Microsoft lanceert pagina Windows versus Mac

Door: Anth - 93 reacties

Gamen op de Mac kun je wel vergeten,  eenvoudig televisie opnemen op je nieuwe computer van Apple gaat ook al niet zonder hulpmiddelen. Daarnaast is het opzetten van een verbinding om media te delen op een Mac ook al niet gemakkelijk. Eigenlijk kun je beter een computer met Windows 7 aanschaffen. Dat is althans de strekking van een nieuwe vergelijkingspagina op de website van Microsoft.

Het is natuurlijk niet voor het eerst dat de twee kemphanen het tegen elkaar opnemen. Vorig jaar kwam Microsoft met de reclamecampagne Laptop Hunters, waarin consumenten keer op keer kozen voor een laptop met Windows als besturingssysteem. Apple maakte jarenlang ‘Get a Mac’ reclames waarin het bedrijf aangaf beter te zijn dan het altijd saaie Windows.

Maar in hoeverre ontstijgt de nieuwe reclamecampagne van Microsoft het ordinaire moddergooien?

De vergelijkingspagina laat weten dat documenten zoals tekstbestanden en spreadsheets er op een Mac soms niet zo getoond worden als ze bedoeld zijn. Toegegeven, de compatibiliteit tussen iWork en Office kan zeker verbeterd worden. Maar vergeet Microsoft niet dat ze al sinds jaar en dag Office for Mac aanbieden? Ook het verwijt dat de meest populaire games niet beschikbaar zijn op een Mac is met de komst van bijvoorbeeld Steam steeds minder gegrond.

Toch weet Microsoft wel een gevoelige snaar te raken. Op de pagina is namelijk te lezen dat Mac het nog altijd moet stellen zonder Blu-ray speler. Veel gebruikers van Macs laten weten met smart te wachten op de nieuwe schijftechnologie.

Word je na het bekijken van de pagina onzeker over je voorkeur voor Mac? Gelukkig heeft Apple een soortgelijke vergelijkingspagina waarop Mac als winnaar wordt uitgeroepen.

Ben jij het eens met de vergelijkingen op de pagina van Microsoft en hoop jij op een Blu-ray speler in je Mac?

Reacties

93 reacties
 • Profielfoto
  elifafd

  Hihi, bij compatibility voor de software geef ik in,Indesign, antwoord versie CS4 is compatible met Windows 7…….

 • Profielfoto
  jakeh

  Apple heeft geen msn met webcam. En dat is kut. iChat is een farce.

 • Profielfoto
  Anth

  Apple heeft geen msn met webcam. En dat is kut. iChat is een farce.

  De ontwikkelaar van msn (Microsoft) heeft dan ook geen haast met het ontwikkelen van een Mac-versie met webcamsupport aan boord.;) De meest recente versie van Messenger schijnt het wel te kunnen, anders zou je aMsn kunnen proberen.:)

 • Profielfoto
  topaj

  Macs don’t like to share.

  Raad eens bij welk systeem je een heel reeks netwerk voorkeuren je op moet geven, en bij welk systeem je zonder iets te doen met Bonjour alle Windows en Mac netwerken in de Finder ziet.

 • Profielfoto
  Sjiggle

  Dikke onzin dat je op een Mac je bestanden niet makkelijk kan delen dat gaat echt prima. Ik heb een tv met een internetverbinding en ik kan zo al mijn muziek, foto’s en films naar mijn tv streamen. Om eerlijk te zijn heb ik bij Windows altijd gekloot gehad met het opzetten van een netwerk verbinding tussen 2 computers. En blue-ray is leuk, maar straks heb je geen discs meer nodig want dan streamd iedereen gewoon zijn films en muziek via internet. Ohja en wat is het toch weer origineel van Microsoft om een vergelijkingspagina te hebben. #NOT #FAIL

 • Profielfoto
  Marieke van Osch

  Als je nou die Microsoft-pagina even vergelijkt met de Apple-pagina…dan is die zelfs mooier:lol:

 • Profielfoto
  KingChaos

  Ik voel hier een heleboel berichtjes aankomen:P

  Persoonlijk vind ik dat een hoop nadelen die ze opnoemen op de site juist redenen zijn waarom ik een mac koop. Er staan ook een aantal waarheden in. Ook een aantal waarheden helaas. Hoop dat Apple niet zo arrogant is om het allemaal te negeren en te luisteren naar zijn consument!

 • Profielfoto
  Ipatrick

  Simplicity
  Intuitive, familiar, and easy to use, PCs do what you want: they just work.

  Huh?

  ik herinner mij nog heel goed windows 95 op school, bij het opstarten liep het al mis, er moest daar een of andere code worden ingetypt, terwijl we op dat moment onze eerste computer thuis hadden, een mac performa, die kon ik wel opstarten en zelfs mee prutsen in photoshop en dergelijke. zonder ooit enig uitleg gehad te hebben

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Apple is net zo min perfect als Micfrosoft. Het is dus een logische reactie van MS als je het mij vraagt. Wie de bal kaatst…

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  “Macs might not like your PC stuff.”
  Logisch!

 • Profielfoto
  Afroman

  Microsoft krijgt switchers en Mac-gebruikers toch niet meer om.

 • Profielfoto
  rdesign

  MSN’en kan prima op een Mac. Beter zelfs. Zonder al die reclame.
  En verder Blu-Ray… Tsja.. Net zo’n faal als de MicroCD als je het mij vraagt.

 • Profielfoto
  Chantal C.

  Complexiteit van die pagina geeft perfect Windows 7 weer: complex!:-)

 • Profielfoto
  Ree

  Mooie vergelijkingspagina;

  We are sorry, the page you requested cannot be found.
  See below for search results close to your request, or try a new search.

