Krijgt Flash weer de wind in de zeilen?

Door: Jan David Hanrath - 72 reacties

Drie keer goed nieuws voor liefhebbers van Flash én de iPhone/iPad:

1) Het lijkt erop dat IJzeren Neelie weer eens van zich laat horen! De Europese Commissie heeft zich namelijk aangesloten bij een onderzoek van de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) naar de uitsluiting van Flash op het iOS platform, het besturingssysteem van de iPhone, iPad en iPod touch.

2) “If you ever have this thing running fast come back and show us”, waren de woorden van Steve Jobs in een interview op D8. Misschien heeft Adobe CEO Shantanu Narayen inmiddels een afspraak gemaakt op Infinite Loop 1, want Adobe heeft in de laatste Flash Player voor Mac nu ook ondersteuning voor hardware acceleratie via de GPU, waardoor Flash efficiënter en sneller moet kunnen werken.

3) Mochten bovenstaande twee ijzers in het vuur onverhoopt niet tot een bevredigend resultaat leiden, dan biedt het onofficiële jailbreak-circuit uitkomst. Ontwikkelaars hebben namelijk een eerste alpha release van Frash – nee, geen typfout – uitgebracht, dat eenvoudig via Cydia geïnstalleerd kan worden op de iPhone 3GS en 4. Op The Next Web lees je hoe. Het is een eerste versie, dus verwacht niet dat alle flash-websites en flash-filmpjes werken.

Heb jij nog behoefte aan Flash of is het een gepasseerd station?

Reacties

72 reacties
 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Van mij mogen ze Flash best weglaten van iOS, dan heb je gelukkig ook geen advertenties!

 • Profielfoto
  Tomac5

  Ik mis het niet, maar het zou wel zo sociaal zijn om zelf te mogen kiezen of je het wel of niet kunt installeren.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik heb Frash geïnstalleerd. Omdat het kan.
  Maar ik mis Flash voor geen meter.

  Nou… oké laat ik eerlijk zijn. Sinds ik mijn iPad heb, heb ik het één keer gemist.

 • Profielfoto
  StarDesign

  Hmmm… Beetje te laat en te achterhaald. Mis flash totaal niet op de iPhone en zou er dus niet voor open
  Liggen om het überhaupt erop te zetten.

 • Profielfoto
  koenvisser

  Nah, flash is achterhaald.

 • Profielfoto
  petrakev

  Ik ben wat genuanceerder geworden (ook omdat ik nu Flash zelf kan maken en weet wat mogelijk is (naast die irri banners)).
  Op dit moment is Flash simpelweg nog niet genoeg aangepast voor mobiele devices die met je vingers bediend moeten worden. Daarnaast is het nog wel een behoorlijke CPU vreter. Dus Steve heeft gelijk, maar…
  Adobe is duidelijk bezig zijn met een verbeter slag. Ik denk een kwestie van tijd.
  Het is nog altijd makkelijker onder de knie te krijgen als HTML5.
  Ja er schijnt licht aan het einde van de tunnel, maar Adobe zal moeten investeren.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Ik zou het wel handig vinden om Floppy disk te krijgen in m’n iPod touch…..ohnee wacht dat is out-dated;).

 • Profielfoto
  ln.XSOcam

  Kan OMT niet eens ophouden over dat ge-jail-break ? Hou er lekker over op zeg. Hebben jullie aandelen/belangen bij Cydia of zo ? Verwerpelijk….

 • Profielfoto
  Soap

  Ik heb toch Dumpert filmpjes op mijn iPad. Verder heb ik het niet nodig.

 • Profielfoto
  DNibbeling

  Volgens mij een beete geld gooien in een bodum-loze put dat Flash van Adobe. HTML5 werkt tenminste. Flash op de Mac blijft ook telkens chrashen. Ook de allerlaatste versie. Gewoon rommel. Van mij mogen ze het weglaten. Ik hang de vlag uit op de dag dat flash ‘dood’ is!

