Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 13 september 2010

Creatief met mozaïeken

Sommige programma’s staan jaren op je Mac, maar je opent ze nooit. Te specifiek om vaak te gebruiken, maar te leuk om weg te gooien. Zo’n programma is MacOSaiX. MacOSaiX is een programma waarmee je in een wip een mozaïek maakt; een foto die bestaat uit andere foto’s.

Neem bijvoorbeeld het logo van One More Thing en laat deze opbouwen uit de avatars van OMT-leden (11MB). Of neem bijvoorbeeld een foto van je geliefde en laat MacOSaiX deze opbouwen uit de foto’s van je iPhone bibliotheek. Of uit de hoesjes van albums in iTunes. Of uit een zoekopdracht op Google images of Flickr. MacOSaiX doet het allemaal in ruil voor flink wat processorkracht.

MacOSaiX heeft niet alleen een onhandige naam, maar heeft daarnaast een grillige ontwikkeling doorgemaakt. Versie 1.0 kwam uit in 2002, versie 2.0 in 2007 en versie 3.0 zal wel nooit meer komen. Veel maakt het niet uit. Het blijft na jaren een leuk programmaatje dat mensen blijft verbazen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Creatief met mozaïeken
Sluiten