Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 31 augustus 2010

Officieel: AutoCAD 2011 for Mac

Met de geruchten die uit het beta-programma lekte was het al een publiek geheim, maar vandaag heeft Autodesk het officieel naar buiten gebracht: na 18 jaar komt er weer een Mac versie van AutoCAD.

De informatie op de site van Autodesk is nog wat karig, maar met een slideshow met 10 redenen waarom je als Macgebruiker voor Autocad moet kiezen, de vereiste hardwarespecificaties en een pdf met documentatie is een begin gemaakt. Een exacte release-datum noemt Autodesk niet, maar wel dat het deze herfst zover is.

Het is ook nog niet duidelijk in hoeverre het ecosysteem dat Autodesk rond Autocad heen heeft gebouwd (Achitecture, Inventor, Revit, 3ds Max en dergelijke) ook naar het Mac-platform komt.

Wel kwam Autodesk met het leuke nieuws dat er een app genaamd AutoCAD WS in de maak is met beperkte bewerkings- en annotatie-mogelijkheden voor gebruik op iOS apparaten als de iPad, iPhone en iPod touch. Deze app komt tegelijk met AutoCAD 2011 for Mac uit en wordt een gratis download in de App Store.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Officieel: AutoCAD 2011 for Mac
Sluiten