 • Profielfoto
  Mac Erger Je Niet

  Geen behoefte aan Flash op m’n iPad. Sterker nog, in Safari op de MacBook zorgt click2flash ervoor dat ik er daar ook geen last van heb.

 • Profielfoto
  wimbo

  @Maverick9898: Dan toch wel van die 5.25″ floppen toch?;)
  Miischien eens een 1541 interface in elkaar knutselen:D

  Ik mis die flash meuk helemaal niet op mijn iPhone en voor mij hoeft het er ook niet op te komen. Ben wat blij dat ik die ranzige reclame meuk nu allemaal mag missen.
  Of ik ook nog zo ongenuanceerd ben als ik mijn iPad heb is een tweede:)

 • Profielfoto
  Aussie

  Ik wil dat het gewoon werkt op mijn device, Flash of HTML5 zal me aan m’n r**t roesten, wat het beste is laat ik wel aan de fanboys.

  Daarnaast heeft Steve de best browsing experience beloofd en blauwe vierkantjes passen daar niet in.

 • Profielfoto
  MacPower_TheOriginal

  Geen Flash op mijn iPhone/iPad, please.

  Flash blocker op mijn Mac.
  Die moet ik regelmatig uitzetten, helaas.

 • Profielfoto
  W0utR

  Ik blijf het echt grappig vinden hoe iedereen Flash achterhaalt vind, terwijl HTML5 nog altijd niet op hetzelfde niveau zit, wat is HTML5 dan ? …

 • Profielfoto
  Aussie

  Ik mis die flash meuk helemaal niet op mijn iPhone en voor mij hoeft het er ook niet op te komen. Ben wat blij dat ik die ranzige reclame meuk nu allemaal mag missen.
  Of ik ook nog zo ongenuanceerd ben als ik mijn iPad heb is een tweede:)

  Met een adblocker krijg je die reclame meuk ook niet en gaat wel iets genuanceerder te werk dan meteen alles met flash te blocken.

 • Profielfoto
  MadDonna

  HTML 5 is nog lang niet af, we weten nog steeds niet welke richting het op zal gaan, het is zelfs nog niet geheel duidelijk welke videoformaten ondersteund zal worden.

  Je hebt dan wel geen runtime (java, flash) nodig, maar nog steeds wel codecs voor het tonen van de video’s.
  Dat betekent dat de updates van die codecs door de browsers wordt afgehandeld en dat betekent dan weer dat je van je filmpjes diverse versies moet blijven onderhouden omdat niet iedereen over gaat naar steeds de nieuwste browsers.

  Ik ben voor mijn werk bezig geweest in Italie bij één van de grootste banken daar en die vertikten het om zelfs maar over te stappen naar IE 7. De update naar een nieuwere Flash versie of java versie was een stuk makkelijker.

  Dus! Wat gewoon pragmatisch is:
  – de ontwikkeling van html 5 blijven volgen en net zo kritisch blijven volgen als dat de anti – flash gemeente dat doet, ook om te voorkomen dat zo direct maar één type video wordt ondersteund
  – de ontwikkeling van Flash blijven pushen zodat Adobe de druk voelt om Flash zo te ontwikkelen dat Flash op de iPad/iPhone en Mac minimaal net zo goed is als op Windows.

  Laat je trouwens niet gek maken. Nu kun je een runtime of plugin niet installeren om af te zijn van vervelende filmpjes, bij html 5 moet je wellicht andere maatregelen nemen.

  De penetratie van het html 5 zal niet zo snel verlopen als menigeen denkt, vooral omdat de meeste bedrijven niet zo snel over zullen gaan naar een browser die html 5 echt ondersteunt, als die er trouwens al zijn.

 • Profielfoto
  LighScan

  Wat mij opvalt is dat ze bij bijna elke nieuwe versie van Flash, telkens luidkeels en vol trots aankondigen dat er – jawel – hardware-acceleratie is toegevoegd die – jawel – je processor minder zal belasten en – jawel – de prestaties van Flash aanzienlijk zullen verbeteren.

