Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 30 september 2010
Leestijd: 1 minuut

Apple TV ontleed

Inmiddels worden de eerste Apple TV’s (2e generatie) uitgeleverd aan consumenten. Dat betekent doorgaans dat bij de website iFixit de schroevendraaiers worden geslepen om de nieuwste Apple gadget tot op het bot te ontleden. En zo geschiedde.

De website deed een aantal interessante ontdekkingen bij hun ‘uitpakparty’. Allereerst bleken schroevendraaiers overbodig. De Apple TV kan namelijk alleen geopend worden met een metalen spatel. Eenmal open ontdekte iFixt dat de Apple TV 8 GB aan (flash) opslag aan boord heeft, terwijl het apparaat geen content meer kan downloaden. Waarschijnlijk is de opslag dan ook bedoeld als buffer voor streams, al gaan er geruchten over toekomstige Apps. Die zouden er ook opgeslagen kunnen worden. Verder werd 256 MB RAM ontdekt en een open ruimte waar precies een tweede flash-opslagchip in zou passen.

Uiteindelijk gaat het bij iFixit maar om één ding: hoe eenvoudig is het om een apparaat open te krijgen en reparaties uit te voeren. Daarbij scoort de Apple TV verrassend hoog: een 8. Volgens de site is het openmaken een eitje en kunnen onderdelen redelijk eenvoudig vervangen worden. Allemaal leuk en aardig, maar zolang de Apple TV in Nederland en België nog niet te koop is blijft al deze informatie voor ons weinig relevant.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple TV ontleed
Sluiten