Plex 9: Media Center voor Mac én iOS

Door: Koen van Tongeren - 24 reacties

De afgelopen twee jaar heeft een stel fanatieke programmeurs hard gewerkt aan Plex, een gratis open-source media center applicatie voor de Mac. Eerder kan je op OMT lezen over de voordelen van Plex. Nu is er een volledig nieuwe versie te downloaden: Plex 9. De update bestaat vooral uit een verbeterde interface en een lange lijst met bug fixes. Eén nieuwigheid springt er echter uit: de integratie met een los verkrijgbare App voor de iPhone/iPad.

De Plex App fungeert in eerste instantie als afstandsbediening voor het Media Center. Daarnaast kan je ‘em ook gebruiken om alle audio en video-content van de Plex Mac applicatie af te spelen. Zo kan je in de huiskamer een film starten op je Mac Media Center en ‘em in bed afkijken op je iPad. In tegenstelling tot de Mac versie, moet je voor de iOS Plex App wel betalen: € 3,99 om precies te zijn. Zowel de Mac versie van Plex als de iOS App zijn nu beschikbaar. Helaas heeft de Plex server het wat moeilijk met de toegestroomde aandacht, waardoor de download op dit moment traag verloopt.

Reacties

24 reacties
 • Profielfoto
  rainiervanes1

  Geweldig!
  Ik ga het eventjes bekijken…:lol:

 • Profielfoto
  Beninho

  Gaaf!

  Helaas net een apple remote aangeschaft.. voor gebruik met plex. Werkt meesterlijk. Dus ik hiervoor ga ik niet direct de plex-app aanschaffen.

  Verder ben ik wel benieuwd naar de vormgeving, als ik thuis ben maar even downloaden:)

 • Profielfoto
  ruudkraus

  je kan films streamen naar je iphone. Kan je die dan ook afspelen op je tv via de component kabel ?

 • Profielfoto
  Sascha

  Lees ook allemaal dit draadje eens. Bezint eer ge begint; met updaten.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  draadje gelezen , best wachten tot 9.2 dus :s

 • Profielfoto
  Maikelw

  Dit is dus eingelijk echt hetgeen waar ik maanden naar opzoek was.

 • Profielfoto
  Lexis

  Wachten kan geen kwaad. Maar goh, als je niet kan wachten zoals ik…

 • Profielfoto
  Sascha

  Dat ga ik in ieder geval doen. Ik ben content over hoe het was.

  Wel jammer van de sharing-mogelijkheden die ik nu ‘mis’. Maar ja, als ik iets wil zien op m’n MacBook Pro dat op de Mac mini (onder de tv) staat, dan benader ik de mini wel via de Finder onder ‘gedeeld’. Werkt net zo goed. Zelfs beter, aangezien het in Plex Nine niet werkte.

  @Lexis, ik kan normaal ook niet wachten. Dus ik heb het geprobeerd maar bij mij ging het echt totaal niet zoals het hoort ! En ik heb graag dat alles gewoon werkt, zeker als mijn vriendin het ook allemaal gemakkelijk moet kunnen bedienen.

 • Profielfoto
  Yannes

  Wat een geweldige update is Plex 9 zeg. Films kijken op je iPod touch, gestreamed van je Mac. Als de iPod touch morgen een retina display krijgt dan is het helemaal geweldig om HD films daarop te kijken. Tot nu toe heb ik nog geen problemen met 9 gehad.

 • Profielfoto
  Jens

  Als ik straks thuis ben ga ik hem zeker eens proberen!

 • Profielfoto
  inod3

  Mm.. Boxee of Plex9?

 • Profielfoto
  TomF2006

  Hmm kan je ook updaten van 8 naar 9? Of moet ik de complete library opnieuw opbouwen?

 • Profielfoto
  Yannes

  Mm.. Boxee of Plex9?

  Plex natuurlijk. Boxee is gewoon een alternatief dat lang niet zo mooi & handig is.