 • Profielfoto
  Sjurkie

  Delen moeilijk? Spotlight -> ‘delen’, klik, preferences voor je snuffert, bestandsdeling klikken, aanklikken wie wel en wie niet, klaar.

  Sorry, niet moeilijk. Ondertussen kan ik mijn Linux-servers probleemloos benaderen op de Mac en is VPN een eitje naar de zaak, waar dat met Windows extra clients en instellingen vereist…

  Overigens valt het me op de site wel op dat er veel voorwaarden zijn, sommige pc’s hebben dit, andere hebben dat, Win 7 Ultimate kan dat en dat wel… ze zeggen ‘out of the box’ maar het systeem moet het wel ondersteunen.

 • Profielfoto
  Ree

  Hmmmm, na 5 keer klikken wel een pagina … Tja, Microsoft he. If at first you don’t succeed ….

 • Profielfoto
  Retyro

  De vergelijkingspagina laat weten dat documenten zoals tekstbestanden en spreadsheets er op een Mac soms niet zo getoond worden als ze bedoeld zijn. Toegegeven, de compatibiliteit tussen iWork en Office kan zeker verbeterd worden. Maar vergeet Microsoft niet dat ze al sinds jaar en dag Office for Mac aanbieden? Ook het verwijt dat de meest populaire games niet beschikbaar zijn op een Mac is met de komst van bijvoorbeeld Steam steeds minder gegrond.

  iWork kan tenminste met office bestanden omgaan, andersom ho maar!

  het media delen op windows is in theorie inderdaad makkelijker, probleem is alleen dat het in de praktijk voor geen meter werkt.

  Enige argument waar microsoft een punt heeft is met de blu-ray speler, echter zit ik er persoonlijk niet op te wachten. Ik hed een losse Blu-Ray speler bij mijn tv (een playstation 3) en die gebruik ik al niet, waarom zou ik dan nog een BR speler in mijn computer willen. En ik denk dat de meeste mensen hier zo over denken.

  En over moddergooien gesproken: dat hoort er een beetje bij vind ik, maar als je het doet, doe het dan goed, en dat doet microsoft dus niet.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Briljant, direct maken ze heel duidelijk hoe onhandig, klunzig, moeilijk en omslachtig Windows is.
  Scheelt Apple veel advertentiebudget.

 • Profielfoto
  241

  “Intuitive, familiar, and easy to use, PCs do what you want: they just work.”
  Ehh… ja….

 • Profielfoto
  WiiPhone

  Available in your favorite color.
  Macs only come in white or silver. PCs are available in a full spectrum of colors across a range of price points.

  Echt, wat een argument!

 • Profielfoto
  Jor1

  Macs only come in white or silver. PCs are available in a full spectrum of colors across a range of price points.

  Bhoehoehahahaa!

 • Profielfoto
  Gezalfde

  Most software is developed for PCs, and your PC will work with your music players, phones, cameras, and other devices.

  Most software is crap, and you’ll never use it. That’s why you get a Mac so you get everything done in a good way.

 • Profielfoto
  McQueen

  Nou klopt het dat met Windows 7 de achterstand op OS gebied goeddeels is ingelopen door Microsoft (op mijn werk ben ik met Windows 7 aan de slag, thuis op een Mac), en dat bijvoorbeeld het ontbreken van Blu-ray op de Mac erg klungelig is.

  De laatste tijd lijken Ive en Jobs vooral bezig met glazen iSpulletjes te ontwerpen, hopelijk krijgt het OS ook de aandacht die het verdient.

 • Profielfoto
  Sascha

  On a Mac, out of the box, you can only encrypt your home folder. With Windows 7 Ultimate, you can encrypt your entire hard drive and even USB drives. So your stuff can be safer wherever you go.

  En wat is het nut precies van meer dan de home-folder te encrypten ?

  Windows 7 was designed to make it simpler to do the tasks you do every day, with features that the Mac doesn’t have. For example, the new Snap feature makes it easy to view two documents side by side.

  En kunnen ze nog één feature opnoemen die Mac niet heeft ? Ik kan er tientallen opnoemen die ik bij Windows mis (voornaamste: Quick Look met de spatiebalk).

 • Profielfoto
  rastarobin

  Ze voelen de hete adem van de Mac in hun nek.

 • Profielfoto
  RobbieDC

  Ik heb sinds 1 jaar een mac. Daarvoor altijd pc.

  Als ik fikse discussies heb met vrienden waarom een MAC dom is (ja zo gaat dat helaas als iedereen om je heen een pc heeft) hoor ik altijd de onderstaande punten:

  – Prijs
  – Office
  – Games

  Want alle andere punten die windows opnoemt zijn echt bullshit: misschien wel geen programmas voor dit of dat is echt niet waar want ik kan overal wel een goed programma voor vinden. Tevens is bestandsdeling met mijn mediaspelers nog nooit zo makkelijk geweest.

  De prijs van een pc kan lager zijn, dat klopt. Maar als je een goede pc besteld en je wilt een mooi scherm dan zul je net zo duur uit zijn. Zo bestelde ik voor de zaak een IMAC 27 inch een voor een andere collega een PC met praktisch dezelfde binnenkant een een scherm van samsung (21,5 inch). Ik was voor de pc incl scherm, toetsenbord en muis ong 250 Euro minder kwijt. Maar wel een stuk kleiner scherm. een 27 insch scherm had de prijs op dat moment zelfs duurder gemaakt. Dit betekend dat je gewoon niet echt duurder uit bent. Wel is de keuze minder en is er inderdaad geen optie om iets goedkoops te kopen. Wel is de afschrijving van een MAC veel minder en zul je over 4 jaar nog wel een euro of 750 beuren waardoor je voor 1000 euro weer een nieuwe top apparaat hebt.

