Ontwikkelaars mogen snuffelen aan iOS 4.2

Door: Koen van Tongeren - 12 reacties

Precies twee weken na de aankondiging van iOS 4.2 heeft Apple een eerste beta beschikbaar gemaakt voor iOS ontwikkelaars. Via de developer portal kunnen ze de beta downloaden voor iPhone (vanaf 3G), iPod touch (vanaf 2e generatie) en iPad.

Met name iPad gebruikers zullen reikhalzend uitkijken naar iOS 4.2, dat functies naar de iPad brengt die iPhone-gebruikers al kennen zoals folders, een gezamelijke inbox voor mail, AirPlay streaming van content en draadloos printen. Om die laatste functie te kunnen gebruiken is wel het nog niet beschikbare Mac OS X 10.6.5 vereist. Daarom staat er ook daarvan een beta klaar voor ontwikkelaars.

Heb jij grootse plannen voor een App of heb je geen bal verstand van ontwikkelen maar wil je (op eigen risico) altijd de nieuwste software op je iOS apparaat? Voor € 80.- word je lid van het iOS developer program.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Rivanov

  Mooi, dan verschijnt hij ook snel op MacGeekBlog.:)

 • Profielfoto
  Lexis

  Ik hoop dat AirPlay ook zo gemaakt is, dat wanneer je thuiskomt met je iPhone die muziek speelt via je headset, dat je dan op de Airplay knop drukt, waardoor iTunes verder speelt waar je gebleven was in het nummer. Als je dan een Airport Express hebt aangesloten op je Mac, dat je het direct over je speakers hoort. En natuurlijk ook andersom, als je weggaat.

  Dan ben ik blij. Die feature heb ik ongeveer 2,5 jaar geleden ingestuurd naar Apple, als ideetje…

 • Profielfoto
  andrevdvries

  @ Lexis,

  Dit zou idd voor mij, maar ook voor vele andere een welkome feature zijn en net iets om in te bouwen in apple-gadgets.

 • Profielfoto
  reven

  Downloading right NOW!
  Beta: iPad 4.2, iPhone 4.2, Ipod 4.2

 • Profielfoto
  MichMich

  4.2 loopt lekker op de iPad… wel jammer dat mijn muziek niet meer in de lijst staat… (terwijl de ruimte wel bezet is)…

 • Profielfoto
  prullenbak

  O, 4.2 wordt ook een update voor de iPhone? Dat wist ik helemaal niet. Altijd leuk. Krijgt die dan ook draadloos printen? Dat zou wel echt super zijn. En airplay natuurlijk (@lexis: Volgens mij is dan juist het hele idee dat je gewoon je mzuiek van je iphone/ipad naar de airport express kunt streamen, zonder tussenkomst van je mac:) )

 • Profielfoto
  OSAGE

  4.2 voor iPad werkt helemaal goed!

  Wow wat een genot, muktitasking!

 • Profielfoto
  mymac

  Zo nu ik weer wakker ben ook maar erop gegooid, bijna klaar met syncen en dan eindelijk die iPad gebruiken zoals het bedoeld is:smile: hier heb ik echt op gewacht!

 • Profielfoto
  reven

  Iemand er al achter hoe je AirPlay voor video kunt actief maken?
  Of heb je daar een nieuwe AppleTV voor nodig?

 • Profielfoto
  wimbers

  nu nog autoradio’s en adapters met airplay.
  kan ik zonder kabel mijn spullen afspelen in de auto.

 • Profielfoto
  MichMich

  Mobiel internetten werkt niet meer op m’n iPad. Iemand een idee waar de mobile apn settings heen zijn verhuisd?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Eerst maar sparen voor een iPad…..!:(