iPod/iOS event volgende week?

Door: Anth - 28 reacties

Apple heeft er de laatste jaren een traditie van gemaakt om in september een nieuwe generatie iPods te presenteren. En ook dit keer lijken er weer nieuwe iPods geïntroduceerd te gaan worden.
Volgens de Braziliaanse website MacMagazine zou Apple het evenement echter wel wat eerder organiseren dan anders. Uit betrouwbare bronnen binnen het bedrijf heeft de website namelijk vernomen dat de nieuwe iPods volgende week al gepresenteerd worden. Als mogelijke datums worden 16 en 17 augustus genoemd.

Verwacht wordt dat Apple dit jaar komt met een iPod touch die veel gelijkenissen vertoont met de nieuwe iPhone 4. Denk hierbij aan een camera, een beter scherm en een ingebouwde gyroscoop om nog veelzijdiger te kunnen gamen. Ook zou iOs 4 voor de iPad  gepresenteerd kunnen worden.

Maar hoe waarschijnlijk is een introductie in augustus? Momenteel krijgen scholieren en studenten bij aanschaf van een Mac de mogelijkheid er voor een zacht prijsje een iPod bij te bestellen. Deze jaarlijkse ‘Back to School’ actie, die loopt tot 7 september, wordt gezien als middel om van de voorraad iPods af te komen. Een vroegtijdige introductie van nieuwe iPodmodellen zou wel eens verwarring kunnen veroorzaken bij consumenten. Welke iPods worden er na 17 augustus immers verkocht bij de ‘Back to School’ actie?

Gezien het feit dat Apple daarnaast nog geen uitnodigingen voor het evenement verstuurd heeft dient het gerucht met een korrel zout genomen te worden. Het is echter niet de eerste keer dat Apple ons verrast met productaankondigingen.

Reacties

28 reacties
 • Profielfoto
  MrGlenneke

  Hopelijk word er nog eens veel aandacht aan de iPod’s geschonken!
  Apple heeft het alleen nog maar over de iPhone en iPad.

 • Profielfoto
  Jor1

  Wat valt er nou nog te verbeteren dan..?
  Waarom kan een product niet gewoon AF zijn?

 • Profielfoto
  rdesign

  @MrGlenneke Omdat daar nog veel aan te verbeteren valt.. Apple’s iPods zijn gewoon geweldig.

 • Profielfoto
  Kipnugget

  iPod? Wat is dat?

  Ze mogen zich bij Apple inderdaad wel even bedenken dat ze ook nog iPods en Macs maken.

 • Profielfoto
  rodey

  Ik denk dat het Event pas na de “Back to School” actie komt.
  Anders hebben mensen die dan nog aan de actie mee doen van ja dit doen jullie alleen om de voorraad leeg te maken, wat ook zo is maar dan wordt het naar mij gevoel alleen maar versterkt.

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Zal wel zo gaan:
  “iPod touch -bla bla bla- Apple A4, FaceTime, gyroscope…. bla bla bla, retina display”
  “iPod nano – bla bla bla- larger screen, retina display, surface embedded clickwheel, acelorometer, gyroscope, plays iPod touch games”
  “iPod shuffle – discontinued” (of gewoon grotere capaciteiten)
  en dan de ‘revolutionary’ iPod Chat. Heel magisch natuurlijk.

 • Profielfoto
  eroplos

  Waarom al die comments over dat Apple niet meer aan de iPods denkt. Apple doet al jaren lang elk jaar zijn iPod lijn updaten, net zo vaak als zijn iPhone lijn..
  Maar ik denk zelf het volgende:
  iPod touch: A4 processor (zelfde als iPhone 4), FaceTime, Gyroscope, Retina Display, HD video opname. (Eigenlijk bijna het zelfde als de iPhone 4). Hopelijk ook een nieuwe design.
  iPod nano: Design redelijk het zelfde, misschien wat aanpassingen. Meer geheugen voor zelfde prijs. HD video opname.
  iPod shuffle: Design à la oude “vierkante” iPod shuffle, maar dan volledig touch screen (zoals de geruchten gaan ja). Ik heb zelf wel mijn twijfels erbij, denk dat het verder niets toevoegt en niet handig zal zijn, maar ja, hopelijk verzinnen ze er wat op..
  iTunes: Streaming video (TV-series en films) naar Macs, iPad en iPhone/iPod touch. Verder geen cloud services. Misschien wat nieuwe functies binnen iTunes.
  iPad: Niets nieuws hardware matig, alleen preview iOS 4 en release date (wss gelijk te downloaden voor developers)

  That’s it, en natuurlijk beginnen ze over alle verkoopcijfers van de iPhone, iPad etc. Wat mooie praatjes en aan het eind zal wel weer iemand gaan optreden..