  Office Office for mac….

  Games: Klopt, gamen op OSX is slecht. Het loopt gewoon echt veel minder goed dan op windows.
  Maar daar is een oplossing voor: Maak van je tb schijf 1 bootcampschijft met Windows van 200 GB (ofzo) en je hebt een windows pc waar helemaal niks op gedaan wordt behalve gamen… Ik verzeker je dat dat echt super werkt. Gewoon niet internetten, geen verdere aparte programmas erop. Alleen Gamen en je hebt dus buiten je top programmas van IOS, het super design en beeldscherm ook nog een goedwerkende gamepc.

  Conclusie:

  Eigenlijk zijn het dus rare vergelijkingen. Want een MAC is gewoon een altijd duurdere computer. Veel mensen hebben nou eenmaal genoeg met een low budget computer van 350 euro omdat ze nog wel een beeldschermpje hebben liggen. Ja die zullen geen mac kopen. WIl je dan toch een goede computer? En het design bevalt je, koop dan een mac. Er zijn gewoon geen nadelen want die paar voordelen die windows bied kan je volledig afgezonderd gebruiken…

  Vindt je OSX volledig ruk en ben je bezeten van windows, ok verschil van mening en uitgepraat.

 • Profielfoto
  wjend

  Ballmer, zoek een leven. Laat dat hele competitie-gedoe eens afgelopen zijn! Laat mensen die een Mac willen dat lekker doen, of kom met echte argumenten, en niet “Een Windows-pc kan veel meer kleuren hebben”. Daar denken 10-jarigen aan. Geldt trouwens ook voor Apple.

 • Profielfoto
  spreenbrouwer

  Ik mis alleen nog het “Made on a Mac” onderaan… Wat een afschuwelijke webpagina zeg!

 • Profielfoto
  profclimber

  Ik lag me de ballen uit me broek dat ze hier mee komen hahahahahah

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik ben helemaal overtuigd.
  Ga nu direct onze Macs, iPhones, iPod en iPad op Marktplaats gooien.

  Straks maar eens even naar de Dixons een leuke HP met Windows halen.
  Verkopen ze daar de Zune ook?

  Protecting your drives.
  On a Mac, out of the box, you can only encrypt your home folder. With Windows 7 Ultimate, you can encrypt your entire hard drive and even USB drives. So your stuff can be safer wherever you go.

  Ze ‘vergeten’ er wel bij te vertellen dat je voor veel van die fraaie functies een extra 100 dollar neer mag tellen voor Windows 7 Ultimate, want meestal krijg je Home meegeleverd op je PC.

 • Profielfoto
  basbrouwers

  Alleen de URL al geeft precies een heel mooi contrast weer

  microsoft.com/windows/windows-7/compare/pc-vs-mac.aspx

  apple.com/why-mac

  @Dr. Maddox: logische reactie inderdaad, maar om te zeggen dat een Mac niet met een Xbox360 communiceert wat gewoonweg niet waar is, en terwijl je daar (in tegenstelling tot een PC) geen extra software voor nodig hebt… Het voelt een beetje aan als sprookjes vertellen bij het lezen van sommige stukken. Ook het Office verhaal ontkrachten ze natuurlijk vooral ’n beetje hun eigen software.
  MSN in Office for Mac ’11 krijgt webcam ondersteuning en ook het importeren van Outlook bestanden krijgt (eindelijk!) aandacht en wordt doable. En vond bij het eerst gebruik van Office for Mac 2004 dat de Mac-variant qua interface ook “lekkerder” in elkaar zat met het openklikken van die menutjes.

  Daarnaast vind ik juist over “compatibility” en “simplicity” dat ze gevoelige onderdelen aansnijden waar ze zelf misschien niet de sterkste in zijn. Bij welk apparaat moet je drivers installeren op je Mac en op ’n Windows, en om over Simplicity maar te zwijgen…

 • Profielfoto
  Nolleos

  Slaap maar lekker door Microsoft!

 • Profielfoto
  Tempest

  Tab compatibility:

  Apple’s productivity suite file formats won’t open in Microsoft Office on PCs. This can be a real hassle for Mac users sharing work documents with PC users.

  Ik vind dit eerder een fout van M$ Office, aangezien iWork wél .doc, .xls, .ppt, etc. bestanden kan openen. En dat geven ze dan als “voordeel” bij een PC… weirdo’s.

 • Profielfoto
  wardjj

  Available in your favorite color.
  Macs only come in white or silver. PCs are available in a full spectrum of colors across a range of price points.

  Omg, dat dit al een reden is om een PC te kopen… :O

 • Profielfoto
  Appintosh

  Whaha, dit is gewoon humor XD

 • Profielfoto
  KarelWillem

  En ook Dell vindt het nodig zich te verdedigen tegenover Apple:
  http://www.dell.com/content/topics/segtopic.aspx/apple-comparison?c=us&cs=19&l=en&s=dhs

 • Profielfoto
  dolby

  Als Apple de windows gebruiker bashed is het tof maar als Microsoft een simpele webpagina maakt met wat versus items zijn de rapen gaar.
  Ik gebruik meerdere Os-en met veel plezier en ja ik mis oa de optie van blu-ray bij osx.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Wat ik niet zo goed snap is dat Microsoft zich verdedigt tegenover de computers van Apple. Microsoft zelf maakt namelijk helemaal geen computers. Microsoft levert alleen de software. Ze geven bijv. als argument dat er 3G wireless networking ingebouwd KAN zijn in een PC en allerlei andere zaken. Maar is dat niet de verantwoordelijkheid van de PC bouwer? Bij een Mac kan dat waarschijnlijk ook gewoon maar doen ze het niet en aangezien Apple de enige is die Macs bouwt (afgezien van de particulier hier en daar) en die er niet voor kiest krijg je het niet. Datzelfde geldt voor kleuren, Blu-ray en eigenlijk alle argumenten.

