BusinessWeek: Netflix op de nieuwe iTV

Door: Statenweg - 8 reacties

Het media-event van vanavond komt dichterbij, waardoor de geruchtenmolen steeds harder draait. Gaat Apple een nieuwe Apple TV aankondigen, zoals eerder werd gefluisterd? Het Amerikaanse zakenblad Businessweek lijkt daar in ieder geval zeker van te zijn en doet nog een duit in het zakje: op Apple’s nieuwe TV-product zal het filmaanbod van Netflix te bekijken zijn.

Netflix is een populaire dienst in de Verenigde Staten om tv-series en films te huren. Deze worden op dvd’tjes via de post verstuurd of zijn via internet te streamen. Apple zou besloten hebben om deze dienst te integreren in de hoop daarmee de Apple TV aantrekkelijker te maken.

Het abonnementsgeld, zo’n 9 dollar per maand, zal direct aan Netflix betaald worden. De dienst is nu al te gebruiken op de iPad, iPhone en iPod touch met de Netflix-app. Aangezien Netflix zich vooralsnog richt op de Amerikaanse markt, zullen wij in Nederland er echter weinig aan hebben.

Naar verwachting kondigt Apple vandaag aan dat de Apple TV voortaan iTV gaat heten. Het apparaatje, dat een brug moet slaan tussen je mediabibliotheek en het tv-scherm in de huiskamer, krijgt volgens de geruchten het uiterlijk en het besturingssysteem van de iPhone. Met slechts 99 dollar zou het prijskaartje een stuk aangenamer worden.

Tegelijkertijd meldt de Wall Street Journal dat Apple tv-series gaat verhuren via de iTV voor 99 cent per stuk. Fox en ABC zouden zeker meedoen. Momenteel is het al mogelijk om afleveringen te kopen voor 2 of 3 dollar.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Pieterr

  We zullen het allemaal zien vanavond. Misschien blijft het uiteindelijk toch weer alleen bij de aankondiging van nieuwe iPods.

 • Profielfoto
  MouseMighty

  Waarom zou Apple een apparaat weer de oude werktitel van vroeger geven? Steve heeft het al moeilijk genoeg gehad in een keynote om het ding AppleTV te noemen ipv iTV. Aan de andere kant, het blijft Apple en Steve’s wegen zijn ondoorgrondelijk. Zoals Pieterr zegt, we zullen wel zien. (PB G5 FTW!)

 • Profielfoto
  mijnnaamisramon

  Het zal me verbazen als alle coole nieuwe mogelijkheden ook in Nederland te gebruiken zijn. Vooralsnog kan ik niks huren/kopen op mijn Apple TV hier,…

 • Profielfoto
  d.denkers

  ITV? Ik ruik al de geur van nieuwe rechtszaak. De juridische afdeling van Apple heeft kennelijk haar zaakjes niet op orde. Te vuur en te zwaard de naam eipott bestrijden maar kennelijk niet het besef hebben dat er in de UK een televisiestation is met deze naam………

 • Profielfoto
  Bonte

  Zal inderdaad een puur VS model zijn zoals gewoonlijk. Hopelijk zal de betaling via iTunes gebeuren, dan zullen we via de amerikaanse account truc ook series kunnen bekijken.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Het abonnementsgeld, zo’n 9 dollar per maand

  Uhm…. tja…

 • Profielfoto
  Matthijn

  ITV? Ik ruik al de geur van nieuwe rechtszaak. De juridische afdeling van Apple heeft kennelijk haar zaakjes niet op orde. Te vuur en te zwaard de naam eipott bestrijden maar kennelijk niet het besef hebben dat er in de UK een televisiestation is met deze naam………

  Het feit dat jij het weet, denk je dan werkelijk dat hun het niet weten? Daarnaast is er niets bekend over de naam, was de naam iPhone ook al in gebruik en iPad ook al, en hebben ze hier ook de rechten op gekregen.

  Ik weet wel zeker dat hun rechten afdeling er beter van op de hoogte bent dan dat jij dat bent.

 • Profielfoto
  NTG

  En in Benelux vallen wij weer eens buiten de boot. Jammer…