  Maar wanneer puntje bij paaltje komt, is het enige waar Flash telkens echt keer op keer voor zorgt dat mijn processor zijn prestaties mag leveren, en niet Flash.

  vooral omdat de meeste bedrijven niet zo snel over zullen gaan naar een browser die html 5 echt ondersteunt, als die er trouwens al zijn.

  Die zijn er, en die komen er ook aan.
  Chrome en Safari bieden al redelijke ondersteuning. Firefox en Internet Explorer (9) gaan het ook redelijk goed ondersteunen in de nabije toekomst.

 • Profielfoto
  Wyodor

  will begin an antitrust inquiry into Apple’s new policy of requiring software developers who devise applications for devices such as the iPhone and iPad to use only Apple’s programming tools.

  Misschien is mijn Engels niet zo goed maar het onderzoek waarover de NYP schrijft gaat niet over Flash, swf bestanden, maar over ontwikkel software in Flash/Air waarmee apps worden gemaakt. Zoals dit :

  http://labs.adobe.com/technologies/packagerforiphone/

  Apple staat alleen het gebruik van Xcode toe. En geen tussenschakels.

 • Profielfoto
  1984

  Het gaat helemaal niet alleen om Adobe Flash, al was dat o.a wel de aanleiding om Apple in de gaten te houden.

  De Amerikaanse overheid onderzoekt sinds deze zomer een contractuele bepaling waarin Apple software-ontwikkelaars verbiedt gebruik te maken van niet-Applesoftware bij het maken van programma’s, de zogeheten apps, voor de iPhone en de iPad.

  De Europese Commissie gaat volgens The New York Post, net als de Amerikaanse toezichthouder, onderzoeken of het gedrag van Apple de vrije concurrentie verstoort. Brussel wil bevestigen noch ontkennen of het onderzoek geopend is.

  Europa komt in actie na het besluit van Apple het videoprogramma Adobe Flash te boycotten op zijn mobiele apparaten. Die boycot is mogelijk onrechtmatig.

  1 van de vele bronnen

 • Profielfoto
  Busara

  Kan OMT niet eens ophouden over dat ge-jail-break ? Hou er lekker over op zeg. Hebben jullie aandelen/belangen bij Cydia of zo ? Verwerpelijk….

  Ik ben het zelf met je eens, maar de meeste gebruikers op deze website vinden het geen probleem. Ik vind persoonlijk dat onemorething te veel een “jailbreaking is cool” imago uitstraalt, en dat past niet echt bij de rest van de website en de stijl (die professioneel oogt). Maar goed, dat is mijn eigen mening, en er zijn geloof ik al genoeg woorden vuil gemaakt wat betreft het standpunt van onemorething met betrekking tot dit onderwerp.

  Wat Flash betreft: ik heb er zelf niet echt behoefte aan. Als het edoch op een energiezuinige manier kan worden geïmplementeerd (eentje die ook nog een beetje presteert) dan vind ik het helemaal goed natuurlijk.

 • Profielfoto
  defores

  Waarom zou ik flash willen als het de accu leeg pleurt en crashes veroorzaakt?
  Adobe heeft meerdere malen de kans gehad om stabiele flash versie te maken, zelfs hebben ze hulp aangeboden gekregen. Als men er dan niks mee doet dan moet men nu ook niet zeuren.

  De enige die Flash heeft buitengesloten is Adobe zelf door hun koppigheid.

 • Profielfoto
  Tom Janssen

  De penetratie van het html 5 zal niet zo snel verlopen als menigeen denkt, vooral omdat de meeste bedrijven niet zo snel over zullen gaan naar een browser die html 5 echt ondersteunt, als die er trouwens al zijn.

  Dit ligt er totaal aan of sites mensen gaan dwingen naar nieuwere browsers te updaten… Als dit gebeurt is het niet moeilijk… Als het niet gebeurt, kan het idd lang duren…

 • Profielfoto
  iDephazer

  Net even geprobeerd, ok het werkt maar pagina’s die voorheen correct werden weergegeven (macrumors, marktplaats, etc.) kregen nu ineens overal lege vlakken met de flash link. Heb het er maar weer afgehaald, mijn iPadje doet het prima zonder flash:-)

 • Profielfoto
  apple_fan

  als er flash op de iphone komt wil ik een adblocker.