 • Profielfoto
  Elrithranduil

  Dat design van die PC Windows site is zo afschuwelijk lelijk! Alleen daarom al zou ik bijna schreeuwend wegklikken.

 • Profielfoto
  ThzD

  Macs don’t like to share

  Ik heb naast mijn Mac een Windows 7 laptop. Op die laptop krijg ik het niet voor mekaar om een map, anders dan de standaard gedeelde map, te delen met de Windows-computer van mijn moeder. Ik krijg altijd te zien dat ik geen rechten heb, terwijl dit allemaal naar mijn mening goed is ingesteld.
  Op mijn Mac daarentegen klik ik twee keer en ik kan vanaf mijn moeders laptop bij de map.

 • Profielfoto
  Sosumi

  Het is een kwestie van smaak de 1 kiest voor Mac en de 1 voor een PC met Windows en mijn smaak is meer Mac, maar als je naar hun nieuwe Xbox 360 kijkt die heeft ook niet eens een Blue-Ray speler en is ook alleen maar in 1 kleur beschikbaar, en trouwens een Mac is in mijn ogen ook een PC “personal computer”, en als je dat zou willen kan je op de nieuwere Mac, tegenwoordig ook windows installeren, maar daar koop je naar mijn mening geen Mac voor.

 • Profielfoto
  IntoCircles

  De filmpjes van Apple waren tenminste nog om te lachen.
  Hoewel dit op een compleet andere manier eigenlijk ook wel lachwekkend is.

 • Profielfoto
  Sascha

  Voila, ik heb zojuist Windows 7 gedownload en op de PC van mijn moeder geïnstalleerd en geactiveerd. Microsoft heeft toch al geld genoeg…

 • Profielfoto
  Ir.Bob

  Op de Twitter stream ernaast: “so apparently it’s time to upgrade my laptop to win 7 with a fresh install… it’s running really SLOW! right now…”

  I rest my case…

 • Profielfoto
  Volkie

  Vraagje: waaruit weten we dat MS deze pagina recentelijk “gelanceerd” heeft. De titel wekt deze suggestie een beetje.

 • Profielfoto
  Volkie

  Voila, ik heb zojuist Windows 7 gedownload en op de PC van mijn moeder geïnstalleerd en geactiveerd. Microsoft heeft toch al geld genoeg…

  Is dat niet juist zo voor Apple?

 • Profielfoto
  Anth

  @Volkie
  De webpagina is zes dagen geleden voor het eerst geïndexeerd door Google. Over het algemeen een goede graadmeter.

 • Profielfoto
  BulliBos

  Is een optische drive op een computer nou eigenlijk nog zo belangrijk? blue-ray kwaliteit kan toch ook gewoon op de HD

 • Profielfoto
  Mrwhoopie

  Blueray op Mac zit er niet aan te komen,onsdertussen is men hard aan het werk voor een nieuwe standaard genaamd Ultra violet en Sony,Microsoft,Warner brothers,…hebben zich hieral achter gezet,er zijn er maar 2 die niet willen meewerken:Apple en WaltDisney.Apple zou bezig zijn met iets anders,als je dit aallemaal weet denk ik dat de kans heel klein is dat applemet blueRay in zee gaat.

 • Profielfoto
  krisp

  Ik wil me graag laten overtuigen, maar als Microsoft meent dat mijn iPad een mobiele pagina nodig heeft, kan ik me niet laten overtuigen. Dan blijf ik maar bij Apple. Als ik niet weet wat ik mis, mis ik ook niets.

 • Profielfoto
  Soap

  ‘Unlike Macs, many PCs running Windows 7 support Touch, so you can browse online newspapers, flick through photo albums, and shuffle files and folders—using nothing but your fingers. PCs with a fingerprint reader even let you log in with just a swipe of your finger.’

  MAGIC TOUCHPAD! TOUCHPAD VAN EEN MACBOOK!
  Stelletje halvegaren bij Microsoft.

 • Profielfoto
  Volkie

  @Volkie
  De webpagina is zes dagen geleden voor het eerst geïndexeerd door Google. Over het algemeen een goede graadmeter.

  thx

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Ook leuk dat je de vergelijkingspagina niet eens kunt openen op een ipad. Krijg je een mobile pagina te zien die iets heel anders toont…

 • Profielfoto
  Yannes

  Hardwarematig zijn pc’s over het algemeen altijd nog een stukje beter (en goedkoper), maar qua onnodige software, virus en softwareproblemen. Het meest erge van die pagina vind ik nog wel dat ze zo’n twitterstreampje hebben waarop elke idioot opeens zegt “I think it’s time to install win7” en “Ohhhhhhhhh its running so smooth” terwijl je gewoon weet dat dat na een week voorbij is.

 • Profielfoto
  Mac Erger Je Niet

  “Veel gebruikers van Macs laten weten met smart te wachten op de nieuwe schijftechnologie.”

  nieuwe? OMT, serieus?!?

 • Profielfoto
  mymac

  Waarom bluray? Duur en t neemt fysieke ruimte in. Plex en nieuwsgroepen is goedkoper, minder moeite en sneller. CD/DVD/de rest is verleden tijd denk ik.

 • Profielfoto
  Maced.2

  “Macs might not like your PC stuff.”
  Logisch!

  ach…ze moeten wat he…:razz::grin:

 • Profielfoto
  DNibbeling

  “Macs might not like your PC stuff.”
  Logisch!

