Statenweg
Statenweg Nieuws 5 augustus 2010

Oplossing nabij voor veiligheidslek iPhone

Sinds afgelopen weekend is het mogelijk om je iPhone te jailbreaken door simpelweg de site Jailbreakme.com te bezoeken. Vervolgens wordt door middel van een pdf-bestandje toegang verkregen tot het toestel.

Het feit dat het besturingssysteem van de iPhone te kraken is via de Safari webbrowser roept onmiddellijk vragen op over de kwetsbaarheid van het systeem. Kwaadwillende personen zouden eveneens de ‘pdf-methode’ kunnen aangrijpen om toegang te krijgen tot je iPhone. Ook de iPod touch en iPad zijn mogelijk doelwit, omdat deze van hetzelfde besturingssysteem gebruik maken. De Duitse overheid waarschuwde deze week zelfs voor de gevaren van dit veiligheidslek.

Gelukkig is een oplossing dichtbij. Apple heeft Cnet namelijk laten weten dat er een patch ontwikkeld is voor dit lek. Waarschijnlijk moeten we daarvoor wachten tot iOS 4.1, maar het lijkt erop dat deze software-update door de ernst van de situatie spoedig beschikbaar gesteld wordt.

Reageer op artikel:
Oplossing nabij voor veiligheidslek iPhone
Sluiten