27 inch Cinema Display kan besteld worden

Door: Koen van Tongeren - 26 reacties

Meer dan twee maanden nadat Apple aankondigde met een nieuw 27 inch LED Cinema Display te komen is het scherm nu daadwerkelijk te koop in de online Apple Store. Daarmee is ook meteen de prijs in euro’s bekend: € 1099,- moet je neertellen voor het monster. Vandaag besteld betekent overigens niet dat ie morgen voor je deur staat. Apple schat over 4 weken de schermen te kunnen versturen.

Voor wie het nog niet wist: het 27 inch LED Cinema Display komt in plaats van de 24 inch versie. Het scherm heeft een resolutie van 2560 x 1440 en is op een aantal punten verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Zo is de kijkhoek verder vergroot, heeft het scherm een lichtsensor, waardoor de lichtsterkte automatisch wordt aangepast op de omgeving en wordt naast video nu ook audio via de mini displayport uitgestuurd. Uiteraard heeft het scherm ook luidsprekers, webcam, microfoon, drie USB poorten en een MagSafe connector aan boord.

Met de introductie van het nieuwe scherm is het 24 inch LED Cinema Display uit de online store verdwenen. Wie snel een groot scherm nodig heeft kan nog wel de inmiddels klassieke 30 inch Cinema Display kopen. In tegenstelling tot de 27 inch is die nog wel binnen 24 uur leverbaar. Wie z’n hart nog verknocht heeft aan een 24 inch model raden we aan z’n lokale Apple Premium Reseller te bezoeken.

Reacties

26 reacties
 • Profielfoto
  onemorevaral

  Merkwaardig, die is dan in euro’s weer duurder dan in dollars, terwijl de meeste apparaten van Apple de laatste tijd hetzelfde in euro’s en dollars werden geprijsd (afgezien natuurlijk van de mini, maar gelukkig hoef ik die nog niet te vervangen).

 • Profielfoto
  Tempest

  Staat dit scherm eindelijk op dezelfde hoogte als het scherm van de 27″ iMac?

 • Profielfoto
  Buzz

  Heb hem vanochtend meteen besteld via de onderwijsstore, waar hij wat goedkoper is. Mijn oude aluminium 23″ heb ik meteen te koop aangeboden.

  De verwachte leverdatum is volgens de bevestigingsemail pas op 29 Oktober. Dat duurt dus nog wat langer dan 4 weken. In de Amerikaanse Apple Store stond vanochtend trouwens 2 weken genoemd.

 • Profielfoto
  tim.prove

  introducite

  introductie dus. :sarcastic:

  Echt raar dat ze die 30 inch nog steeds durven te verkopen. En dan wel die 24 inch uit het assortiment halen. Was het niet slim om een 24 en 27 inch aan te bieden?

 • Profielfoto
  Buzz

  Tempest: Volgens de afbeelding op Apple’s website staat hij een klein beetje lager.

 • Profielfoto
  KingChaos

  Is dit scherm dan ook echt kwalitatief zoveel beter dan een 27″ scherm voor de helft van de prijs? Want dat is de normale prijsklasse zeg maar.

 • Profielfoto
  RobApple

  Dit Apple losse 27″ scherm is in verhouding erg duur. Kan men beter een iMac 27″ kompleet nieuw kopen, is een veel betere prijs/prestatieverhouding of een los scherm van b.v. SAMSUNG 27″ etc., is een stuk goedkoper. Apple is met losse beeldschermen in verhouding helaas nog steeds veel te duur.

 • Profielfoto
  MadDonna

  Als de losse 27 inch vergelijkbaar is met de iMac 27 inch, dan is het wel een fijn scherm.

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Precies de reden waarom ik een 27″ iMac kocht. Een Mac Pro en dan óók nog eens een los scherm werd mij te duur.

  @KingChaos:
  De kans op een misaanpassing is natuurlijk niet aanwezig bij een Apple scherm. Maar of ze verder ook echt veel beter zijn betwijfel ik. (Apple maakt ze niet zelf he?) Maar koop je een ander merk, dan heb je een grotere kans op een misaanpassing en dan zitten daar b.v.b geen webcam, luidsprekers of microfoon in en misschien ook die helderheid aanpassing niet. En dat betaal je nu dus.

 • Profielfoto
  Lucas

  Nu is het wachten op de tweedehands 30″ schermen die voor een prikkie te koop komen!

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Jammer dat Apple niet met een wat lower priced scherm van bijvoorbeeld 20 inch, of 24 inch komt.

 • Profielfoto
  Erwal

  De ingebouwde isight heeft nog geen specificaties (althans ik kan ze niet vinden). Ik neem aan dat Apple voor die prijs wel HD-resolutie ondersteunt… of moet je dan nog extra geld uitgeven voor een Logitech HD camera?

 • Profielfoto
  Vroegah

  Nu is het wachten op de tweedehands 30″ schermen die voor een prikkie te koop komen!