  Ik haat ook de Microsoft rommel! Jaren gewerkt, blauwe schermen, stopfouten en ga zo maar door. Wil nooit meer terug naar
  Microsoft software. Het enige wat wel goed werkt is Office for Mac!

 • Profielfoto
  Jeordy

  BluRay? Ondanks dat BluRay steeds goedkoper wordt, is de externe HDD een veel betere, snellere en dynamischer keuze. Voor films wil ik het even buiten beschouwing laten, maar voor data(opslag) denk ik dat het geen directe must is.

  En software komt tegenwoordig steeds vaker in download-vorm, cd’s en dvd’s worden bijna niet meer gebruikt voor distributie (duur t.o.v. dataverkeer).

 • Profielfoto
  Derzug

  Die eindeloze discussies, sommige mensen willen in een Trabant blijven rijden en zijn daar tevreden mee. Anderen hebben er wat meer voor over om in een comfortabele auto te zitten. Dus kiezen voor een Mac (met een OS in slechts 1 smaak, en geen 7 varianten) met alle voordelen daarbij.
  PS. Als je wilt draai je toch simpelweg Windows op je Mac, werkt prima, niet zeuren. Andersom moet ik nog zien, behalve lekker voor Safari kiezen als browser op je PC. Cool.

 • Profielfoto
  Lauwrence

  Weer een wanhopige M$ tactiek uit den ouden doosch. Apple toont tenminste nog wat klasse en humor in hun ads, M$ houdt het op een doodordinair moddergevecht met mijns inziens argumenten die niet te onderbouwen zijn.

 • Profielfoto
  TradeMARC

  Mooi he, Microsoft in het defensieve. D’r zijn tijden geweest dat ze dit niet nodig vonden…

 • Profielfoto
  Diastro

  Haha leuk! Goed van Microsoft dat ze dit doen, gewoon terug bijten! Een groot deel is inderdaad vergezocht of zelfs complete onzin, maar ze hebben best een paar goede puntjes, zoals Blu-ray, games en projectorverbinding. Goed voor de derde wereldoorlog tussen de twee bedrijven.:P

 • Profielfoto
  Mrwhoopie

  Ma als jij blueRay een goed punt vind,zeg jij mij dan eens waarom je een BR on je Mac zou willen?ik gebruik de SuperDrive enkel om cd’s te rippen naar iTunes.

 • Profielfoto
  7836

  En wat is het nut precies van meer dan de home-folder te encrypten ?

  Op een computer (ja ook op een BSD box zoals Macos) zijn op diverse andere plaatsen dan je home-folder bestanden aanwezig met informatie daarin die voor anderen interessant kan zijn. Zoals logfiles, prerefences, en het swapfile.

  Als je de hele schijf encrypt weet je zeker dat alles maar dan ook echt alles vertrouwelijk blijft.

 • Profielfoto
  wimbers

  tsja, voors en tegens zeg maar.
  maar het puntje “macs don’t like to share” is regelrecht moddergooien.
  wel eens geprobeerd om een windows homegroup op te zetten?

  vrijwel onmogelijk voor de gemiddelde gebruiker.

  bij mijn macs zie ik gewoon alle computers in mijn netwerk direct staan.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Op papier is de Zune ook beter dan een iPod. Gelukkig hebben veel mensen ook gevoel en smaak.

 • Profielfoto
  CPnieuws

  For example, the mouse works differently.

  Huh?

 • Profielfoto
  iFlorens

  Het enigste wat ik mis op mijn Macbook is een goede msn die vlekkeloos samenwerkt met een windows msn gebruiker, en het feit dat ik op mijn Macbook niet alle bestanden die op de schoolsite staan kan openen.. Maar ik denk dat dat eerder een probleem is dat bij mijn school ligt, omdat die totaal niet meegaan met de tijd. Als mijn pc het lootje legt, zou ik dan ook niet twijfelen een iMac te kopen. Voor dat msnen met cam gebruik ik wel even skype en wacht op een update die bij Microsoft vandaan moet komen, en als ik problemen heb met de schoolsite leg ik dat bij mijn school neer.

 • Profielfoto
  mowat

  Het zijn gewoon 2 grote bedrijven die hun belangen tegenover de concurrentie verdedigen en verder enkel geïnteresseerd zijn om met zo weinig mogelijk kosten zoveel mogelijk winst te maken en daarbij verschillen Steve en Bill niet veel van mekaar.
  Ik werk met beide systemen en heb er geen problemen mee en ik ga er van uit dat iets dat bij mij werkt ook werkt bij iemand anders die met een computer kan omgaan. Klachten zul je alrijd krijgen of je nu Microsoft of Apple heet . Bij Windows hoor je klagen over de software , bij Apple hoor je klagen over de kwaliteit van de hardware die achteruitgaat.
  Dus als ik veel van die reacties hier lees , veel geblaat , weinig wol , mensen die met de grote massa en met oogkleppen op meeroepen.

 • Profielfoto
  Johnyw

  Er zijn zoveel kleine dingen aan de programma’s van Apple, waaraan ik mij dagelijks ziek erger dat ik, die sinds 1988 een mac bezit, er ernstig over nadenk om toch maar over te schakelen op een PC…
  Ik ga niet beginnen ze op te sommen, dat zou me te ver leiden !

  Hun egocentrisme en eigenzinnige kijk op hoe alles moet, is niet altijd in het voordeel van de gebruiker !

 • Profielfoto
  maxim22

  Ik heb nog nooit een blu ray vastgehad, waarom zou ik dan een blu ray speler in m’n mac nodig hebben?

