Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 1 september 2010
Leestijd: 1 minuut

AppleTV helemaal in de wolken

De ‘One more thing’ van Steve’s werd een ‘One more hobby’. De kenners onder ons weten dan dat we het over de AppleTV hebben. Sinds 2006 kennen we hem al, maar vandaag gaat de hobby een nieuwe levensfase in. Klein, stiller, goedkoper, makkelijker.

De nieuwe AppleTV neemt afscheid van de harde schijf. Daarmee neemt het ook afscheid van het kopen van content. Voortaan kun je alleen nog films en series huren, rechtstreeks uit de cloud. Streamen is dan ook het toverwoord van de AppleTV. Hij beschikt over WiFI, heeft aan de achterkant een ethernetaansluiting en een HDMI poort om hem aan te sluiten op je TV.

Naast het huren van films en series (die in Amerika nog maar 0.99 dollar kosten) is het ook mogelijk om YouTube filmpjes te bekijken. Netflix gebruikers komen ook aan hun trekken, want gehuurde films op NetFlix zijn gewoon te bekijken op je AppleTV.

Er is één probleem. De nieuwe AppleTV is niet te koop in Nederland, alleen de oude. Amerikanen kunnen de nieuwe aan het einde van deze maand kopen voor 99 dollar. In Nederland is er voorlopig nog geen content, en nu ook geen AppleTV meer. Later dit jaar worden krijgen meer Europese landen toegang tot het film en serie-aanbod van de iTunes Store. Voorlopig moet Nederland wachten, en wachten, en wachten…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
AppleTV helemaal in de wolken
Sluiten