Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 26 augustus 2010
Leestijd: 1 minuut

Vmbo’ers gaan lezen met de iPad

iLove reading‘, onder die noemer gaan vmbo’ers in Vlaardingen aan de slag met iPads in de klas. Tijdens het project gebruiken leerlingen een speciale app die onder meer teksten voorleest en het uitgesproken woord in beeld onderstreept. De iPad wordt gebruikt bij Vmbo-leerlingen in het leerwegondersteunend onderwijs. Dit is een leergang voor leerlingen die extra aandacht nodig hebben omdat zij een leerachterstand of laag IQ hebben.

“Veel van deze jongeren zijn in hun leesvaardigheid achtergebleven en halen daardoor geen plezier uit lezen. De iPad kan daar mogelijk verandering in brengen. Volgens de projectgroep biedt de iPad de leerlingen twee mogelijke voordelen. Enerzijds zijn de interactieve mogelijkheden van het apparaat groot, anderzijds is het product voor de leerling interessant vanwege het handzame formaat.”

Het project wordt uitgevoerd door het innovatieprogramma van Kennisnet en SURFnet. In juli 2011 wordt het project afgerond. Grote vraag die tijdens de evaluatie gesteld zal worden: draagt de iPad als middel bij aan effectiever, efficiënter en aantrekkelijker onderwijs?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vmbo’ers gaan lezen met de iPad
Sluiten