Geruchten: dunne iPad, Tim Cook weg?

Door: Lucas Raggers - 15 reacties

Er waart weer een flink aantal geruchten door Silicon Valley. Zo is de iPad is alweer bijna een half jaar oud en dat betekent dat we mogen gaan uitkijken naar de tweede versie. Goldman Sachs gooit een duit in het door te stellen dat Apple in de lente een nieuwe iPad zal uitbrengen. Deze iPad zal dunner en lichter zijn dan de huidige. Desondanks zal hij een webcam aan de voorkant bevatten en heeft hij mini USB. De analisten Henry King en Kevin Lu menen ook dat een 7″ iPad in de pijplijn zit, maar dat deze later zal worden ge├»ntroduceerd.

Van de iPad naar Tim Cook, de grote man achter Steve Jobs. Hij leidt het bedrijf in praktische zin en doet dit bijzonder consci├źntieus. HP zou echter interesse hebben in de man en zou hem graag als CEO zien. HP stuurde onlangs CEO Mark Hurd weg vanwege schimmige zaken. Investeerder Brian Marshall kan na een bak koffie met Cook himself melden dat hij geenszins van plan is om weg te gaan bij Apple.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  Fishstick

  Hmm jammer, ik had eigenlijk gehoopt op een nieuwe iPad in januari.

 • Profielfoto
  indra

  hahah owee als hij naar hp gaat. Dan krijgt hp ook van die mooie producten ahaha Nee dat moeten we niet hebben. Maar goed dat hij nee zegt.

 • Profielfoto
  Garbera

  Even serieus richting die analisten die geloven in een 7 inch ipad: ik weet dat apple onvriendelijk is tegen zn developers, maar ze gaan hun echt niet vragen een 9 en 7 inch versie voor hun ipad-app te maken, tevens zie ik ook niet in waarom ze een 7-inch versie zouden uitbrengen, dan begint het echt zoveel op een ipod touch te lijken, is het toetsenbord niet meer gelijk aan waarde grootte etc.

 • Profielfoto
  Paul26

  Geïntroduceerd..

 • Profielfoto
  Tkradio

  ik mis hier alleen wel het gerucht over het landscape dock!

 • Profielfoto
  steffex

  Even serieus richting die analisten die geloven in een 7 inch ipad: ik weet dat apple onvriendelijk is tegen zn developers, maar ze gaan hun echt niet vragen een 9 en 7 inch versie voor hun ipad-app te maken, tevens zie ik ook niet in waarom ze een 7-inch versie zouden uitbrengen, dan begint het echt zoveel op een ipod touch te lijken, is het toetsenbord niet meer gelijk aan waarde grootte etc.

  Wat dacht je van de ipad 7inch met Retina display die dezelfde resolutie heeft als de huidige ipad (1024*768 uit mijn hoofd). Dat lijkt me prima mogelijk!

 • Profielfoto
  lEl

  Even serieus richting die analisten die geloven in een 7 inch ipad: ik weet dat apple onvriendelijk is tegen zn developers, maar ze gaan hun echt niet vragen een 9 en 7 inch versie voor hun ipad-app te maken, tevens zie ik ook niet in waarom ze een 7-inch versie zouden uitbrengen, dan begint het echt zoveel op een ipod touch te lijken, is het toetsenbord niet meer gelijk aan waarde grootte etc.

  Apple is niet onvriendelijk tegen zn developers…

 • Profielfoto
  CasaMan

  vanwege schimmige zaken

  Dit moet natuurlijk zijn: vanwege vermeende schimmige zaken :sarcastic:

 • Profielfoto
  Rano

  Wat dacht je van de ipad 7inch met Retina display die dezelfde resolutie heeft als de huidige ipad (1024*768 uit mijn hoofd). Dat lijkt me prima mogelijk!

  Dat kan natuurlijk niet. Dan zouden knoppen opeens veel kleiner worden. Spellen zijn dan niet meer te spelen.

 • Profielfoto
  Gfive

  Oud nieuws, Tim Cook heeft al aangegeven dat dit gerucht niet waar is.
  (zeker mede omdat hij anders de 20Miljoen bonus anders niet kan verzilveren.)

  – Info over de bonus is te lezen in het kwartaal verslag van apple aandeelhouders vergadering. (deze krijg ik elke kwartaal toegezonden als apple aandeelhouder)

  – Ipad 2, de nieuwe Ipad, zal in het eerste kwartaal uitkomen.
  Zelfde scherm echter veel dunner, lichter, front video en mini usb aansluiting.

 • Profielfoto
  Ewout

  Het is niet erg dat OMT consequent het heetste nieuws en de laatste geruchten het laatst brengt, maar in het geval van Tim Cook is het echt mosterd na de maaltijd. Volgens mij kun je zo’n onderwerp maar beter laten rusten. Het ruikt al penetrant naar vis.

  Ewout

 • Profielfoto
  Simon90

  Je zou toch ook gewoon helemaal compleet gestoord zijn als je van een topfunctie bij Apple naar een (iets) betere functie bij zo’n prut bedrijf als HP zou gaan…

 • Profielfoto
  wildsseb

  Hoe kan iets in vredesnaam een gerucht zijn als je het in je eigen tekst al ontkracht met een hele betrouwbare bron nl. de man zelf…

 • Profielfoto
  Mac Erger Je Niet

  Conclusie: ‘Tim Cook weg?’ is, zelfs met vraagteken, een nogal misleidende kop. Doet me aan de Priv├ę koppen denken; ‘Gaat Yolanthe vreemd?’ :sick:

 • Profielfoto
  Robert