 • Profielfoto
  Volkie

  Uuuhhhm, jullie weten dat Neelie al weer een tijdje wat anders doet he;-)

 • Profielfoto
  Gogol

  Flash associeer ik met kortsluiting.

 • Profielfoto
  recoiller

  Ik mis Flash niet, ik ben wel erg blij met het ontbreken van de rukreclames.
  Het ontbreken vind ik dus een voordeel.
  Als Flash geen extra processorkracht vergt en dus geen invloed heeft op de batterijduur, dan zou ik er wel open voor staan.
  Daarnaast kan ik me voorstellen dat er veel op het gebied van Flash moet worden aangepast omdat het een totaal andere interface is.
  Eigenlijk ben ik wel klaar met flash..

 • Profielfoto
  recoiller

  ik sluit mo ook aan bij Gogol
  Flash = Crash

 • Profielfoto
  jimeh

  Lol eerst al maar klagen dat er maar geen flash in iphone os zit en nu er eindelijk schot in de zaak zit zal het zeker ineens geen reet meer boeien….
  Goed werk Neelie

 • Profielfoto
  juliantomoriati

  Sinds ik een Mac heb, heb ik het eigenlijk nog geen een keer gemist. Ook op mijn iPad en iPhone nog geen een keer in de gaten gehad dat er een flashfilmpje (leer reclame) niet werkte. Voor mij mogen ze het gewoon weglaten.

 • Profielfoto
  1984

  Goed werk Neelie

  De Europese Commissie wil pc-fabrikant Apple aanpakken wegens misbruik van zijn monopoliepositie. Daarmee volgt Europa de Amerikaanse toezichthouder FTC, die sinds juni Apple op de korrel heeft.

 • Profielfoto
  syltheboy

  Het zal me echt m’n reet roesten of er wel of geen flash op de apparaten mogelijk is. Op m’n iPod touch mis ik het ook al niet echt, dus ja.:wink:

 • Profielfoto
  MacSamuel

  @MadDonna:

  Bijna alle browsers op dit moment ondersteunen HTML 5 deels en zeker d.m.v. allerlei scripts is het mogelijk om zelfs aan I.E.6 HTML 5 functionaliteit toe te voegen (bijv. het header, footer, section en article element). Heel veel dingen die nu met Flash worden gedaan kunnen ook in HTML 4 of XHTHML al vervangen worden door JQuery/Javascript. Dat kost een stuk minder stroom en minder rekenkracht. Zo lang iedereen toch Flash ondersteunt zullen veel web designers kiezen voor de “quick and dirty” flash manier, omdat er voor de meeste gebruikers toch geen verschil is. Daarom is het goed dat bedrijven als Apple het voortouw nemen en de flash wereld onder druk zetten.
  Het is ook kettingreactie. Als iedereen HTML 5 websites gaat maken, moeten (arrogante) bedrijven wel overstappen naar I.E. 7.
  Over de video codecs ben ik het wel met je eens, maar aangezien youtube alleen gebruik maakt van h264 denk ik dat spoedig elk browser dat zal gaan ondersteunen.

 • Profielfoto
  iJeff

  ik heb een ipod touch en flash nooit gemist en nodig gehad.
  sterker nog is flash uitgerangeerd net als de CD wat iemand eerder zij op dit nieuwsbericht flash is crash, tja op windows:( heb ik er wel last van bivoorbeeld dat je pc traag word en mijn accu van mijn laptop eigenlijk steeds sneller leeg is daardoor kan ik het opzich dan wel missen als kiespijn.
  op de ipod gaat het zonder flash veel beter dan op mijn pc met flash
  jammer genoeg geen ervaring met mac osx en flash

 • Profielfoto
  Mac-@

  OMT begint inderdaad bij mij (en een aantal bekenden die hier mee lurken) zijn/haar glans te verliezen met de onderwerpen en het “iPhoneclub.nl” gehalte aan nieuwsberichten etc. Binnenkort kunnen niet aangemelde personen ook geen forum threads meer bekijken voordat men zich aanmeld… (nog niet aangekondigd maar een logisch vervolg als ik het nivo van de laatste zes maanden zo eens bekijk… )

 • Profielfoto
  bestbier

  Geïnstalleerd, maar YouTube doet niets meer.

