Office 2011 in november te koop

Door: Lucas Raggers - 33 reacties

Eind oktober komt Office 2011 uit. In Nederland moeten we iets langer wachten op het Office pakket van Microsoft. Half november ligt het in de schappen. Er zullen twee versie van Office 2011 op de markt komen: Office 2011 voor studenten en Office 2011 voor zelfstandigen. In de basisversie zitten de programma’s Word, PowerPoint, Excel en Messenger en kost 109 euro. Een Family Pack voor 3 installaties kost 139 euro.

Office 2011 voor zelfstandigen bevat naast deze programma’s ook nog Outlook, de opvolger van Entourage. Dit pakket kost 249 euro. Een zogenaamd Multi-Pack voor 2 installaties kost 379 euro.

Iedereen die vanaf vandaag Office 2008 voor Mac koopt, kan zodra Office 2011 in de winkels ligt, gratis upgraden via het Programma voor Technologiegarantie voor Office voor Mac.

Reacties

33 reacties
 • Profielfoto
  Yip

  Mooi heur

 • Profielfoto
  i93Jeffrey

  ik gebruik iWork ’09 al!

 • Profielfoto
  Furies

  Gebruik al tijden de beta! Eindelijk een fatsoenlijk Office pakket voor OS X!

 • Profielfoto
  MacBeer2

  Microsoft begint het te leren. Vooral de prijs voor zelfstandigen is goed. Nu moeten zelfstandigen voor Office for Mac meer dan 500 euro neertellen.

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Ze verkopen het heel mooi. Ziet er allemaal gelikt uit. Toch ben ik niet heel enthousiast over Office. Het is zeker niet slecht maar het doet op de een of andere manier niet precies hoe ik het wil… het heeft de neiging om veel zelf te bepalen. Documenten zien er ook altijd hetzelfde uit met Office. Of ik het nou maak of een klasgenoot.

  In Pages kun je je documenten veel meer een persoonlijke touch geven.

 • Profielfoto
  iCreatedTech

  @Furies Hoe komt U aan die beta?

 • Profielfoto
  Garbera

  Ik zit meer op iLife 11 en iWork 11 te wachten, dan Office 2011.

 • Profielfoto
  Hasoweh

  Ik hoor liever iWork ’11

 • Profielfoto
  Siri

  Ja, waar kun je die Beta dan downloaden?

 • Profielfoto
  Siri

  En trouwens, is Entourage vervangen door Outlook?
  EDIT: Dat staat in het artikel trouwens:P

 • Profielfoto
  Yannes

  Mooi, hopelijk werkt het wat soepeler. 10~20 secs laden is toch echt teveel

 • Profielfoto
  KR1275

  Dus in de basisversie zit Entourage/Outlook niet meer??? Nou, dan wordt het downloaden! Wat een aso’s! Worden studenten die dit gebruikten ineens verplicht om 250 euro uit te geven. Prima manier om je eigen pakket uit de markt te prijzen.

 • Profielfoto
  WiBo1953

  ben blij met de aankondiging; outlook is een prima pakket.
  ik gebruik het zakelijk al heel lang. blij dat het nu naar MAC komt.
  de rest zal wel erg op office 2010 lijken… ook dat is een forse verbetering t.o.v. het huidige office 2008 for mac (die ik toch een beetje buggy vind als het om spelling checks gaat)
  kortom goed nieuws!

 • Profielfoto
  knekkie

  Waar heeft een student outlook voor nodig?
  Mail op de Mac is voldoende…

 • Profielfoto
  Jasperr

  Balen had gehoopt dat Office ”11 in begin augustus zou uitkomen..

  Tja en op Iwork ’11 hoeven we denk ik ook niet te wachten want die zal wel na Office uitkomen…:-( Wachten dan maar weer..

 • Profielfoto
  Ezra

  Ik ben erg benieuwd! Ik wil een nieuwe Microsoft Messenger met alle features die de Windows versie ook heeft. En een Word die doet wat ik wil. Serieus als 16 jarige scholier word ik helemaal gek als ik een werkstukje moet maken. Al verplaats ik een afbeelding in mijn project dan is alles in de war, stukjes weg enzovoort. Echt heel irritant. Windows Office 2003 werkt nog het lekkerst als je het mij vraagt.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Ik ben erg benieuwd! Ik wil een nieuwe Microsoft Messenger met alle features die de Windows versie ook heeft. En een Word die doet wat ik wil. Serieus als 16 jarige scholier word ik helemaal gek als ik een werkstukje moet maken. Al verplaats ik een afbeelding in mijn project dan is alles in de war, stukjes weg enzovoort. Echt heel irritant. Windows Office 2003 werkt nog het lekkerst als je het mij vraagt.

