Gratis iPhone 4 case tot 30 september 2010

Door: Jens - 46 reacties

Apple heeft op haar website laten weten dat ze de ‘free case for iPhone 4’-actie zal stopzetten tegen het einde van deze maand (30 september). Volgens het bedrijf zou het antenneprobleem met de iPhone 4 toch niet zo groot zijn als aanvankelijk gedacht. Bizar is wel dat voor diegenen die toch klachten zouden hebben over hun aankoop na de opgeven deadline, nog steeds een gratis case kunnen eisen.

Het officiële bericht luidt als volgt:

We now know that the iPhone 4 antenna attenuation issue is even smaller than we originally thought. A small percentage of iPhone 4 users need a case, and we want to continue providing them a Bumper case for free. For everyone else, we are discontinuing the free case program on all iPhone 4s sold after September 30, 2010. We are also returning to our normal returns policy for all iPhone 4s sold after September 30. Users experiencing antenna issues should call AppleCare to request a free Bumper case.

Sommige critici vragen zich af waarom Apple het programma stopt. Als het ‘slechts een klein’ probleem is, waarom hebben ze dan in de eerste plaats cases weggegeven? En bovendien, waarom blijft ze er dan geven aan mensen die toch klachten hebben? Moet je als bedrijf dan niet juist het probleem aanpakken bij de bron, namelijk je design verbeteren in plaats van de wonde te bepleisteren (letterlijk)?

We mogen het draaien en keren hoe we het willen, Apple heeft toch (vrij snel) gereageerd op de klachten van de mensen en dat is positief! Nu maar hopen dat Apple het probleem grondig van de baan veegt voor de toekomstige iPhone 4 bezitters…

Heb jij, als iPhone 4 houder, veel last van het antenne probleem?

Reacties

46 reacties
 • Profielfoto
  racer1994

  Ik ben tevreden met de ontvangst, beter dan mijn 3GS zelfs zonder bumper.

 • Profielfoto
  html-junky

  Even een nieuw design… Yeah right…

 • Profielfoto
  MichMich

  @racer1994: cognitieve dissonantie noemt men dat.

 • Profielfoto
  1984

  Nu maar afwachten wat er over bericht word in de media, en hoe Steve Jobs daar op reageert. http://www.youtube.com/watch?v=2ZctdV9dZyE al vertelde hij toen wel dat het tot tot 30 september 2010 zou duren , dus nieuws is het niet

 • Profielfoto
  onemorevaral

  De ‘death-grip’ op mijn iPhone 4 is heel duidelijk, als ik de iPhone met mijn linkerhand vasthoud verdwijnen 1 voor 1 alle ontvangststreepjes. De gratis case die ik inmiddels heb ontvangen verhelpt het probleem grotendeels, en is hier in Utrecht dus zeker geen overbodige luxe!

 • Profielfoto
  mjvanes

  Ik krijg mijn iPhone 4 waarschijnlijk binnen nu en 2 weken. Ik kan dan dus nog gebruik maken van deze actie. Maar laten we hopen dat ik die case helemaal niet nodig zal hebben.

 • Profielfoto
  farl4web

  Ik heb nu sinds 2 dagen de iPhone 4 en het probleem is wel degelijk aanwezig. Bij mij niet zozeer als ik bel, maar gewoon als ik mijn iPhone met mijn linkerhand vastheb (zoals nu) en met rechts aan het touchen/typen ben. Het bereik valt dan bijna altijd helemaal weg tot ‘Geen Service’. Ik heb de bumper al besteld, als die niet werkt vraag ik een nieuwe iPhone. Tot wanneer kan dat?

 • Profielfoto
  RTM85

  Ik sluit mij aan bij de bovengenoemde reacties mbt het wegvallen als je ‘m met de linkerhand vasthoudt. Dat gebeurt bij mij ook! Heb er tijdens het bellen in de praktijk nog geen last van gehad, maar het is wel erg vervelend als het signaal wegvalt tijdens het ‘touchen’..

 • Profielfoto
  Vinhelper

  Ik heb mijn iPhone 4 nu 12 dagen, en zoals ook hierboven ongeveer beschreven, als ik mijn handpalm helemaal over de linkeronderhoek (van vooraf gezien) klem, dan valt na een minuut of 5-10 soms het signaal helemaal weg.
  Maar ik houd mijn hand bijna nooit zo, en een paar streepjes minder wil echt niet zeggen dat je geen bereik hebt.
  De afgelopen dagen vanaf midden-Zeeland helemaal door Brabant en helemaal door Limburg naar Belgie gereisd. De hele reis lang gewoon snel 3G-internet gehad, omwille wat voor antenneprobleem dan ook.
  De problemen zijn de afgelopen tijd in de media echt veel erger voorgehouden dan ze in werkelijkheid zijn!