 • Profielfoto
  niels

  Ze kunnen ze gewoon aankondigen en dan vanaf 7 september verkopen. Of ze kunnen ze vanaf augustus gaan verkopen, en studenten die een nieuwe MacBook kopen een oude laten kiezen, da’s een eenvoudige aanpassing aan de shop.

  Iedereen weet, dus ook de mensen die nu een nieuwe MacBook kopen, dat Apple in september nieuwe modellen introduceert. En dat men dus bij de Back To School promo’s altijd verouderde modellen koopt.

 • Profielfoto
  Volkie

  iPhone 5 met iOS 6 !!!!!

 • Profielfoto
  sunapple

  Tja, aan de ene kant kant hoop ik op die bovengenoemde iPod Touch die op een iPhone 4 lijkt en die dan uitkomt volgende week (nieuwsgierigheid), maar aan de andere kant mag dat nog tot september duren want mijn verjaardag duurt nóg weer langer:crazy: en dat houd ik niet vol natuurlijk:crazy:

  Overigens, een nieuw iPod Touch design dat níet krasgevoelig is zou ook wel leuk zijn (iPad achterkant bijvoorbeeld). En dan natuurlijk hopen dat de prijzen niet al te gek stijgen. Ik zie graag dezelfde prijzen en dan het 8GB model vervangen door 16GB (@€179,-).

 • Profielfoto
  mymac

  @sunapple Daar zou ik niet op hopen, gezien de prijzen van de nieuwe macs.
  Ben benieuwd naar al het nieuws, maar kopen zal ik het niet.

 • Profielfoto
  hamersvelt

  Ik heb gisteren een iPad besteld. In de store staat dat het 7-10 werkdagen duurt. Op de bestelbon staat dat de bestelling naar verwachting 23 aug. verzonden wordt. Dit is langer dan normaal, zou het kunnen zijn dat ze dus in de tussentijd een nieuwe versie komt?
  Ik heb het in het verleden ook een keer meegemaakt, dat ik gratis een update kreeg tijdens de bestelling (iPod 10 gb naar een 15 gb)

 • Profielfoto
  JBStudio

  Ik hoop echt op een iTunes stream versie. Kan ik m’n iMac bibliotheek streamen naar m’n iPad, die verbonden is met de dock connector aan m’n stereoinstallatie. (kan natuurlijk ook met de airport express in combi met de iPhone, maar zo’n groot geil scherm levert weer wat meer ooohhhhh en aaahhhhh’s op) Ben benieuwd.

 • Profielfoto
  iWordfreak

  Ik vind persoonlijk dat apple eerder wat mag doen aan het design van de huidige iPods. De clickwheels vooral, ik heb hier een iPod 4G en het gevoel van het clickwheel is zoveel beter dan de recente generaties. Voor zover ik weet is vanaf de 5G iPod en 1G iPod nano de clickwheels zelf beginnen bouwen. Ik vind dat de huidige generatie niet zo goed aanvoelt, bijvoorbeeld de nano die te scherpe randjes heeft etc. Nog altijd beter dan de concurentie, maar als je wat terug kijkt in de tijd zie je dat het beter was.

 • Profielfoto
  Blixa

  Een iPod classic met een minder krasgevoelige achterkant zou ook fantastisch zijn. De mijne zit altijd in zo’n plastic case, maar de krassen verschijnen toch!

 • Profielfoto
  dodisdn

  Enig idee iemand of er ook GPS op zal zitten?

 • Profielfoto
  Wackman

  nu met iSteel case?

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Ik hoop op een vernieuwing van de Classic. Die is al sinds 2007 vrijwel hetzelfde. Voor de rest laat ik me graag verassen:D.

 • Profielfoto
  wardjj

  Overigens, een nieuw iPod Touch design dat níet krasgevoelig is zou ook wel leuk zijn (iPad achterkant bijvoorbeeld).