 • Profielfoto
  bestbier

  Ik bedoel de embedded YouTube filmpjes hier.

 • Profielfoto
  snipper

  Ik hoor hier altijd weer het ‘Flash crasht steeds’ argument. Dan moet het niet moeilijk zijn om met een paar voorbeelden te komen, lijkt me?

  Ik heb namelijk NOOIT last van Flash wat crasht dus ik ben heel benieuwd bij welke sites andere Macgebruikers dat dan wél zo vaak hebben??

  Kom maar met die linkjes!

 • Profielfoto
  Dagaloni

  Ja die update van Flash is dus echt vreselijk! Sinds die update is safari erg sloom… Very uncool! :thumbsdown:

 • Profielfoto
  1984

  Ja die update van Flash is dus echt vreselijk! Sinds die update is safari erg sloom… Very uncool! :thumbsdown:

  @Dagaloni geen probleem in Safari, maar wil je dergelijke problemen voorkomen gebruik dan Firefox :thumbsup:

 • Profielfoto
  maconly

  Kan OMT niet eens ophouden over dat ge-jail-break ? Hou er lekker over op zeg. Hebben jullie aandelen/belangen bij Cydia of zo ? Verwerpelijk….

  http://www.Jailbreakme.com

  Geweldig

 • Profielfoto
  Geedee

  ik heb mijn iPad nu twee dagen en ben zeker al op zo’n 15 sites gestoten die niet werken omwille van een gemis aan Flash: kranten, restaurants, mode, … leuk is echt wel anders op de toch wel dure iPad.

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  De grote meester roept dat Flash achterhaald is, en de meute volg hem wederom trouw.

  Doe het anders, leg mensen uit wat de voordelen en nadelen zijn, en mensen kunnen dan zelf kiezen.

  Ga je op de Apple manier doen, dan wordt er alleen maar meer aandacht op gevestigd, en dan
  gaan mensen het juist doen, ook als ze het totaal niet gebruiken.

 • Profielfoto
  ilja.nieuwland

  Zoals elke Flash-vs-HTML5-discussie ontaardt ook dit in een zelotendebat. Even nieuws jongens: als technologie er aan zit te komen IS het dus nog niet beschikbaar (bij ons, in de echte wereld) en de gemiddelde gebruiker maakt het niets uit of het een of het ander ‘beter’ is, zolang het maar functioneert (zelfs langzamer). Het mag dan ‘quick & dirty’ zijn, maar soms is ‘quick & dirty’ handiger.

  Met het groter worden van Apple als merk is het aantal ‘tech-savvy’ gebruikers afgenomen en is de impact van technologische keuzes groter geworden. Dat betekent dat een iets conservatievere koers op technologisch gebied zinnig is. Iedereen die een ‘oplossing’ met een tweak hier en een palletje daar suggereert heeft niet door hoezeer de typische Apple-klant de afgelopen jaren is veranderd.

 • Profielfoto
  sally

  (1) Dit gaat niet over de FlashPlayer. Apple kan nooit verplicht worden om functionaliteit aan een apparaat toe te voegen.
  Dit gaat erom dat Apple apps weert die niet met Apple software gemaakt zijn.
  Dat zou wel eens over een grens kunnen zijn.

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Wat is er mis met jailbracken c.q. beetje met je hard- en software hacken? Mijn iPad is helemaal standaard en nog niet gepimpt. Maar wie weet. Ik als geek vind het alleen maar mooi. Lijkt me dus geen probleem om ook de mogelijkheden aan het woord te brengen. Ik snap het probleem echt helemaal niet.