 • Profielfoto
  voor een apple en een ei

  De media heeft alles heel erg overdreven, en daarom moest Apple op de korte termijn wel wat doen, anders zouden ze nogal erg de grond in gestampt worden door de media en dat is geen goede reclame. Nu die ‘hype’ van antennagate over is vindt Apple het blijkbaar niet meer nodig om nog langer iets aan het ‘probleem’ te doen, wat eigenlijk helemaal geen probleem is.

  En een nieuwe iPhone maken in 3 maanden is makkelijker gezegd dan gedaan.

 • Profielfoto
  ndewaal

  Als je hem vasthoud dan verdwijnen een voor een alle streepjes tot er niks meer over is. Echter heb ik via dat case program dat belkin zoorzichtige plexiglazen hoesje besteld. Nu heb ik helemaal nergens meer last van. Ik was sowieso al van plan om een hoesje om mijn iphone te doen om hem een beetje mooi te houden. Dus met hoesje is het echt een fantastische telefoon.

 • Profielfoto
  farl4web

  Het is misschien wat overdreven, maar als ik bezig ben op mijn iPhone ben ik nu dus niet bereikbaar. Dat is toch wel kwalijk.

 • Profielfoto
  iCreatedTech

  Ik heb totaal geen last van het antenne probleem!
  Maar krijg wel een gratis case.

 • Profielfoto
  Undaunted

  Ik snap niet hoe mensen dat ding vast houden, maar ik moet echt m’n best doen om die antenne streepjes te raken.

  Heb ik het probleem niet omdat ik linkshandig ben?

 • Profielfoto
  knrd

  Ik heb er vrij weinig last van. Bij mij duurt het ongeveer 30sec voordat het eerste streepje er af gaat en het 2de streepje doet er nog langer over om te verdwijnen..

 • Profielfoto
  Wobbel

  Ik sta… nog steeds… op de wachtlijst bij mijn vrienden van T-mobile…
  maar wat is nu wijsheid? wachten op een wellicht aangepast model.. of toch maar de zwarte nemen binnenkort en last hebben van antenneproblemen.. misschien..

 • Profielfoto
  Bubbles

  Ik heb ongelovelijk veel spijt, van de keuze welke ik 10 dagen geleden gemaakt heb…. namelijk de keuze om een samsung galaxy S te nemen. Was ik maar gewoon bij mijn iphone gebleven…. Is dat verhaal over antenne issues dan zo opgeblazen? Zal een lange zit worden aangezien ik twee jaar abonnement heb bij Vodafone. Iemand een suggestie wat ik zou kunnen doen?

 • Profielfoto
  Steo

  Ik heb een iPhone 4 vanaf het begin. Ik moet zeggen dat ik eigenlijk geen last heb van het antenneprobleem. Het bereik is ongeveer hetzelfde als bij mijn oude iPhone 3G. wlan is zelfs beter dan de 3G. Maar… ik heb dan hier ook prima bereik, kan mij voorstellen dat het probleem opduikt wanneer je minder bereik hebt.

  @ndewaal je wilt een hoesje omdat je iPhone 4 dan mooi blijft, echter zie je je iPhone 4 dan helemaal niet meer. Dus wat is het punt? Zonde naar mijn mening.

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  Ik heb mijn iPhone 4 sinds 7 augustus en heb geen problemen ermee. Ik heb geen last van de zogenaamde ‘death grip’. Ik heb constant 5 streepjes, waarbij er soms eentje afvalt als ik op de trein zit of in de kelder. Ik ben tevreden ermee en die gratis case die ik heb ontvangen gebruik ik eigenlijk niet. Ook oogt de iPhone 4 gewoon veel mooier zonder zo’n case en daarvoor doe ik ’t ook.

 • Profielfoto
  ruudkraus

  death grip is bij meer een cold grip de streepjes zakken 2 blokjes dat is het. Voor de rest , ik kom van een 2G en me valt op dat 3G verbinding wel heel snel is. Nu snap ik dat mensen ‘alleen’ met een 3G leven en geen internet hebben verder !!!

