MacBook Pro ultieme Mac om te gamen

Door: Lucas Raggers - 40 reacties

Valve heeft de gebruikersstatistieken eens grondig bekeken. De maker van het spelletjesplatform Steam concludeerde al snel dat de MacBook Pro de populairste Mac is onder haar gebruikers. Maar liefst 46.78% heeft een MacBook Pro. De iMac staat op de tweede plaats met 23.18% en de MacBook sluit de top 3 met 20.25%.

De ultieme Mac machine is natuurlijk de Mac Pro. Deze krachtpatser is echter minder gangbaar onder ‘eenvoudige’ consumenten en dat verklaart dat de Mac Pro slechts gebruikt wordt door 5.41% van alle Steam gebruikers met een Mac. Niet ver daarachter de game-onvriendelijke Mac mini met 3.44%.

Valve keek ook naar het RAM geheugen van haar gebruikers, aangezien dit van grote invloed is op het soepel spelen van grafisch intensieve games. Uit de gegevens blijkt dat meer dan de helft (61.60%) 4GB of meer aan geheugen heeft in zijn Mac.

Waar speel jij je games op?

Reacties

40 reacties
 • Profielfoto
  Dagaloni

  Ja maar zo presenteerd Apple ook de MacBook pro dus niet heel verrassend maar wel leuk om te weten.

 • Profielfoto
  The JM

  Games? Dat doe je tegenwoordig toch op een iPhone of iPod?:P

  Op mijn Mac ben ik alleen maar productief:) Heb een tijdje CoD4 gespeeld, maar dat was ook zo afgelopen.

 • Profielfoto
  ctxppc

  Artikel niet klaar?

 • Profielfoto
  MadDonna

  Ja waar game ik niet op. Ik heb een heel rijtje. Ook op de Mac. Heeft iemand Medal of Honor op de Mac voor mij? De Allied Assault versie?

 • Profielfoto
  Siri

  Ik speel geen games, daarom heb ik een Mac mini.

 • Profielfoto
  Vinhelper

  Nu wordt ik wel even heel benieuwd wat er dan ”slechts” is…:sarcastic:

  Edit: opgelost.:thumbsup:

 • Profielfoto
  iMacDonalds

  Waar speel jij je games op?

  Op een dikke vette Windows bak.

 • Profielfoto
  Bart Dekker

  Ik game sinds twee dagen op mijn Mac Pro. Geweldig snelle machine. Ik werd echt weggeblazen. Met de nieuwe software updates voor de grafische prestaties geeft hij mij zowel in Windows als Mac OS X een geweldige game-ervaring.

 • Profielfoto
  applelover123

  als ze de Apple TV nou een app-store een flinke GPU en een mooie controller geven voor rond de 160 euro, dan verslaat ie de Wii en word het een concurrent voor de xbox en PS3.

  ik zou hem kopen.

  Oja, games op de mac.
  tsja er valt niet heel er veel te spelen met 64 mb XD behalve NFS Underground 2 dan:P

 • Profielfoto
  Paul Rubert

  Ik ben geen gamer, maar speel soms Unreal Tournament 2004, NFS Carbon, GTA Vice City!

  En binnenkort game ik op mijn nieuwe iPod Touch (1 September):lol:

 • Profielfoto
  Munchlax

  Heh, een potje Team Fortress 2 op mijn oude MBP gaat er wel in. (al heb ik maar 2 GB RAM!)
  Even offtopic:
  Wanneer doen we nou met OMT een potje TF2? (Hoef je niet op te antwoorden, alleen maar een reminder voor mensen in de OMT groep.)
  Nog steeds nogal offtopic:
  Ik ben aan het sparen voor een leuke iMac.:)

 • Profielfoto
  iHippo

  Ik game op mijn Playstation 3.
  En heeeeel soms DSi en Wii.

 • Profielfoto
  Jandejoop

  Gamen doe je op een PC natuurlijk!!!

 • Profielfoto
  frankie1313

  op mn xbox360 natuurlijk.. echt gamen zonder controller bestaat niet..

 • Profielfoto
  Bor

  Gamen doe je op een PC natuurlijk!!!

  Dat is wel een beetje een shit-opmerking Sam. Zeker nu Steam uit is voor de Mac is het een steeds belangrijker platform om op te gamen.

 • Profielfoto
  Mc55

  Gamen doe je op een game console, Playstation 3. gewoon cd erin en klaar, geen gedoe met installeren en of je pc het aankan en al die andere dingen waar je rekening mee moet houden.

 • Profielfoto
  Rickje

  @ Bor,

  Ga jij lekker lopen geilen op je Mac en weet ik veel wat.
  Ik heb hier zelf een Hackintosh staan, indien mogelijk speel ik me games op OSX, maar niet alles draait daarop dus daarom ook gewoon een bootloader met Windows 7. Ik ben zelf ook een Macboy, maar waarom mag deze persoon zijn opmerking niet maken dat je Game’t op een PC? Daarnaast is een Mac ook gewoon een PersonalComputer.

