Statenweg
Statenweg Nieuws 15 augustus 2010
Leestijd: 1 minuut

Moet de iPhone het afleggen tegen Android?

Cijfers van onderzoeksbureau Gartner laten zien dat het aantal toestellen met Android een hoge vlucht neemt. Steeds meer fabrikanten van smartphones rusten hun toestellen uit met het open-source besturingssysteem van Google.

In het tweede kwartaal van 2010 bereikte Android een marktaandeel van 17,2%. Een jaar eerder was dat nog 1,8%. De snelle groei gaat ten koste van Nokia’s Symbia, Blackberry OS en Windows Mobile van Microsoft.

Apple’s iOS voor de iPhone liet een bescheiden groei zien van 13% (tweede kwartaal 2009) naar 14,2% (dezelfde periode dit jaar). Uit deze cijfers blijkt, dat het wereldwijde marktaandeel van Android inmiddels groter is dan die van iOS.

Dit betekent echter niet dat het aantal verkochte iPhones tegenvalt. De totale markt groeide namelijk behoorlijk over het afgelopen jaar, waardoor er toch flink meer iPhones over de toonbank gingen.

Android is door het open karakter terug te vinden op toestellen van steeds meer fabrikanten, wat de groei vergemakkelijkt. Dit in tegenstelling tot iOS dat uitsluitend op Apple’s iPhone draait.Voor veel telefoonmakers die moeite hadden om te concurreren met de moderne interface van de iPhone, kwam Android als een geschenk uit de hemel.

Of Android definitief de iPhone heeft ingehaald moet nog blijken. Apple kampt regelmatig met een beperkte voorraad. Daarbij wordt het toestel slechts op een beperkt aantal plaatsen verkocht en in de meeste landen via slechts één telecomprovider. Als de voorraadproblemen verdwijnen en Apple besluit om de iPhone via meerdere carriers aan te bieden, kan dit mogelijk bijdragen aan een sterkere groei.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Moet de iPhone het afleggen tegen Android?
Sluiten