 • Profielfoto
  psacla

  Hier wel degelijk last van. Binnen heb ik twee streepjes en die verdwijnen als ik death grip dus niet handig.
  EN heb last van een groene waas bij de foto’s binnen met TL verlichting.

 • Profielfoto
  Remco_

  @psacia:

  Die groene waas heeft te maken met de witbalans, “echte” fotocamera’s hebben de mogelijkheid om hiervoor te corrigeren.

  Check eens: http://www.depixel.nl/witbalans/ voor wat meer info.

 • Profielfoto
  Retyro

  Geen last van deadgrip, sinds ios 4.1 is er weer een field test mogelijk dus nog eens even uitgebreid getest en guess what? Er gebeurt weinig tot niets met de signaalsterkte, soms wordt het signaal zelfs sterker. Desalniettemin ben ik blij met mijn bumper, al gebruik ik hem niet zo vaak.

 • Profielfoto
  myunclesmailman

  Dat is dus duidelijk. Na 30 september komt inderdaad de verbeterde versie van de iPhone 4 uit, zoals de Mexicaanse geruchten al aangaven!

 • Profielfoto
  i-love-apple

  Zeker WEL last van. Bij aanraking van de linkerhoek valt bij mij in veel gevallen binnen een minuut het bereik geheel weg. Met een bumper is dit probleem opgelost, maar dat vind ik geen oplossing. Mijn iPhone gaat terug voor reparatie.

 • Profielfoto
  vizjuul

  Heb mijn gratis case ontvangen. Zat een dikke kras op :/

 • Profielfoto
  iDuck

  Ik ben linkshandig en bel altijd met de telefoon in mijn linkerhand. Dus voorlopig nog even geen 4 voor mij. Hoe doe je trouwens een field test?

 • Profielfoto
  Mac Erger Je Niet

  @racer1994: cognitieve dissonantie noemt men dat.

  Je niet gek laten maken door de media noemt men dat.

 • Profielfoto
  So Klear

  Heb sinds kort mijn case binnen. Er is enige verbetering, maar ik had eigenlijk geen problemen met de deathgrip. Vooral bij goed tot redelijk onvangst moest ik de telefoon ongeveer 2 minuten dichtgeknepen vasthouden om enige signaalverlies te krijgen.

  Thuis heb ik heel belabberd ontvangst en kan deze handeling er voor zorgen dat ik compleet mijn signaal verlies, maar je houd over het algemeen je telefoon toch niet zo vast. Daarnaast heb ik opgemerkt dat iedere telefoon hier bij mij thuis er last van heeft. Van andere smartphones van vrienden tot een hele simpele nokia GSM. Apple had dus degelijk wel een punt tijdens hun persconferentie.

  En de iPhone 4 heeft uit mijn ervaring wel degelijk een beter bereik dan zijn 3G broertje.

 • Profielfoto
  ndewaal

  @ Steo: het is een doorzichtig hoesje dus je ziet de hele iphone perfect! Heb al van veel mensen de reactie gehad dat het er super stijlvol uitziet

 • Profielfoto
  B-mac-fan

  Ik heb er totaal geen last van met Vodafone als provider.
  Behalve als ik ‘m op een heel moeilijke en abnormale manier vasthoud, maar dat doe je niet als je ‘m gebruikt.

 • Profielfoto
  Tys

  Pas de problemme ici.

 • Profielfoto
  arinzo

  Nou ik heb helemaal nergens last van.. Is idd opgeblazen door de media naar mijn mening. Het was tenslotte komkommertijd.

 • Profielfoto
  Trat

  @racer1994: cognitieve dissonantie noemt men dat.

  Het is alleen dissonant als iets beweert dat eigenlijk niet waar is (en je dat zelf ook weet). Eigenlijk is alleen jouw opmerking cognitief dissonant (tenzij je echt gehersenspoeld bent door blogs en echt geloofd dat het signaal van de iPhone 4 slechter is dan die van de 3GS). Racer1994 heeft namelijk gewoon gelijk…

 • Profielfoto
  Trat

  Ik heb ongelovelijk veel spijt, van de keuze welke ik 10 dagen geleden gemaakt heb…. namelijk de keuze om een samsung galaxy S te nemen. Was ik maar gewoon bij mijn iphone gebleven…. Is dat verhaal over antenne issues dan zo opgeblazen? Zal een lange zit worden aangezien ik twee jaar abonnement heb bij Vodafone. Iemand een suggestie wat ik zou kunnen doen?

