EU stopt onderzoeken tegen Apple

Door: Koen van Tongeren - 10 reacties

Blijkbaar werken onze Europese hoeders zelfs in het weekend door, want afgelopen zaterdag verscheen een persbericht dat de EU stopt met twee onderzoeken naar Apple’s beleid rond de iPhone. Eerder dit jaar startte de Unie twee onderzoeken. Het eerste onderzoek was gericht op Apple’s beleid om geen third-party ontwikkelingsplatforms toe te staan voor de ontwikkeling van iPhone Apps. Met name Adobe, die een speciale iOS tool voor Flash ontwikkelaars uitbracht had hieronder te lijden. Nu Apple eerder deze maand bekend maakte de regeling te versoepelen ziet de EU geen reden meer om in de materie te duiken.

Apple deed nog een handreiking naar de Europese Unie. Wie voorheen een iPhone in een Europees land kocht kon het apparaat alleen in dat land onder garantie laten repareren. Een vreemde regeling, aangezien alle andere producten van Apple wereldwijde garantie hebben. Naar verluid werd voor de iPhone een uitzondering gemaakt om te voorkomen dat consumenten massaal simlockvrije iPhone in het buitenland zouden kopen. Apple belooft nu die regel op te heffen, waardoor ook een tweede onderzoek van de EU de papierbak in kan. En zo zie je maar waar zo’n Unie wel niet allemaal goed voor is.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  JBStudio

  mooi, dat wordt dus een iPhone’tje halen in London……

 • Profielfoto
  1984

  EU stopt onderzoeken tegen Apple
  Koen 8 minuten geleden

  Apple schrapt omstreden regelingen onder druk Brussel FD.NL

  Tja hoe breng je het nieuws, al is dit met al het andere nieuws helaas het zelfde.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Perfect!

 • Profielfoto
  w1mster

  Da’s mooi. Vrijdag een iPhone besteld in de UK store – dus die kan dan in NL gerepareerd worden, als ie kapot mocht gaan.

 • Profielfoto
  peteha

  het was toch ook te zot voor woorden, ik kon echt nergens terecht met mijn vorige iPhone die ik in België had gekocht, want Belgacom liet je ook mooi stikken…..
  Nog afgezien van de kwestie dat het idioot is dat je gedwongen winkelnering hebt bij een provider die niet eens de ontvangst bij mij thuis kon regelen.
  Gelukkig kun je nu gewoon in Nederland een simlock vrije iPhone kopen.

 • Profielfoto
  Gothenburg

  Waarop wordt gebaseerd dat Apple de regeling met de in het buitenland aangeschafte iPhone’s wordt versoepeld? Is daar een bron van? Ik ben er erg benieuwd naar.

 • Profielfoto
  1984

  De praktijk maakte voor consumenten de aanschaf van iPhones buiten hun woonland onaantrekkelijk, omdat ze dus geen garantie op die telefoons hadden. Apple heeft ook deze regeling onder druk van Brussel geschrapt. http://www.fd.nl/artikel/20358862/apple-schrapt-omstreden-regelingen-onder-druk-brussel

 • Profielfoto
  KR1275

  naar verluid..t… (!).

  Er is voldoende alternatief voor de iPhone, dus juridisch valt er niks te halen.

 • Profielfoto
  Mac Erger Je Niet

  ‘Wie voorheen een iPhone in een Europees land kocht kon het apparaat alleen in dat land onder garantie laten repareren. ‘
  ‘Apple had eerder vastgelegd dat een koper van een iPhone zijn toestel alleen onder garantie kan laten repareren in het land waar de telefoon is aangeschaft.’
  ‘De praktijk maakte voor consumenten de aanschaf van iPhones buiten hun woonland onaantrekkelijk, omdat ze dus geen garantie op die telefoons hadden. Apple heeft ook deze regeling onder druk van Brussel geschrapt.’

  Wat is ’t nou? Geldt dit wereldwijd of niet?

 • Profielfoto
  Mac Erger Je Niet