  Een iPad achterkant is totaal NIET krasbestendig!

 • Profielfoto
  wardjj

  Ik hoop op een vernieuwing van de Classic. Die is al sinds 2007 vrijwel hetzelfde. Voor de rest laat ik me graag verassen:D.

  Zelf denk ik dat als de iPod touch 120/1xxGB krijgt, dat de sterfdag van de iPod Classic zal zijn.

 • Profielfoto
  Bart Dekker

  Ik verwacht ook een nieuwe versie van ilife en iwork.

 • Profielfoto
  eroplos

  Ik verwacht ook een nieuwe versie van ilife en iwork.

  Ik totaal niet, het wordt wss een Music-event, zoals elk jaar. Het zou compleet onlogisch zijn om dan ook nog eens iLife en iWork up te daten, behalve als iTunes die geheime nieuwe app in iLife zou zijn…

 • Profielfoto
  dahar

  Nieuwe iPod touch krijgt ook 3G zonder phone opties net als de iPad.
  dat denk ik tenminste.
  Ltrs

 • Profielfoto
  snipper

  Zal wel zo gaan:
  “iPod touch -bla bla bla- Apple A4, FaceTime, gyroscope…. bla bla bla, retina display”
  “iPod nano – bla bla bla- larger screen, retina display, surface embedded clickwheel, acelorometer, gyroscope, plays iPod touch games”
  “iPod shuffle – discontinued” (of gewoon grotere capaciteiten)
  en dan de \’revolutionary\’ iPod Chat. Heel magisch natuurlijk.

  LOL XD

 • Profielfoto
  syltheboy

  Ik hoop op een nieuwe iPod touch, welke er zeker komt. Hopelijk krijgt hij ongeveer hetzelfde design als de nieuwste iPhone, dan koop ik hem waarschijnlijk wel. Oh wacht, misschien ga ik toch maar voor de iPad.

 • Profielfoto
  wjend

  De achterkant van een iPad komen heus wel krassen op, maar je ziet ze minder omdat dat geborstelde eigenlijk al heel veel krassen zijn.

  Ik hoop op een
  iPod touch die wat features van de iPhone 4 heeft, en daar wil ik dan best flink wat voor betalen. Ook Facetime zou cool zijn. En wat ik nog niet gehoord heb: WiFi N. Gewoon een volledig N-netwerk, zoals de iPad en de iPhone 4. En een achterkant die niet krast, bestaat er iets als gehard aluminium?
  iPod nano met een foto-camera want alleen filmen is onzin. En dan wel 720p, zonder flits om de kosten te drukken. En een groter scherm, en een nieuw click-wheel, daar kan toch wel iets nieuws mee worden gedaan?
  iPod classic met 320 GB (waarom, ik weet het niet) met eenzelfde gehard-aluminium achterkant, een beter scherm, en een nieuw design. En zet een iPod classic een als ‘hip’ neer met leuke features, mensen willen veel liever een touch voor dat geld.
  iPod shuffle krijgt zijn scherm terug, dit is geen succes. Hij heeft geen touchscreen, maar het nieuwe soort click-wheel uit de nano. En hij kan als USB-stick gebruikt worden!
  Mind my words!

 • Profielfoto
  syltheboy

  Ik hoop op een
  iPod touch die wat features van de iPhone 4 heeft, en daar wil ik dan best flink wat voor betalen. Ook Facetime zou cool zijn. En wat ik nog niet gehoord heb: WiFi N. Gewoon een volledig N-netwerk, zoals de iPad en de iPhone 4. En een achterkant die niet krast, bestaat er iets als gehard aluminium?

  Misschien dezelfde achterkant als die van de iPad? Of misschien helemaal van glas, net als van de nieuwste iPhone? :slant: Dat laatste denk ik eerlijk gezegd niet, omdat hij er dan teveel op gaat lijken. Maar ja, het zou natuurlijk kunnen.:wink:

 • Profielfoto
  KR1275

  Ik hoop op iOS4 Light voor de 3G, want met iOS4 is mijn iPhone niet vooruit te branden. Verschrikkelijk om het toestel te bedienen. Steeds hangers en bevriezers etc. Drama. Daar moet snel wat aan gebeuren. iOS4 is gewoon te zwaar voor de 3G. Ik hoorde dat Apple al bezig was met verbeteringen. Die komen dan geen dag te vroeg.