  In 2 jaar tijd kun je van alles doen. Zoek iets wat je leuk lijkt…

 • Profielfoto
  kawouter
 • Profielfoto
  PJ Rush

  Ik had in eerste instantie de complete Skin in gebruik. Ik had de incase besteld, doch dat duurde uiteraard enkele weken.

  De Skin was goed. m.u.v. de screen protector. Deze vond ik niets. Het mooie scherm was door de protector erg vlug vies. De achterzijde en zijkanten werden door de skin goed beschermd. Van het antennesignaal had ik geen echte hinder. de telefoon deed het gewoon en e=geen enkele keer werdt een gesprek onderbroken. Wel werden de balkjes snel minder. Met de skin maakte dit geen verschil. Nu met de Incase merk ik wel verschil. de balkjes blijven gewoon. Ook vind ik de iPhone met deze case fijner in de hand liggen.

  Ben in ieder geval zeer tevreden.

 • Profielfoto
  marckq

  Ik kan het probleem met mijn iPhone 4 helemaal niet reproduceren. Sterker nog, ik krijg er een streepje bij als ik hem in ” the death grip” vasthoud. Ik heb de bumper wel besteld maar alleen om m’n iphone te beschermen.:grin:

 • Profielfoto
  error

  Sinds vrijdag in het bezit van een iPhone 4. Als ik ‘m in die ‘death grip’ vast pak dan vervalt er even later 1 streepje, soms 2, maar nooit tot ‘geen service’.

  Wel een Apple Bumper besteld via de Case Program applicatie ter bescherming.

 • Profielfoto
  Petje

  Hier in Enschede heb ik helemaal geen last van signaalverlies. Ik kan mijn uiterste best doen, maar ik krijg er geen streepje minder of meer om.
  Ik heb de 32gb versie met 4.1 iOs

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  Ik heb wel een iPhone, maar heb niet binnen 30 dagen gereageerd, (wist ik niet) dus ik krijg hem nu niet meer… dat vind ik pas kwalijk!! ;(

 • Profielfoto
  RenderingRebel

  Hoe zit het nou als je een bestelling hebt gemaakt voor 30 september maar die later word geleverd? Kom je dan alsnog in aanmerking? vind het anders wel een beetje zuur, want er staat nu een levertijd van 5 weken

 • Profielfoto
  iKevin

  Bumper op 23 augustus verzonden, nog steeds niet binnen. Verwachte datum 10 september, nou duurt wel heel lang…

 • Profielfoto
  Buzz

  Steve Brooklyn: Als je niet binnen 30 dagen hebt gereageerd dan had je blijkbaar ook niet genoeg last van het probleem om even op te zoeken of te onthouden hoe het op te lossen is.

  Ik vind de antenne zelf trouwens ook geen probleem op mijn iPhone 4.

 • Profielfoto
  Ross

  Wel degelijk last van. Ik ben zwaar enthausiast over de iPhone en wil ook nooit meer wat anders. Maar het probleem is er wel degelijk. Ik snap die linkerhand niet zo, want met rechts raak ik juist de welbekende plek. Hij zakt wel degelijk weg.
  Ik rij al jaren dezelfde route naar mijn werk en heb alle iPhone’s gehad.
  De ontvangst van 3g is bij mij letterlijk gehalveerd. Dus ik heb minder vaak 3G. Ik ken zat mensen die zeggen ik heb er geen last van. Dan hebben ze Vodafone. Wat me opvalt is dat ze niet eens weten hoe ze de streepjes omlaag krijgen. Als ik zijn telefoon dan vasthoudt en ik leg alleen een vinger bij het streepje links, dan vallen na zo’n 10 seconden ook zijn streepjes weg! Dus er zijn zat mensen die m even aanraken en er gebeurt niks, dus ik heb het niet. Nou ik ben er nog geen een tegengekomen die het niet heeft. Het is dus wel degelijk een design fout en nee ik zou het toestel nog steeds voor geen goud omruilen voor welk ander ook, behalve weer een nieuwe iPhone. Maar bijzonder jammer en het is echt irritant. Als ze de antenne’s hadden omgedraaid, was er ook niks aan de hand. Als ik mijn toestel op zijn kop houdt heb ik nergens last van.

 • Profielfoto
  error

  Apple zegt: “Het doet ons genoegen u te kunnen meedelen dat uw bestelling bij de Apple Store per post is verzonden en binnenkort op het door u opgegeven adres zal worden afgeleverd.”

  Dit gaat over mijn gratis Bumper order. Ben benieuwd of het ding handig is…