 • Profielfoto
  Shyos

  Lekker spammen op de provide feedback side:D:D:D

  http://mymfe.microsoft.com/Windows.com/Feedback.aspx?formID=196

  Enjoy

 • Profielfoto
  maconly

  Wat een mongolen bij dat microsoft , dat twitterscherm ook met al die happy users.

  Ik begin steeds kritischer te worden richting de commercieel gestoord geworden steve jobs en zijn inhalige kornuiten maar dat microsoft is nog steeds het grootste kut bedrijf.

 • Profielfoto
  maconly

  Er zijn zoveel kleine dingen aan de programma\’s van Apple, waaraan ik mij dagelijks ziek erger dat ik, die sinds 1988 een mac bezit, er ernstig over nadenk om toch maar over te schakelen op een PC…
  Ik ga niet beginnen ze op te sommen, dat zou me te ver leiden !

  Hun egocentrisme en eigenzinnige kijk op hoe alles moet, is niet altijd in het voordeel van de gebruiker !

  Mail is cut
  de agenda is gevaarlijk
  safari is bagger

  soms verlang ik terug naar os8 os 9

 • Profielfoto
  Shyos

  Er zijn zoveel kleine dingen aan de programma\’s van Apple, waaraan ik mij dagelijks ziek erger dat ik, die sinds 1988 een mac bezit, er ernstig over nadenk om toch maar over te schakelen op een PC…
  Ik ga niet beginnen ze op te sommen, dat zou me te ver leiden !

  Hun egocentrisme en eigenzinnige kijk op hoe alles moet, is niet altijd in het voordeel van de gebruiker !

  Da’s gemakkelijk zo… noem ze dan ff op of “just switch…”

 • Profielfoto
  Quinn Quality

  BLU-RAY NU. Ik zeg nu al 3 van de 10 keer nee tegen mijn klanten en ik ben bang dat het steeds meer wordt. Alles on-line is wel leuk meneer Jobs, maar voor ons is dat nog verre toekomst. Nu, vandaag, vraagt de markt om dvd en blu-ray dus zou de hardware daar geschikt voor moeten zijn.

 • Profielfoto
  Dutch-American

  Leuke progamma en wat een gescheld weer op Microsoft. Het toont maar weer eens het lage nivo en intelligentie aan van de mac gebruiker. Sukkels….

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Leuke progamma en wat een gescheld weer op Microsoft. Het toont maar weer eens het lage nivo en intelligentie aan van de mac gebruiker. Sukkels….

  Microsoft vraagt er om, want er staat genoeg in dat doodeenvoudig niet klopt. En dat kan jij als PC gebruiker (die indruk krijg ik) dus niet weten.

  EDIT:
  En wat dat “dom” zijn van jou betreft: er zijn om maar wat te noemen nogal wat muziekanten, componisten, grafisch ontwerpers etc. die met een Mac werken, en die weten vast wel hoe “nivo” geschreven moet worden. Zelf componeer ik toevallig ook en weet ik erg veel van cosmologie, astronomie, quantum mechanica af en nog veel meer al zeg ik het zelf. Dus “dom”? Nou ik dacht het niet.

 • Profielfoto
  Mrwhoopie

  @quin.

  Als de mensen met dezelfde argumenten een auto zoude ken vroegen ze aan de verkoper ook een schietstoel.Blueray geeft geen enkele meerwaarde voor de klant.

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Nu wil ik niet direct zeggen dat ik tranen in mijn ogen kreeg van het lachen, maar het typen ging wel steeds moeilijker.
  Even (haast) alles op een rijtje:

  “HAVING FUN”:
  BluRay: Ik denk dat er een hele goede reden is om BluRay niet beschikbaar te maken op een Mac. Steve vindt het vast onlogisch om een dergelijke beeldkwaliteit te bekijken op een scherm van een computer dat nog steeds geen TV scherm is maar een monitor en dus onder de maat is! Het zal er best wel mooier uit zien (op de computer) dan een DVD, maar speel dat dan gelijk af op een echt TV scherm…

  Gamen: PC’s zijn altijd al veel populairder geweest om te gamen dan de Mac. Op een Mac wordt verhoudingsgewijs veel vaker serieus werk verricht. Dat er voor de Mac dus weinig spelletjes zouden zijn of waren ligt dus eerder aan het primaire doel van de Mac dat voortvloeit uit de grotere stabiliteit (Time is Money dus zit je niet op een BSOD te wachten) , en dat is dus niet gamen. En dat (volgens sommige hier) gamen slecht zou gaan op de (huidige) Mac lijk mij sterk overdreven gezien de toegepaste technologie. In ieder geval draait op mijn iMac (i7) X-plane en COD (modern warfare) gewoon als een trein.

  “SIMPLICITY”
  Tsja… wat moet je daar nu van zeggen he? De logica waarmee OS-X (maar ook de voorgangers) gebouwd is vertegenwoordigt de spreekwoordelijke gebruiksvriendelijkheid van een Mac. IEDEREEN die windows gewend was en switchte naar OS-X spreekt van een “verademing” in het gebruik. Ik vond het intypen van: “vertegenwoordigt de spreekwoordelijke gebruiksvriendelijkheid” moeilijker dan werken met OS-X. Het is dus de GROOTSTE ONZIN dat Microsoft hier zegt: “Macs can take time to learn”. Net alsof je nu beweert dat je voor het werken met een OS dat zo uit de doos binnen de kortste keren vergeven is van virussen en vertragende “registers” niets hoeft te weten of te leren. Op wat voor wijze een muis anders zou werken is mij een raadsel, of ze moeten de twee buttons bedoelen die bij een Mac zo prachtig verstopt zijn. En wat de “shortcuts” betreft: Ook dat is onzin, want Windows gebruikt daarvoor de control toets terwijl deze toets al sinds jaar en dag een specifieke functie had m.b.t. typografie. Apple maakte daar netjes een andere toets voor (de Apple of Command toets) terwijl Windows de control functies overboord gooide.

