Jens
Jens Nieuws 25 september 2010

Aangifte van een ongeval via je iPhone

De Belgische verzekeringsgroep ‘AXA’ lanceert een gratis iPhone applicatie waarmee je een vooraangifte kan doen van een auto- of motorongeval. Dankzij de heldere instructies is het aangeven van een ongeval kinderspel.

De procedure gaat als volgt: je installeert als klant de Mobile Service Auto-app op je iPhone. Vervolgens zal de app je vragen enkele foto’s te nemen van de desbetreffende schade. Na het invullen van de omstandigheden van het ongeval en de gegevens van het voertuig, heb je als gebruiker ook nog de mogelijkheid om gegevens te noteren van eventuele getuigen. Wanneer deze verplichtingen zijn voldaan, kan je met één klik de verzekeringsgroep verwittigen.

Naast deze standaardprocedure biedt de applicatie nog tal van andere nuttige functies. Zo kan je bv. het telefoonnummer opzoeken van de dichtstbijzijnde hulpdienst, politiekorps en/of takeldienst. Vervolgens kan je bij eventuele glasbreuk of zogenaamde ‘sterretjes’ via het geïntegreerde Google Maps platform een hersteldienst in de buurt zoeken.

De applicatie is beschikbaar in het Nederlands en het Frans en is compatibel met iPhones vanaf iOS 3.1.3. Ben je zelf klant van de AXA verzekeringsgroep? Dan kan je de applicatie hier downloaden.

Reageer op artikel:
Aangifte van een ongeval via je iPhone
Sluiten