Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 19 augustus 2010

Microsoft Office 2011: compatible met Windows

De Mac Business Unit van Microsoft heeft een nieuwe video online gezet waarin een aantal onbekende functies getoond worden van het op handen zijnde Office 2011. In de video wordt de nadruk gelegd op drie punten: het kunnen bewerken van foto’s in alle Office applicaties, het visueel samenvatten van data binnen een tabel in Excel én misschien het grootste nieuws: volledige compatibiliteit met Office voor Windows.

Voor Office gebruikers is het een bekend probleem: je hebt een prachtig rapport gemaakt op je Mac, stuurt het door naar een Windows-gebruikende collega die vervolgens een compleet andere opmaak te zien krijgt. Dat probleem is nu eindelijk aangepakt, als we Microsoft mogen geloven. Het Mac team heeft documenten uitgeprint op Office 2011 voor de Mac en Office 2010 voor Windows en het resultaat vergeleken. Elke afwijking is behandeld als een bug die opgelost moest worden. Of dat gelukt is moet afgewacht worden, maar de belofte schept hoop.

De andere beloftes in bovenstaande video zijn minder wereldschokkend, maar desalniettemin een aardige extra in Office 2011. Zo is er de nieuwe functie in Excel waarbij data in een tabel simpel en aantrekkelijk in beeld gebracht. Kleine grafieken en tabellen met data uit een tabel kunnen in één cel geplaatst kunnen worden. Zo kan één veld meerdere tabellen tonen, elk met hun eigen grafische samenvatting. Tot slot belooft Office 2011 een aantal basisgereedschappen om afbeeldingen die je gebruikt in Word, Excel, Powerpoint of Outlook te bewerken. Zo is er een functie om de achtergrond in een afbeelding weg te halen, een functie die we al kennen in iWork. Maar ook het croppen of bewerken van kleuren moet een fluitje van een cent worden.

Je moet nog wel even wachten totdat je al deze nieuwe functies kan gebruiken. De Nederlandse Office voor Mac komt in november uit. Tot die tijd kan je je wel verlekkeren aan nóg meer nieuwe functies die Microsoft eerder bekend maakte zoals Outlook, de versimpelde interface, web-collaboratie en een nieuwe Messenger. Tijdens Macworld 2010 vertelde Amanda Lefebvre van Microsoft er alles over voor de OMT camera.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Microsoft Office 2011: compatible met Windows
Sluiten