Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 2 augustus 2010
Leestijd: 1 minuut

Jailbreak voor dummies: slide to jailbreak

Vorige week konden we melden dat het jailbreaken van een iPhone legaal is bevonden. Althans, in Amerika. Deze week begint met een jailbreakmethode voor iedere iPhone, iPod touch of iPad vanaf iOS 3.1.2. Dit keer niet voor de gevorderden, maar voor de dummies.

De makers van deze jailbreak maken het je namelijk wel heel erg makkelijk. Om je iPhone te jailbreaken heb je geen computer nodig. De instructies zijn eenvoudig: surf met je iPhone naar jailbreakme.com en ‘slide to jailbreak’. Kind kan de was doen. Een unlockmethode voor de iPhone 4 laat nog even op zicht wachten.

Waarom jailbreaken? Met een gejailbreakte iPhone kun je de App Store omzeilen. Via bijvoorbeeld Cydia kun je buiten Apple om apps op je iPhone installeren. Er zijn echter ook nadelen. Apple waarschuwt dat het de ‘experience’ van de iPhone kan aantasten en dat de garantie kan komen te vervallen. Kortom: bezint eer gij begint…

Apple over jailbreaken:
Apple’s goal has always been to insure that our customers have a great experience with their iPhone and we know that jailbreaking can severely degrade the experience. As we’ve said before, the vast majority of customers do not jailbreak their iPhones as this can violate the warranty and can cause the iPhone to become unstable and not work reliably.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Jailbreak voor dummies: slide to jailbreak
Sluiten