Officieel: AutoCAD 2011 for Mac

Door: Jan David Hanrath - 21 reacties

Met de geruchten die uit het beta-programma lekte was het al een publiek geheim, maar vandaag heeft Autodesk het officieel naar buiten gebracht: na 18 jaar komt er weer een Mac versie van AutoCAD.

De informatie op de site van Autodesk is nog wat karig, maar met een slideshow met 10 redenen waarom je als Macgebruiker voor Autocad moet kiezen, de vereiste hardwarespecificaties en een pdf met documentatie is een begin gemaakt. Een exacte release-datum noemt Autodesk niet, maar wel dat het deze herfst zover is.

Het is ook nog niet duidelijk in hoeverre het ecosysteem dat Autodesk rond Autocad heen heeft gebouwd (Achitecture, Inventor, Revit, 3ds Max en dergelijke) ook naar het Mac-platform komt.

Wel kwam Autodesk met het leuke nieuws dat er een app genaamd AutoCAD WS in de maak is met beperkte bewerkings- en annotatie-mogelijkheden voor gebruik op iOS apparaten als de iPad, iPhone en iPod touch. Deze app komt tegelijk met AutoCAD 2011 for Mac uit en wordt een gratis download in de App Store.

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  rainiervanes1

  Cool, die gaan we ook meteen downloaden!:lol:

 • Profielfoto
  Rivanov

  Uhh.. :angry:

 • Profielfoto
  sturb

  Ik wist het al een tijdje (zit in het beta-programma) maar ik blijf het nog steeds erg interessant en geweldig vinden! En heb al menig blije uurtjes achter de beta 4 gezeten:)

  Eindelijk wordt de grootste horde voor architecten om over te stappen naar een mac weggenomen.

  Overigens is het noemenswaardig hoe goed de ontwikkelaars van Autodesk luisteren naar het ‘werkveld’, de mensen die het daadwerkelijk echt geen gebruiken. Hulde!

 • Profielfoto
  Vassilli

  Uhh.. :angry:

  Hoezo?

  Lees het artikel.

 • Profielfoto
  Jan David Hanrath

  @sturb Mag jij daar onder de non-disclosure van Autodesk wel over praten in het openbaar? :sarcastic:

 • Profielfoto
  Mac Erger Je Niet

  Uhh.. :angry:

  Hoezo?

  Lees het artikel.

  En dan wordt het duidelijk?

 • Profielfoto
  yinjan

  Ik blijf bij VectorWorks… Veel beter!

 • Profielfoto
  krisp

  Dit zal ongetwijfeld bijdragen aan de groeiende verkopen van Macs. Autodesk is -ondanks concurrentie- eigenlijk nog altijd de standaard op het gebied van 2D-tekeningen. Ik hoop dat met name Inventor ook snel overgaat, die kan ik zelf erg goed gebruiken.;)

  Wat overigens niet in dit nieuwsbericht staat, is dat er ook een iPhone/iPad app uitkomt. Dat is erg interessant voor op de bouwplaats of in de bouwkeet, om even snel tekeningen uit te lezen. Dat kan weer bijdragen aan een snelle integratie van iPads en een verdere groei van de populariteit ervan. Voorlopig ben ik erg blij met Autodesk!

 • Profielfoto
  marinusvw

  Eindelijk… Geen gezeur meer met naar windows switchen als ik moet AutoCADen.

 • Profielfoto
  Vassilli

  @Sullivan

  Ja tuurlijk.

  Hij is nog niet gereleasd namelijk…..

 • Profielfoto
  sturb

  @JanDavidHanrath ik (en jij ?) mag niet inhoudelijk reageren op functies, uiterlijk en dergelijke. En anders: Sorry autodesk. Gooi me er niet uit;)

 • Profielfoto
  macker

  Wat ik gek vind is dat in de hardwarespecificaties specifieke modellen worden genoemd (Mac Pro 4.1 e.d.). Dit zou inhouden dat mijn macbook pro 4.1 buiten de boot valt terwijl als ik de overige specificaties bekijk het op deze machine nog wel zou moeten werken.

 • Profielfoto
  rolandpeelen

  De betaversie’s zijn veelbelovend, en de interface is echt honderden keren beter dan die van windows. Multi-touch support is de bom..

 • Profielfoto
  Rockerruben

  Geweldig nieuws!!
  Ik hou de studenten site van Autodesk maar in de gaten!

 • Profielfoto
  Lexis

  Ik had al (ik denk) een maandje of twee/drie geleden ergens gelezen dat er een nieuwe autodesk aankwam.. Is het nu nieuws?

  Eind oktober is de final voor de Mac gepland, is het niet?

 • Profielfoto
  rrkramer

  Ik had al (ik denk) een maandje of twee/drie geleden ergens gelezen dat er een nieuwe autodesk aankwam.. Is het nu nieuws?
  Eind oktober is de final voor de Mac gepland, is het niet?

  Klopt zo nieuw is het niet, maar wel nieuw is dat ze nu officieel aan de buitenwereld laten weten wanneer ze komen en waarmee ze komen. Dus nieuwswaarde heeft het in elk geval wel.

 • Profielfoto
  NTG

  Architecten zijn weer blij!

 • Profielfoto
  computer space

  Ik ben echt van de oude stempel Autocad, dus lekker alles met keyboard, en dit is nog meer een eye-candy muisversie dan ooit te voren. Ook behoorlijk heavy. Opstarten duurt niet normaal zo lang. Echt een stukje software bloat.

  Komt bij dat AutoCAD totaal niet meer waar-voor-zijn geld is. Vroeger was 4000 euro, en 1 update per 2 a 3 jaar, in een tijd met fatsoenlijke architectenhonoraria en geen europese aanbestedingen, geen crisis in de bouw, en geen ander software alternatief nog te doen.

  Nu doen we alles behalve het “5 man uitdetaileerwerk” met Sketchup (veel bureaus zelfs maar met 1 of 2 officiele licenties, hoewel de 375 euro mij niet te veel is), en dan durft Autodesk nog een applicatie te leveren waar gemiddeld grofweg de tools van AutoCAD LT 2004 van worden gebruikt, voor 4000-5000 euro, met iedere jaar een update van 1000+ euro…. Laat me niet lachen.

 • Profielfoto
  Geert

  En nu nog SolidWorks

 • Profielfoto
  Eel

  Op http://www.itannext.nl is ook nog wat info te vinden en op te vragen.

 • Profielfoto
  Pieterr

  De trial is nu door iedereen te downloaden:
  http://www.autodesk.com/autocadmactrial