  Leg jij mij eens uit waarom het een shit-opmerking is? Omdat hij op een Mac forum zit? Omdat hij niet zegt: “OP OSX NATUURLIJK!!” ??
  Alsof Steam ‘alle’ wegen opent…<_<

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Gamen doe je op een PC natuurlijk!!!

  Ja het enigste waar het geschikt voor is!

  Nu is het overigens wel zo, dat als je een spel wilt spelen zoals COD (of andere realistische spellen) je dit natuurlijk niet op een “book” moet doen, maar op een “volwaardige” mac. Dus op zijn minst een 27″ iMac. Want als je een dergelijk spel speelt op een laptop, is dat het zelfde als kijken naar een blu-ray op een iPad i.p.v. een mooie plasma TV.

 • Profielfoto
  Yannes

  Macbook Pro lijkt me niet echt de ultieme Mac om mee te gamen. Er zjin gewoon veel studenten met een Macbook Pro die nog wel eens een spelletje spelen. Ik zelf gebruik een iMac 27″.

 • Profielfoto
  Steo

  Wii

 • Profielfoto
  Sanderman1992

  Nintendo 64

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Xbox 360 met een Panasonic PT-AX200 beamer, Onkyo TX-SR508 receiver en JBL 2.1 boxen. Dan zit je er toch wat meer in dan op je MacBook.

 • Profielfoto
  brandrob

  Waar ik games op speel? Op een PS3, iPod Touch, PSP, iPad en niet te vergeten mijn MacBook Pro – maar het meeste speel ik op de PS3.
  Overigens heb ik Steam nog niet eens geĂ¯nstalleerd gehad, dat moet ik ook maar eens gaan doen.

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Op mijn iPad. PS3 en Wii niet meer aangeraakt.

 • Profielfoto
  yesn95

  ik speel mijn games op een pc
  en natuurlijk nog veel hoger op de lijst de ipod touch

 • Profielfoto
  Evil Otto

  als ze nou eens drivers zouden maken die de performance wel netjes uit de hardware zouden halen… Op dezelfde hardware (MacBook aluminium 2008) is de performance op windows veel beter. TF2 en SC2 op Windows draaien makkelijk, op Mac piept en kraakt het als het ware.

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Een cursusje onderzoek zou niet verkeerd zijn voor Valve.

  De MacBook Pro wordt het meest gebruikt DUS is het de ultieme gamecomputer? Het is de populairste computer om te gamen bedoelen ze zeker?

 • Profielfoto
  djneo

  Op een I7 met 16 GB geheugen die boot vanaf een ssd met 2x een 5770.

 • Profielfoto
  JaNiintendo

  Ik game met een MacBook mid 2009, 2gb 800 MHz DDR2 SDRAM,
  Mac OSX 10.6.4 met een 2.13 GHz Intel Core 2 Duo processor.
  Videokaary: NVIDIA GeForce 9400M
  Doet het prima.

 • Profielfoto
  chrisy

  af en toe GTA IV op mijn macbook pro (2010) via bootcamp

 • Profielfoto
  villbill

  Computer om te gamen?
  PS3 en Xbox. Die doen het best wel goed, hoor!

 • Profielfoto
  mephysto

  haha hoe elitair klinkt dit dan? ‘eenvoudige’ consumenten

 • Profielfoto
  Jerry.w

  Ik game niet op mijn mac. ik kan dat niet eens met mijn eMac 1Ghz… Ik heb wel call of duty world at war op mijn vaste computer, maar daar bak ik weinig van, ik ben nogal slecht met gamen met muis en toetsenbord:P op mijn ps3 met call of duty modern warfare 2 lukt het beter:). Ik zie de mac eigenlijk ook helemaal niet aan als een gameplatform, ik vindt de mac zakelijke goede computer van hoge qualiteit:)

 • Profielfoto
  slewes

  Steam (Counter Strike) op mn MBP late 2007, 4gb DDR2 SDRAM,
 667 MHz, OSX 10.6.4, 2.2 GHz Intel Core 2 Duo processor &NVIDIA GeForce 8600GT.

  Werkt top.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  iMac 24 inch 2.93 Ghz, 4 GB RAM en ATI Radeon HD4850. Gamed perfect in zowel OSX als Windows!

 • Profielfoto
  R-Flow

  Vage titel…

 • Profielfoto
  tinus_omt

  Het is natuurlijk wel de vraag waar een hackintosh onder valt.

 • Profielfoto
  StudioSenay

  Ik vind het zelf fijner om op een iMac te gamen dan op de macbook. verschil van 7 inch :/

 • Profielfoto
  aukem

  mooi gephotoshopt met Obama:P

 • Profielfoto
  querex

  Macbook Pro 15″ Mid 2009
  2.8 GHz Intel Core 2 Duo CPU
  8 GB 1066 MHz PC3-8500 Ram
  Nvidia GeForce 9400M + 9600M GT 256 MB GPU
  128 GB Vertex 2 + 320GB 5400-rpm HDD’s
  Superdrive -> USB extern gemaakt