Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 11 augustus 2010

University of Virginia: Mac loopt in op PC

Al twaalf jaar onderzoeken student-assistenten Information Technology & Communication van de University of Virginia het computergebruik onder eerstejaars studenten op hun universiteit. Hierdoor weten we dat in 1997 nog maar 74% van de studenten een eigen computer bezat, terwijl dat in 2009 100% is.

Ook weten we dat de desktop computer gemarginaliseerd is ten gunste van de laptop. Kocht in 1997 nog 84% een desktop, in 2009 was dat nog maar 0,6%. Maar het wordt leuker.

43% van de eerstejaars studenten heeft namelijk een Mac, ten opzichte van 56% voor alle andere OS’en. Als de trendlijn doorzet wordt 2010 het jaar waarin de Mac de PC inhaalt. Dat is nog eens wat anders dan de magere 5 tot 10% waarmee Apple zich in het verleden tevreden moest stellen.

Reageer op artikel:
University of Virginia: Mac loopt in op PC
Sluiten