Onderweg muziek streamen naar je iPhone met iDisk

Door: Statenweg - 20 reacties

Het is al een tijdje mogelijk, maar het heeft tot nu toe weinig aandacht gekregen. Doordat de iDisk app voor de iPhone voortaan audiobestanden op de achtergrond kan afspelen, kun je nu vanuit de ‘cloud’ muziek streamen naar de iPhone 3Gs en iPhone 4 terwijl je andere dingen aan het doen bent.

Met iDisk, onderdeel van MobileMe, is het mogelijk om bestanden eenvoudig online te bewaren en te delen met anderen. De schijfruimte kun je benaderen via Finder op de Mac, de iDisk app op de iPhone (alsmede de iPod touch en iPad) en met de webbrowser als je surft naar me.com

Net zoals je een pdf’je of Word-document kunt bekijken in de iDisk app op de iPhone, kun je ook geluidsfragmenten beluisteren (AAC en MP3). Hiervoor maakt iDisk gebruik van de standaard Quicktime player in iOS. Upload een muziekbestand naar iDisk en je kunt deze streamen naar de iPhone.

Als toevoeging daarop kan de iDisk app de muziek nu ook op de achtergrond blijven doorspelen terwijl je andere dingen doet. Je kunt het afspelen zelfs regelen met de knoppen play, vooruit en teruguit. Dit is mogelijk door de toevoeging van multitasking in iOS 4 op de iPhone 3Gs en iPhone 4.

Iedereen met MobileMe krijgt van Apple standaard zo’n 20 GB aan opslagruimte. Daarvan is de helft gereserveerd voor de opslag van bestanden en de andere helft voor e-mail. Je kunt deze verhouding veranderen via de instellingen op me.com

Het streamen van muziek via iDisk heeft echter zijn beperkingen. Om te beginnen werkt het niet op de iPad, omdat de software (nog) geen multitasking ondersteunt. Verder moet je de muziekbestanden handmatig uploaden naar iDisk en is er geen mogelijkheid om afspeellijsten samen te stellen. De albumart en metadata van de bestanden moet je eveneens missen.

Het is dan ook wachten tot Apple met een geïntegreerde oplossing komt in iTunes om muziek online te bewaren en te streamen.

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  Siri

  Is het nu ook mogelijk om je muziek vanaf je iPod touch, iPhone of iPad naar een AirPort Express te streamen? Via AirTunes?

 • Profielfoto
  Mc55

  Nice!:lol:

 • Profielfoto
  THX-1138
 • Profielfoto
  spacefreek

  ’t is een begin..

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Lenen OMT en iPhoneClub nu gewoon artikelen van elkaar?
  Of is dit puur toevallig?

 • Profielfoto
  Statenweg

  Je bedoelt dat op de sites soms hetzelfde nieuws te lezen is? Nee dat is niet toevallig, aangezien beiden zich richten op Apple en de iPhone.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik bedoel dat het bijna geen toeval kan zijn dat een dergelijk algemeen stukje over iets wat al een maand bekend is, op beide sites te vinden is vlak na elkaar.

  Dit is immers geen nieuws natuurlijk…

  http://www.iphoneclub.nl/83350/muziek-streamen-naar-je-iphone-met-idisk-applicatie/

 • Profielfoto
  error

  Leuk dat het kan… maar wat is hiervan het praktisch nut? Gewoon via iTunes wat muziek op je iPhone zetten is veel handiger…

 • Profielfoto
  Statenweg

  @KarelWillem: Over het onderwerp is de afgelopen dagen op veel (internationale) Apple-sites geschreven. Zo ook op iPhoneclub en zo ook op OMT.

  @error: Helemaal gelijk, maar velen zien dit als een voorbode van wat komen gaat, namelijk een nieuwe dienst in iTunes om muziek te streamen vanuit de ‘cloud’ naar je iPhone, iPod of iPad.

 • Profielfoto
  reven

  @statenweg ik mis een video. demonstreren waar het over gaat.

 • Profielfoto
  fgrooten

  Dit is z├│ 1.0b… Ik gebruik al tijden Spotify. Tientje per maand en onbeperkt streamen, heerlijk gewoon. Hoef ik me tenminste ook niet bezig te houden met het downloaden van muziek. Alles wat je wilt luisteren staat in Spotify.

 • Profielfoto
  newoceans

  @fgrooten: +1

  Spotify is voor mij niet meer weg te denken; kan me niet meer voorstellen dat ik “vroeger” altijd met losse bestanden lag te rotzooien…

 • Profielfoto
  error

  @Statenweg Maar als Apple in die streaming muziek/video ontwikkeling stapt… dan doen ze dat echt niet via de iDisk. Wie heeft er nu een iDisk? Ja, ik natuurlijk, maar de massa absoluut niet. Die streaming verdienmodellen hebben heel, heel, heel erg veel gebruikers nodig om rendabel te worden. Spotify wil bijvoorbeeld erg snel de US markt op… anders missen ze daar en eventueel wereldwijd de boot (of beter: de wolk).

  Volgens mij is het muziek afspelen via je iDisk in multitask-mode helemaal geen strategie van Apple, maar gewoon een consequentie van de ontwikkeling van het iOS.

 • Profielfoto
  Statenweg

  @error: Ik ben het met je eens dat deze mogelijkheid eerder een consequentie is van iOS 4 met multitasking dan dat het een bewuste strategie is van Apple. Al beweren sommigen dat Apple via deze weg de grenzen probeert op te zoeken voor streaming binnen de huidige licenties met de platenmaatschappijen. Zie het als een leuke tip voor mensen die niet kunnen wachten op een eventuele offici├źle cloud-dienst van Apple. Het is grappig dat het kan, maar nog zeer onpraktisch.

 • Profielfoto
  janau

  Ik vraag me af of het om streamen gaat. Ik heb vorige week een muziekstuk gedeeld, maar dat wordt eerst volledig gedownload, voordat je het kunt beluisteren. Voordeel: de kwaliteit blijft behouden.
  Voor eigen gebruik is dit natuurlijk nutteloos, maar wanneer ik vrienden of familie graag van een muziekstuk op de hoogte wil stellen is dit delen toch wel handig.
  Wie muziek wil laten streamen (vanaf eigen computer) raad ik aan eens te kijken naar Pulptunes.

 • Profielfoto
  maluku-nick

  Ja leuk:P Alleen gaat je accutijd van 24 uur audio naar 5 uur vanwege je 3G verbinding xD

 • Profielfoto
  Derzug

  De iPhone is toch ook gewoon een iPod!? Dan sync je je muziek toch zoals altijd al via iTunes? Leuker is om een track onderweg op je iPhone aan te schaffen in de iTunes Store en dan automatisch te syncen met de muziek op je Mac thuis.

 • Profielfoto
  nielzr6

  Vandaag ontdekt dat met Dropbox exact hetzelfde mogelijk is! Ideaal!

 • Profielfoto
  Scrooge McDuck

  Mp3 en AAC… geen ALAC? :thumbsdown:

 • Profielfoto
  paradoxdesign

  Allemaal heel leuk dat muziekbestanden online zetten met iDisk, maar als je nu ook behoorlijkse snelheden zou kunnen halen met dat aaidisk zou het nog interessant kunnen zijn…in mijn beleving is het allemaal nog zo traag als dikke uitwerpselen door een theezeef..