 • Profielfoto
  Mac-Eddy

  Wegens “server drukte , kun je ‘m ook in de nieuwsgroepen vinden.

  http://www.binsearch.net/?q=170248&max=100&adv_age=730&server=

 • Profielfoto
  Maced.2

  vond het al niks en nu nog steeds niet..wat een !@#$#:grin:

  o,ja deze is er ook nog…xbmc crap to

 • Profielfoto
  ageman

  Gebruik AirVideo op mijn iPad!

 • Profielfoto
  sander1

  De Plex server heeft het inderdaad erg zwaar. Mocht je de download niet kunnen verkrijgen, ik heb ‘m ook hier online geplaatst:
  http://www.multiupload.com/KWG469VWRV

 • Profielfoto
  dborneman

  @Maced.2 Als je zoiets roept mag je het best onderbouwen! Dan heeft iemand misschien nog wat aan je reactie;-)

 • Profielfoto
  Licko

  Toch weer terug gegaan naar 8. Films toevoegen werkt toch nog net even wat beter bij de vorige versie
  wachten op een volgende update dus

 • Profielfoto
  iBrammes

  Nou, heb het net op de iPad geinstalleerd, en ook op de iMac geupdate naar versie 0.9.021. Werk op zich wel aardig, soms klapt hij er op de iPad uit.
  Maar de helft van mijn films kan ik niet bekijken. Dat zijn dan voornamelijk .iso films en films die in Video_ts mappen staan. Dus dat schiet niet erg op zo…

  Met Plex op de Imac spelen ze wel af.. Jammer

 • Profielfoto
  salvatore

  Ik gebruik al enige tijd met extreem veel plezier AirVideo op mijn iPad, iPhones en iPod Touches. Werkt als een zonnetje in dezelfde opzet als Plex. Alles streamen van een werkstation (server), ongeacht het videoformaat. Alleen de App kost geld.

 • Profielfoto
  Clemens

  Ik heb AirVideo ook op mijn iPad draaien maar heb direct de Plex app gedownload. Een groot voordeel van Plex t.o.v. AirVideo is dat Plex ook je iTunes library shared, dat kan AirVideo helaas niet.

  Plex draait perfect op mijn iPad, gister wat kleine testjes gedaan. Jammer dat je bij de movies sectie je mappenstructuur niet terugziet, dat heeft AirVideo wel. Zo heb ik alle afleveringen van een serie in 1 map staan, in AirVideo heb ik dan makkelijk en sneller een overzicht van alle afleveringen dan in de Plex app. Verder kan AirVideo geen DVD mappen streamen, de Plex app lijkt dat wel te doen.

  Wat ik nog wel bij beide apps mis, is ondersteuning voor ondertiteling. Volgens mij had de Mac client van Plex altijd de mogelijkheid om zelf de ondertiteling bij een film te zoeken, de iOS Plex app kan dat helaas niet. Of zit die functie nog ergens verstopt?

 • Profielfoto
  inod3

  Wat ik nog wel bij beide apps mis, is ondersteuning voor ondertiteling. Volgens mij had de Mac client van Plex altijd de mogelijkheid om zelf de ondertiteling bij een film te zoeken, de iOS Plex app kan dat helaas niet. Of zit die functie nog ergens verstopt?

  Dit komt bij een volgende release. Momenteel snapt lpex9 alleen ondertitels die direct in de film gebakken zitten. De optie vanaf eene xterne bron ondertitels erbij te plakken komt er zsm aan volgends de plex9 site.

  Ik heb zelf geen directe link naar de bron van mijn verhaal, ben even te lui om de link nu op te zoeken:)

 • Profielfoto
  Clemens

  De optie vanaf eene xterne bron ondertitels erbij te plakken komt er zsm aan volgends de plex9 site.
  Ik heb zelf geen directe link naar de bron van mijn verhaal…

  Kijk, dat wist ik niet, dat klinkt erg goed! Ff gezocht in Google, hier is een linkje naar een forum waar een developer van Plex 9 hier uitspraken over doet die jouw verhaal ondersteunen.

  Plex .9 subtitles