  “WORKING HARD” / “COMPATIBILITY”
  De Mac heeft altijd bekend gestaan om zijn grote uitwisselbaarheid met PC formaten. Alle gebruikelijke bestanden op een PC kunnen zomaar ingelezen worden. Keynote kan lezen en saven in Powerpoint en een Word bestand voor Pages of een ISO image is ook geen probleem. Omgekeerd krijgt Windows de hik van een DMG of Keynote. Keynote leest Powerpoint en een PC geen Keynote bestand? En dat voor die prijs zeg! Dat is dus de schuld van Microsoft zelf. Nog meer onzin dus.
  “Programs you already know” Oh… dus als ik Office voor de Mac koopt of COD moet ik weer alles op nieuw leren??? Stel dat dat geldt voor Office voor de Mac, is dat dan niet de schuld van Microsoft zelf? Die hebben dan dat programma verkeerd gemaakt!

  En als je goed omgaat met de map structuur van OS-X, hoef je helemaal niet je complete (???) HD te encrypten. Alles wat persoonlijk is staat in je thuismap. Dat dat mogelijk bij Windows anders is, is hun schuld, niet van Apple. En de opmerking van iemand dat je dan ook je log bestanden en swap files veilig kunt stellen is net zo’n grote onzin, want dat zijn namelijk data’s die alleen maar iets bevatten gedurende een bepaalde tijds periode. Ze zijn in tegenstelling tot je foto bibliotheek niet statisch.

  “CHOICE”
  Nog meer onzin: Microsoft maakt die computers toch niet? We hebben het hier over verschillende MERKEN. Het is dus onredelijk om die keuzes af te zetten tegen 1 merk. Uiteraard heb je dan altijd meer keus. En nu we het over keuzes hebben:
  Je kunt kiezen uit verschillende Windows edities. Dus kies wel de goeie he! Bij Apple heb je altijd de goeie… (en voor minder geld!)

 • Profielfoto
  Dick de Roos

  ( … ) sommige mensen willen in een Trabant blijven rijden en zijn daar tevreden mee. ( … )

  Niks mis met een Trabant.

  Het toont maar weer eens het lage nivo en intelligentie aan van de mac gebruiker. Sukkels….

  Generaliseren is nooit een sterk punt. Maar na gedegen onderzoek zal bovenstaande bewering vast ergens beschreven en vastgelegd zijn. Ik verzoek dan ook een bron te geven van dat onderzoek.
  Ik heb persoonlijk nooit aan mijn “nivo” (niveau?) getwijfeld, maar als Macgebruiker (ik denk dat u dat bedoelt met de aanduiding ” mac gebruiker” ) heb ik me nooit een sukkel gevoeld.
  Even voor de duidelijkheid: een sukkel is een stumperd, of een persoon die niet flink is, dan wel onhandig. Welnu, die kwalificatie is op mij niet van toepassing.
  Ik ben handig volgens allen waar ik wel eens iets voor heb gedaan en volgens mijn vrienden, kennissen en familieleden flink en allerminst een stumperd.
  Subjectief, ik weet het, maar toch….
  Verder ben ik (onder andere) een Macgebruiker. In elk geval gebruik ik een Mac, waardoor ik waarschijnlijk onder de categorie Macgebruiker zal vallen.
  Bovenstaande overwegende geef ik aan dat de stelling die u, Dutch-American hier poneert niet deugt. Quod erat demonstrandum.

 • Profielfoto
  One Less Thing

  Er valt altijd wel iets over de en over de ander te zeggen. Maar vergelijk nu’s beide vergelijkingssites.

  De vergelijkingssite van Apple leest een stuk lekkerder dan de Microsoft vergelijkingssite. Volgens mij is dat demonstratief voor de verschillen tussen de beide platformen. Apple is helder. Microsoft is dat iets minder tot het rommeligen aan toe.. If you know what I mean….:)

 • Profielfoto
  Shyos

  Geweldig topic…:D

  Microsoft maakt zich wederom belachelijk en zakt weer een stap verder naar onder.

  Het is alsof Balmer het zelf even heeft gedicteerd! Dat hij praat zonder te denken “ok”… maar dit zwart op wit op een site!

 • Profielfoto
  Chorro

  Pfff… Hoe diep kun je zinken?

  De argumenten die daar staan waarom dat Winddoos zo goed zou moeten zijn, zijn stuk voor stuk argumenten waarom ik een hekel heb gekregen aan Winddoos omdat het gewoon niet werkt op dat besturingssysteem. Echt plaatsvervangende schaamte onderhand.

 • Profielfoto
  iJeff

  quote

  RobbieDC 12 uur geleden

  Ik heb sinds 1 jaar een mac. Daarvoor altijd pc.

  Als ik fikse discussies heb met vrienden waarom een MAC dom is (ja zo gaat dat helaas als iedereen om je heen een pc heeft) hoor ik altijd de onderstaande punten:

  – Prijs
  – Office
  – Games

  Want alle andere punten die windows opnoemt zijn echt bullshit: misschien wel geen programmas voor dit of dat is echt niet waar want ik kan overal wel een goed programma voor vinden. Tevens is bestandsdeling met mijn mediaspelers nog nooit zo makkelijk geweest.