 • Profielfoto
  Night

  @ In.XSOcam: het is niet dat we bij OMT zitten te wachten op jailbreaken van iPhones en iPads en we hebben zéker geen aandelen in Cydia. Feit blijft dat een zeer groot deel van de community, hier op OMT en eromheen (bv. iPhoneClub), zich er wel degelijk mee bezighoudt. Het is dan ook niet anders dan logisch dat dit ook op OMT ter sprake komt.

 • Profielfoto
  Henry Joseph

  Ik werk toch ook niet meer met MS-Dos!

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Ik denk dat ln.XSOcan aandelen heeft in Apple;-)

 • Profielfoto
  mekkeremek

  @Sullivan : zojuist Click2Flash geinstalleerd, en Safari op m’n macbook pro is VEEL sneller geworden. Ipv wachten, wordt er nu ‘flats’ geladen. Beste tip van de afgelopen week.

 • Profielfoto
  Jello

  No flash for me:)

 • Profielfoto
  iJos

  Kan OMT niet eens ophouden over dat ge-jail-break ? Hou er lekker over op zeg. Hebben jullie aandelen/belangen bij Cydia of zo ? Verwerpelijk….

  http://www.Jailbreakme.com

  Geweldig

  Waarom kan ik van die jailsite niet terug naar de omtsite. Alleen via de geschiedenislist en niet met Cmd-[?? :angry:
  Ben ook blij met click2flash!

 • Profielfoto
  Ruben

  Please, please, please GEEN flash op mijn Apple gadgets. Flash is altijd nr. 1 bron van gezeik. Trage apparaten, ongewenste troep, noem maar op. Jobs heeft gelijk, Flash zuigt, laat het een stille of luidruchtige dood sterven. Als het maar sterft.

 • Profielfoto
  akkie

  Ben ik dan de enige die veel sites niet kan lezen op m’n iPad en dan toch weer m’n MacBook moet pakken? Heeft iemand wel eens informatie over nieuwe auto’s willen lezen? Er is geen autofabrikant die geen flash in zijn site heeft verwerkt. Dus ja, ik mis het wel, ook al is het zo achterhaald…

 • Profielfoto
  MadDonna

  Ik snap al dat geneuzel niet, als je het niet wil, installeer je het niet, wil je het wel, dan installeer je het wel.

 • Profielfoto
  1984

  Jobs heeft gelijk, Flash zuigt, laat het een stille of luidruchtige dood sterven. Als het maar sterft.

  De nieuwe browsers van Apple, Google en Opera begrijpen HTML5 ondertussen wel, maar interpreteren de taal ieder op hun eigen manier. Dat zorgt er bijvoorbeeld voor dat deze pagina op Apple.com enkel met de Safari-browser kan worden bekeken.Ja ja Steve Jobs krijgt nog wel spijt van het opjutten en een hype creëren dat zijn producten zoveel beter zijn, ja , voor een beperkte groep, echter wereldwijd kun je niet zonder flash.

  Edit: indien je het effect van de ingesloten link wilt bekijken zul je hem niet in Safari moeten openen.

 • Profielfoto
  akkie

  Dat is wel een heel mooi voorbeeld, haha.

  Ik snap niet dat hier (bijna) iedereen het wel prima vind dat je geen flash hebt op je iPad. Het gaat er toch niet om of de techniek is achterhaald, of dat het traag is en veel batterijcapaciteit vreet? Als ik een apparaat koop van 900 euro om mee te internetten, dan moet ie dat ook gewoon goed doen. Momenteel zijn er nog teveel sites die flash gebruiken. Dus kom op Apple, los je Adobe geschilletje ff op!

 • Profielfoto
  vincenty

  @ akkie: Je hebt volkomen gelijk.

  Wat een gezeik of flash. Bij mij crasht de boel nooit en ik baal flink dat ik de helft van de websites of mijn iPad en iPhone gewoon niet kan lezen omdat Apple niet van flash houdt..

