Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Geruchten 30 augustus 2010

Verraadt hoesjesmaker nieuwe iPod nano?

Bijna twee maanden terug doken er foto’s op van een klein geheimzinnig touchscreen dat voor Apple ontwikkeld zou zijn. Online is veel gespeculeerd over de toepassing voor zo’n schermpje. Zou het voor een Apple TV afstandsbediening bestemd zijn, een iPod shuffle of zelfs een iWatch? Twee dagen voordat Apple de pers ontbiedt in San Francisco en Londen, komt hoesjesmaker Alibaba met een plausibeler antwoord: een nieuwe iPod nano!

Alibaba heeft screen protectors en hoesjes getoond voor een zesde generatie iPod nano. Hieruit valt op te maken dat de nieuwe nano niet veel groter is dan de vorige iPod Shuffle. Afgaand op het Alibaba hoesje krijgt de Nano een 30-pins dockconnector én een clip aan de achterkant, zodat je ’em aan je kleding kan klemmen. Daarmee zou de nieuwe nano een brug slaan tussen de huidige nano en shuffle: compact, maar wel bedienbaar via een simpele interface. 

Op een rendering van het apparaat is een klein vierkant touch screen te zien, met een zwarte rand. Op het scherm staat een WiFi signaalicoon en drie ‘knoppen’ voor muziek, films en Safari. Hoogstwaarschijnlijk heeft het bedrijf vooraf echter niet meer informatie van Apple gekregen dan de buitenmaten van de iPod nano. Daarom mag de afbeelding vooralsnog als een dichterlijke vrijheid gezien worden. Hoever Alibaba van de waarheid verwijderd zit weten we over twee dagen.

Reageer op artikel:
Verraadt hoesjesmaker nieuwe iPod nano?
Sluiten