf converteren op mijn wat oude Mac ruim 12 uur tijd kost, dan heb ik het nog niet eens over het rippen van de DVD zelf (wat wel weer snel gaat) en het kopen van het schijfje. Direct kunnen downloaden in de iTunes Store zou een uitkomst zijn waar ik gewoon voor wil betalen.