  Probeer eens iWork. Dat is een stuk makkelijker en goedkoper.

  OT: Het ziet er nog steeds erg ingewikkeld uit. Gewoonlijk, zoals bij Microsoft, mega-panels boven met allerlei iconen en dingen die je allemaal ‘kan’ maar nooit nodig hebt en de dingen die je wel nodig hebt zie je niet. Ook neemt het wederom je hele scherm in, niet zoals bij Pages. Dat hele Template-gedoe is ook niet nieuw:P. Dat heeft Pages allang. Ik heb het nog niet gebruikt natuurlijk, maar het ziet er niet veelbelovend uit;).

 • Profielfoto
  dago

  met alle respect maar een werkstuk maken met een inhoudsopgave, automatische pagina nummers, hoofdstuknummers, layout indeling, is haast onmogelijk. Office werkt daarmee veel beter. Als je grafisch naar de mogelijkheden kijkt is iWork wel knapper.

  Ik gebruik nu beta 5 en kan niet wachten tot ik het pakket via HUP kan kopen voor 20 euro, het is een enorme vooruitgang, serieus. Voor alle sceptische leden, eerst zelf kijken voor je kritiek hebt ;-))

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Zeg aan de betagebruiker: zijn deze bugs er nu uit?
  – Als je PDF’s maakt dan maakt hij er 1 per sectie
  – Als je PDF’s maakt dan ben je alle koppelingen aan kruisverwijzingen / inhoudsopgave kwijt (dat behoudt de Win-versie wel)
  – Als je samenwerkt met PC-ers via redigeren dan zie je in tabelcellen bijna altijd alleen maar de onderste regel
  – Als je een groot document opent en je gaat zoeken voordat Word klaar is met pagineren, dan crasht het
  – Als je AppleScript een SaveAs wilt laten doen dan bewaart Word standaard in ~/Documents en als je een pad opgeeft dan eindigt dat in de bestandsnaam en staat het resultaat nog steeds in ~/Documents

  etc. Nieuwe functies (anders dan VBA compatibiliteit, wat ik niet nieuw zou willen noemen) zit ik absoluut niet op te wachten. Werkende bestaande functies wel.

 • Profielfoto
  Geanonimiseerde gebruiker

  Jay, conversations. Zit al jaren in Google mail.

 • Profielfoto
  mmmac

  Werk al een tijd naar volle tevredenheid met Office 2008. Zie een overstap naar Office 2011 wel zitten. Zou er ook een (goedkopere) upgrade versie komen?

 • Profielfoto
  jhapple

  Benieuwd of er ook een upgrade aanbieding komt voor huidige gebruikers van 2008. Heb geen zin om er weer het volle pond voor te betalen.

 • Profielfoto
  viero

  Geef mij maar iWork, werkt naar mijn ervaring sneller en efficiënter… En Mail, Adresboek en iCal werken goed genoeg samen met mijn iPod Touch om geen Office te kopen:)

 • Profielfoto
  Maxx1987

  Waar ik heel benieuwd naar ben is of je nu .PST files van een Windows bak gemakkelijk naar een Mac kan kopiëren en importeren in Outlook. Met Entourage is dat nu echt een RAMP en snap ik tot op de dag van vandaag niet wat Microsoft zich bezielde dit niet te integreren. Weten de betatesters hier iets meer van? Zou wel relaxed zijn voor mensen die twijfelen over te stappen.

 • Profielfoto
  justi

  Niets zeggend filmpje… daarnaast wordt iWork steeds beter:-)

 • Profielfoto
  hapipiko

  Er is een gratis alternatief dat ik al jaren gebruik:
  gratis office

 • Profielfoto
  Peter733

  Jammer, ik ben enkel geïnteresseerd in Outlook voor Mac (hier zit ik letterlijk al jaren op te wachten), en dit om te installeren op mijn desktop, en laptop voor onderweg. Maar met de nieuwe prijzen, wordt het wel een heel duur email programma, en is het een vorm van koppelverkoop (Neelie Kroes, are you reading this?:) ).

