Eerste mijlpaal Ping bereikt

Door: Lucas Raggers - 17 reacties

We hebben het niet over het pingen op je Blackberry, ook niet over Bing de zoekmachine, maar over Ping! Ping, het “muziek georienteerde sociale netwerk“. Die Ping heef inmiddels 1 miljoen gebruikers. Het duurde slecht 48 uur om dat aantal te bereiken.

Eddy Cue, baas over de internetdiensten bij Apple: “One-third of the people who have downloaded iTunes 10 have joined Ping. As many more people download iTunes 10 in the coming weeks, we expect the Ping community to continue growing.” Hoeveel waarde moeten hechten aan deze miljoen gebruikers, weten we niet. In maart bleek dat van alle Twittergebruikers slechts 27% actief is. De rest houdt het na maximaal 10 tweets voor gezien.

Met Ping kun je je favoriete artiesten volgen. Of je vrienden. Of Jan David, Koen of Lucas. Je kunt er je favoriete nummers delen en je mening ventileren.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  voor een apple en een ei

  Je mening ventileren:razz:

 • Profielfoto
  Nelis Infra

  Ik doe in ieder geval nog niet mee. Ben wat achterdochtig geworden de laatste tijd i.v.m. mijn privacy. Google en Apple zijn enorme spelers op deze markt, en ik wil niet dat ze teveel van me weten.

  * bukt alvast voor de ladingen kritiek *

 • Profielfoto
  voor een apple en een ei

  Ik doe in ieder geval nog niet mee. Ben wat achterdochtig geworden de laatste tijd i.v.m. mijn privacy. Google en Apple zijn enorme spelers op deze markt, en ik wil niet dat ze teveel van me weten.

  * bukt alvast voor de ladingen kritiek *

  Wat zal ik eens verzinnen voor kritiek?
  Ping is gewoon leuk, ook al ken ik niemand die het wil gebruiken!:D

 • Profielfoto
  karelschapie

  1 miljoen op de 160 miljoen itunes gebruikers is procentueel weinig hoor

 • Profielfoto
  Garbera

  Ping had veel beter gekund, bijvoorbeeld een soort now playing functie, dat je muziek aan kan klikken en op je PINGpagina kan zetten, ect.

  Het gaat nu alleen om de muziek die je koopt, en dat is jammer.

 • Profielfoto
  Hasoweh

  1 miljoen op de 160 miljoen itunes gebruikers is procentueel weinig hoor

  Ja zoiets had ik ook. Dus nou ik begin pas te stuiteren als de eerste 50 miljoen gehaald worden.

 • Profielfoto
  JBStudio

  1 miljoen op de 160 miljoen itunes gebruikers is procentueel weinig hoor

  Ze hebben het over iTunes 10.

 • Profielfoto
  JH90

  Zie er niet echt de meerwaarde van in…
  Ook zit ik een beetje met het privacy beleid van Apple..

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Ik heb ’t ook maar ik koop geen muziek:p. Ik ben sowieso niet zo van die sociale media dingen. Zoals al in het artikel gezegd wordt, is Twitter ook helemaal niet zo populair als gedacht wordt. En dan is het bij Twitter ook nog eens zo van 99.9 % van de gevallen het me geen hol kan schelen of diegene gedouched heeft ofzo:p.

 • Profielfoto
  wab

  Gebruikers hoeven toch niet actief te zijn op Ping? De vergelijking met Twitter gaat niet op want wie koopt op iTunes is actief op Ping. User input not required. Handig toch:-)

 • Profielfoto
  kawouter

  Maak je over je privecie maar geen zorgen. Die ligt toch al op straat als je internet/telefoon/ov chipkaart/pinpas/ weet ik veel wat gebruikt. Dus dan kan dit er ook wel bij. haha. Ik vind het wel grappig werken. Nu alleen nog wachten tot meer mensen het gaan gebruiken.

 • Profielfoto
  Japsuh

  Ik neem aan dat ze het aantal berichten tellen en niet het aantal registraties. Ik wilde bijvoorbeeld alleen kijken wat het was, maar ik doe er voor de rest niets mee.

 • Profielfoto
  kawouter

  Ik neem aan registraties. Net als alle andere Social media sites alleen registraties tellen.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Dump Ping en neem gewoon een Last.fm account ofzo. Dat is tenminste nog een beetje fun.

 • Profielfoto
  Chillie

  Gebruikers? Zijn dat mensen die hebben geklikt op “zet Ping aan” ? Want meer dan dat heb ik niet gedaan. Nog nooit mn eigen pagina gezien en nog nooit iets mee gedaan maar ik wordt toch tot “gebruikers” gerekend……

 • Profielfoto
  PH-SKY

  Ik heb zo’n voorgevoel dat Ping gaat floppen:smile:

 • Profielfoto
  Hessel89

  leuk.. voor consumenten.

  voor artiesten zelf wat minder..

  Ik ben zelf artiest en verkoop mijn tracks onder andere via itunes maar ik kan met geen mogelijkheid uitvinden hoe ik nou in godsnaam een artist profile aan maak…
  net als veel andere artiesten/bands overigens.

  jammer… want toen ik voor het eerst las over de nieuwe Ping service was ik laaiend enthousiast en ik stond bij wijze van al op het punt mijn myspace te vervangen..