  De prijs van een pc kan lager zijn, dat klopt. Maar als je een goede pc besteld en je wilt een mooi scherm dan zul je net zo duur uit zijn. Zo bestelde ik voor de zaak een IMAC 27 inch een voor een andere collega een PC met praktisch dezelfde binnenkant een een scherm van samsung (21,5 inch). Ik was voor de pc incl scherm, toetsenbord en muis ong 250 Euro minder kwijt. Maar wel een stuk kleiner scherm. een 27 insch scherm had de prijs op dat moment zelfs duurder gemaakt. Dit betekend dat je gewoon niet echt duurder uit bent. Wel is de keuze minder en is er inderdaad geen optie om iets goedkoops te kopen. Wel is de afschrijving van een MAC veel minder en zul je over 4 jaar nog wel een euro of 750 beuren waardoor je voor 1000 euro weer een nieuwe top apparaat hebt.

  Office Office for mac….

  Games: Klopt, gamen op OSX is slecht. Het loopt gewoon echt veel minder goed dan op windows.
  Maar daar is een oplossing voor: Maak van je tb schijf 1 bootcampschijft met Windows van 200 GB (ofzo) en je hebt een windows pc waar helemaal niks op gedaan wordt behalve gamen… Ik verzeker je dat dat echt super werkt. Gewoon niet internetten, geen verdere aparte programmas erop. Alleen Gamen en je hebt dus buiten je top programmas van IOS, het super design en beeldscherm ook nog een goedwerkende gamepc.

  Conclusie:

  Eigenlijk zijn het dus rare vergelijkingen. Want een MAC is gewoon een altijd duurdere computer. Veel mensen hebben nou eenmaal genoeg met een low budget computer van 350 euro omdat ze nog wel een beeldschermpje hebben liggen. Ja die zullen geen mac kopen. WIl je dan toch een goede computer? En het design bevalt je, koop dan een mac. Er zijn gewoon geen nadelen want die paar voordelen die windows bied kan je volledig afgezonderd gebruiken…

  Vindt je OSX volledig ruk en ben je bezeten van windows, ok verschil van mening en uitgepraat.
  +1

  Je hebt verket gelijk en het werk volgens mij ook nog
  (NOG Windows User:( hopelijk zo snel mogelijk een Mac:)

 • Profielfoto
  iJeff

  @ Chorro

  Ik vind het bijna sneu voor Microsoft dat ze dit moeten doen
  alsof dit het laatse is wat ze kunnen betekenen voor/op de softwaremarkt
  Mac is sowieso 99,99% beter geweest dan Microsoft op de mogelijkheden en
  maar ook de interface Microsoft heeft dit bijvoorbeeld gejat van Apple
  Aero interface Doorzichtig dock en taakbalk
  Sidebar Dashboard

 • Profielfoto
  j.appleseed

  Mmm. Die pagina klopt niet. Windows might spoil the fun en Windows might not like you’re Mac stuff

 • Profielfoto
  nan03

  Blu ray boeit niet omdat het een dood medium is.

  Ik wil geen kwetsbare optische schijfjes in huis hebben. Geef mij maar gewoon een download.

  http://louwrentius.blogspot.com/2009/10/blu-ray-is-dead.html

 • Profielfoto
  operator

  Windows vs Mac haha, en dan nog een websitev van microsoft ?

  Check the de afbeelding van die laptops.

  Windows

  VS

  Mac

  Zalig

 • Profielfoto
  nicciwilli

  Ik kan nochtans alles openen wat PC’s mij sturen, en als het niet echt goed lukt, zet ik gewoon even m’n VMware Fusion op. (OK, wel windows, maar pc’s kunnen wel geen osx draaien) M’n vrienden met een pc kunnen bijna niks van mij openen.
  Iedereen die ik ken die juist een pc hadden gekocht, moesten, als ze de pc uitpakten rond 6 uur ’s avonds, hun windows in de nacht door laten installeren, maar bij m’n nieuwe iMac vorig jaar, gewoon uit de doos, stekker erin, toetsenbord, muis aansluiten, aanzetten, kort installeren en klaar!
  Onlangs hadden buren een nieuwe pc gekocht. Ik moest even komen helpen, omdat ik de enige in de buurt was die een beetje van computers kende. Ze konden de foto’s niet delen. Ik probeerde het, en dan deelt hij alleen de snelkoppeling, dan in plaats van een volle map een lege map, wat een geklooi!
  Toen ik m’n Mac had gekocht, en klaar had gezet, kon ik er direct alles mee doen wat ik wou. Om een pc te gebruiken is het allemaal zo onhandig… Neem nu forceer stop. Als je bij Mac iets wilt laten stoppen, dan stopt het ook. Maar bij een pc: dit programma reageert niet. wilt u afsluiten? ik klik dan op – JA- en dan blokkeert het hele gedoe. Een paar minuten laten springt het eindelijk weg, meestal kruipt het hééél traag weg, en ineens is de rest ook weg. En dan wilt hij niet meer op -START- drukken… Gewoon belachelijk slecht!

  Zo kan ik dus uren doorgaan.
  Dus:

  BUY A MAC!

 • Profielfoto
  nicciwilli

  Nog iets leuks: liep gisteren door Keulen in Duitsland, passeerde een microsoft gebouw, (aaah! echt lelijk gebouw!) en we zagen daar een groep zwervers rond het gebouw. (OK, ik heb niets tegen zwervers hoor) Toeval of niet?
  :lol:

 • Profielfoto
  nicciwilli

  Iedereen zegt dat Mac duur is. Oke, een Mac is nu niet heel goedkoop, maar windows kost voor de goedkoopste versie veel meer dan 100 euro, en osx maar 29 euro als je snow leopard wil. plus: bij pc’s moet je er vaak een nieuwe kopen, omdat je niet de juiste specificaties hebt.