  Komen niet Lucas ! Want die worden veelal in bedrijfsomgeving gebruikt en zolang
  niet defect is vervanging niet echt logisch. Daarbij komt dat met dat glossy scherm niet is te werken bij een bepaalde achtergrondverlichting, en zijn er mensen die bij langer werken/kijken naar het glimmende scherm last van hun ogen krijgen door de spiegeling. Ook zijn de aansluitsnoeren te-kort om de mac-pro naast of onder het buro te bereiken… Daarom is het ook een extern-scherm voor een laptop, net als de ‘oude’ 24″. Daarom denk ik dat dit scherm niet de (web)winkels uit zal vliegen, nog afgezien van die hoge euro-prijsstelling. Overigens vraag ik me af waarom Apple met veel tam-tam aankondigd dat de nieuwe 27″ in september komt, maar er vervolgens pas in oktober geleverd kan worden… Zeg dan: komt in oktober, en bij bestelling staat de doos de volgende dag bij U voor de deur…

 • Profielfoto
  Maikelw

  Wtf wat een prijs zeg. Ik vond die 649 al heel wat toen ik de 24″ kocht,men dit gaat me dus echt te ver. Ik koop vanaf nu wel weer HP ofzo…

  Moet wel zeggen dat het een mooie monitor is, maar het idee dat hij duurder is dan een computer opzich? Gewoon raar.

 • Profielfoto
  Buzz

  Het is inderdaad een duur scherm, maar er bestaan, voor zover ik weet, nog geen goedkopere monitoren van andere fabrikanten met vergelijkbare specificaties. Vrijwel alle goedkopere monitoren hebben niet de hoge resolutie, geen LED backlight, en geen speakers en laptopvoeding ingebouwd.

 • Profielfoto
  AllStar

  Zo gek is die prijs niet hoor, vergelijk zelf maar: T.net pricewatch

 • Profielfoto
  FastMac

  @Macteach: Je hebt zeker gelijk! En net als de 30″ toendertijd is dit waarschijnlijk hetzelfde panel als die in de Apple display.

  Maar dat blijft de eeuwige strijd tussen vorm en functie en die-hard Apple liefhebbers zullen altijd voor het design blijven kiezen.

  Persoonlijk moet ik zeggen dat ik een 27″ iMac dan toch weer aantrekkelijker in prijs en uiterlijk vindt. In vergelijking met een MacPro icm. Apple display of Dell display dan.

 • Profielfoto
  ErikBruinsma

  Ik vind dit toch wel merkwaardig, 1099 pegels voor alleen een scherm. Een iMac koop je voor 1699. Voor 600 euro koop je geen computer met zelfde specificaties. Dan maar een Imac erbij kopen;-)

 • Profielfoto
  maconly

  Zo Had de imac er uit moeten zien.

 • Profielfoto
  patrickheiloo

  De schermen van Apple zijn prachtig, ben zelf in het bezit van de 24″ LED Cinema. De prijs van de 27″ nu is echt meer dan belachelijk. Ze hadden beter de prijs van de 24″ aan kunnen houden. Koop liever een iMac dan dat ik een Cinema zou kopen.

 • Profielfoto
  Type-R

  Zou deze ook een gele tint in de rechter hoek hebben?:nerd:

 • Profielfoto
  vizjuul

  Was de 24 inch niet 899 euro?

 • Profielfoto
  KR1275

  Alleen Apple-fanaten kopen dit scherm. Als je een kwalitatief goed scherm zoekt, zijn voor de helft van de prijs van deze Apple een betere schermen te koop. Ik heb nu nog de ACD 23 (goede kleurweergave, maar soort nagloeieffect, wat lijkt op inbranden), maar als ik die ga vervangen, wordt het niet weer een Apple. Ik vind die Eizo’s ook stoerder als ze uit staan en je kunt ze instellen zoals je wilt. Bij deze ACD moet je weer met pakken papier het scherm op de juiste hoogte brengen. Wordt tijd dat Apple eens een andere voet ontwerpt.

 • Profielfoto
  Rusky

  Het is natuurlijk weer zo’n vreselijk glim ding, en een postzegel van 27″ met een mini DVI, hou het toch gewoon bij de 30″, waarom nou weer een iets kleiner dan 30″ ik wordt er warm van, ik hou het bij mijn 30″ cinema display

 • Profielfoto
  Hessel89

  introducite

  introductie dus. :sarcastic:

  Echt raar dat ze die 30 inch nog steeds durven te verkopen. En dan wel die 24 inch uit het assortiment halen. Was het niet slim om een 24 en 27 inch aan te bieden?

  dat vind ik helemaal niet raar en ik ben er blij om ook!

  even was ik bang dat apple nu voorgoed haar Professionele Klantenbase achter zich zou laten maar gelukkig niet en verkopen ze de 30 inch nogsteeds!

  wel kunnen ze de prijzen wat naar beneden halen maarja dat is iedereen wel met me eens denk ik..