Jens
Jens Nieuws 10 september 2010

Belgische printmedia duiken op iPad

Gisteren maakte uitgeverij Corelio (van ondermeer De Standaard en Het Nieuwsblad) bekend dat haar iPad applicatie reeds 10.000 keer werd verkocht. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer de helft van de gebruikers gemiddeld drie of meer keer per week de krant lezen op de iPad.

Naast Corelio zag ook Roularta Media het nut van de iPad. Momenteel heeft de uitgeverij haar kwaliteitsmagazines Knack (+ Le Vif/L’Express) en Trends gedigitaliseerd en toegevoegd aan Zinio, een app die toegang geeft tot honderden tijdschriften. Onlangs kondigde Roularta Media aan dat ze bezig was met het ontwikkelen van eigen iPad Knack app (lancering begin oktober). Ten slotte zouden haar andere publicaties zoals Trends, Sport Magazine en Data News nog tegen het eind van het jaar volgen.

In tegenstelling tot de vorige twee uitgeverijen, gaat die andere, namelijk De Persgroep, een app ontwikkelen waarin al haar Belgische en Nederlandse publicaties (8 in totaal) verwerkt zitten. Hieronder vallen ondermeer Het Laatste Nieuws, De Morgen, het Algemeen Dagblad en De Volkskrant

Ten slotte liet Mediafin (De Tijd en L’Echo) weten dat haar publicaties, net zoals die van haar conculega’s, het inmiddels bekende platform zullen betreden. Dieter Haerens, operationeel directeur bij Mediafin, vertelde ons dat de app van De Tijd (financieel dagblad) uitgerust zal zijn met specifieke tools voor beleggers en ondernemers.

Zoals je kan zien, de Belgische printmedia markt zit niet stil. Deze evoluerende trend zal ook een verandering teweeg brengen met betrekking tot de gebruikservaring, aldus Hans De Ridder, managing editor van De Persgroep:

De huidige generatie kranten-apps is sterk gericht op het weergeven van de gedrukte krant in haar oorspronkelijke lay-out. Ik ben ervan overtuigd dat deze manier van lezen steeds zal blijven bestaan op tablets als de iPad. Maar op een bepaald moment komt er een instroom van mensen die geen band hebben met de gedrukte krant, en die verwachten een heel andere gebruikservaring.

Gebruik jij al een app om je geliefde krant/magazine digitaal te lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Belgische printmedia duiken op iPad
Sluiten