  Best browsing experience ever…… my ass!

  geef mij gewoon flash als ik dat wil en stop met dat technische geneuzel of HTML5, 6 of voor mijn part versie 7…

 • Profielfoto
  Petje

  ik mis geen Flash, maar wel Java

 • Profielfoto
  Geedee

  Wat hier hoger wordt verteld door vincenty en akkie is helemaal war en beweerde ik ook al, eerder in dit topic. Het is godgeklaagd dat een apparaat als de iPad heel veel geld kost en zijn beloftes niet waarmaakt. Het surfen op het internet is helemaal niet leuk omdat eenvoudig een hoop sites niet openen of video’s niet afspelen. Wat heb je daar nu aan? Ik kom elke dag meer en meer sites tegen die het niet doen op de iPad. Wie vindt dat nu nog kunnen? Ik word daar zelfs heel boos om! Als Flash nog steeds veel wordt gebruikt, moet de iPad daarmee om kunnen, punt uit!:angry:

 • Profielfoto
  Geedee

  Akkie en vincenty hebben het helemaal juist. Ik heb sinds kort ook zo’n dure iPad en surfen op het internet is helemaal niet leuk omdat een hoop sites – elke dag kom ik er meer en mee tegen – het niet doen of video’s niet afspelen. Ik word daar flink boos om en voel mij bekocht. Als Flash nog steeds veel gebruikt wordt, moet de iPad daarmee kunnen werken, punt uit. Nu wordt ik verplicht om naast het dure machientje ook nog safari op mijn iMac te openen om zo informatie te kunnen krijgen via sites die het op de iPad vertikken. Wie vindt dat nu nog kunnen? :angry:

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Wat mis ik? Een systeem dat flexibel, en simpel is. Geen HTML5 of Flash.

 • Profielfoto
  jzn321

  Vaak op straat bezoek ik even een website van bv een restaurant voor het menu/openingstijden/tel nr en jawel hoor is het in flash en kan ik geen info krijgen. Flash moet om die reden gewoon op de iPhone komen. Ik heb het net iets te vaak dat ik achter het net vis. Steve bedankt!

 • Profielfoto
  Geedee

  Oeps, twee keer gereageerd. Sorry … was gisteren een beetje laat geworden … :innocent:

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Vaak op straat bezoek ik even een website van bv een restaurant voor het menu/openingstijden/tel nr en jawel hoor is het in flash en kan ik geen info krijgen. Flash moet om die reden gewoon op de iPhone komen. Ik heb het net iets te vaak dat ik achter het net vis. Steve bedankt!

  Vaak genoeg kan je zeggen: “There’s an app for that”. Zoek dat restaurant op in de Kaarten app, grote kans dat daar alles staat.

 • Profielfoto
  Roqii

  DNibbeling: Ik hang de vlag uit op de dag dat flash ‘dood’ is!

  Dat wordt vast geen half stok

 • Profielfoto
  1984

  Nu wordt ik verplicht om naast het dure machientje ook nog safari op mijn iMac te openen om zo informatie te kunnen krijgen via sites die het op de iPad vertikken.

  En ook dan weet Apple het weer eens onmogelijk te maken om even lekker een filmpje te kijken, http://www.onemorething.nl/community/topic/flash-5#post-2027137

  This isn’t funny maybe Apple need to be careful with aptitudes that they take in front of their clients. We know that Apple doesn’t like Adobe but I don’t know why the user has to be affected with this actions. I hope that Apple can fix this problem in short time...

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Ga je dat nu echt geloven? Het is gewoon een bug.

 • Profielfoto
  1984

  Die veel Apple gebruikers zien als een probleem van Adobe, en hoe zou dat nu komen….?

 • Profielfoto
  Huigie

  Go go Neelie (sorry Steve maar ik ben al een grote knul en kan zelf wel kiezen wat ik wel/niet wil hebben op MIJN iPhone…)

 • Profielfoto
  MadDonna

  ik mis geen Flash, maar wel Java

  Ik ook. En een mooie java IDE op de iPad zou ook leuk zijn.