  De vorige EULA’s lieten tenminste nog toe dat een zakelijke gebruiker het pakket op 2 computers kon installeren (op voorwaarde dat je de software niet tegelijk gebruikte), net zoals men dat op PC nog steeds toelaat en Adobe bv ook voor al hun pro-software.

  Waarom moet M$ toch altijd zo moeilijk doen?:)

 • Profielfoto
  EclipX

  Nice! Valt me echt op de laatste jaren dat steeds meer en meer software-developers, de stijl van Apple eigenlijk kopieren in filmpjes om hun software te promoten. Heb ik natuurlijk niks tegen, hoe meer ze rekening houden met hun users, zoveel te beter

 • Profielfoto
  petrakev

  Ik zat eigenlijk ook op Outlook te wachten. Ik vind 130 euro extra wel erg veel (ik wil zowel mijn iMac als Macbook voorzien van Office.
  Maar.. wat mij niet duidelijk is, zijn er eigenlijk nog meer functies/programma’s die je krijgt voor die 130 euro? Het kan best wel de moeite zijn. Heeft iemand misschien de beta versie kunnen downloaden?

 • Profielfoto
  MadDonna

  Microsoft Office is zo groot, dat is te vergelijken met het oplossen van een burenruzie met een kruisraket. Maar ik wil hem wel hebben :lol:.

 • Profielfoto
  Flimofly

  Ik ben het ermee eens dat het er weer erg druk uitziet, met al die knopjes in de “ribbon”. Maar om eerlijk te zijn moet ik in Pages vaker verder klikken dan in Word. Als je buiten een sjabloon treedt, moet je al snel in de Inspector gaan zoeken, waar belangrijke functies vaak met nogal kleine knopjes moeten worden bediend. Ik denk dan o.m. aan verschillende soorten opsommingstekens (nested enumeration) e.d. Toch werkt Pages aangenamer en zijn de resultaten beter, maar voor (in mijn geval juridische) documenten met complexe opmaak is het er toch nog niet helemaal.

  Verder ben ik het er niet mee eens dat je Outlook nodig hebt. Ik werk in een Exchange omgeving waar iedereen Outlook gebruikt en krijg zéér veel mails, maar via Mail.app en iCal werk ik probleemloos samen. Het komt er eerder op aan een goed systeem te hebben om je inbox volledig leeg te houden (“inbox zero”) dan om een gespierd mailprogramma te hebben dat goed kan omgaan met veel mails. Wie wilt er nu in zijn mailbox leven?

 • Profielfoto
  Duude

  Waar ik heel benieuwd naar ben is of je nu .PST files van een Windows bak gemakkelijk naar een Mac kan kopiëren en importeren in Outlook. Met Entourage is dat nu echt een RAMP en snap ik tot op de dag van vandaag niet wat Microsoft zich bezielde dit niet te integreren. Weten de betatesters hier iets meer van? Zou wel relaxed zijn voor mensen die twijfelen over te stappen.

  Daar ben ik nu ook heel nieuwsgierig naar! Weet iemand hier meer over?

 • Profielfoto
  iDOUBT

  Waar ik heel benieuwd naar ben is of je nu .PST files van een Windows bak gemakkelijk naar een Mac kan kopiëren en importeren in Outlook. Met Entourage is dat nu echt een RAMP en snap ik tot op de dag van vandaag niet wat Microsoft zich bezielde dit niet te integreren. Weten de betatesters hier iets meer van? Zou wel relaxed zijn voor mensen die twijfelen over te stappen.

  Daar ben ik nu ook heel nieuwsgierig naar! Weet iemand hier meer over?

  Bron; Microsoft.com

  New: Outlook for Mac Supports .PST Import

  Along with the updated user interface and quick access to the Office Web Apps, the MacBU announced last August that Outlook for Mac is coming to Office 2011, replacing Entourage. Outlook for Mac is a new application that leverages the Exchange Web Services protocol and is being built using Cocoa, allowing for improved integration with the Mac OS. Today we are also announcing that Outlook for Mac will import .PST files from Outlook for Windows — a top customer request. In addition, as announced last year, Outlook for Mac features a reliable, high-speed, file-based database with Spotlight search and back-up support from Time Machine. Outlook for Mac also provides Information Rights Management to help prevent sensitive information from being distributed to or read by people who do not have your permission to access the content. Outlook for Mac provides an integrated solution for managing your time and information and, when it is used in conjunction with Microsoft Exchange Server, you benefit from increased collaboration capabilities and security enhancements.