Intel neemt draadloze divisie Infineon over

Door: Jan David Hanrath - 6 reacties

Intel wil niet langer aan de zijlijn wachten terwijl mobiel internet groter en groter wordt. Daarom hebben ze 1,1 miljard euro betaald om de Wireless Solutions Business van het Duitse Infineon over te nemen.

Dit onderdeel, dat verantwoordelijk is voor 30% van de omzet van Infineon, maakt chips die gebruikt worden in smartphones van Nokia, Samsung én Apple. Zo is de baseband-chip in de iPhone 4 afkomstig van Infineon.

“De aankoop van Infineon’s draadloze bedrijfstak versterkt de tweede peiler van onze bedrijfsstrategie – internet toegang – en stelt Intel in staat om voor alle draadloze technieken producten aan te bieden”, zei Intel CEO Paul Otellini maandagmorgen.

Intel is actief op het overname pad, want eerder deze maand namen ze beveiligings- en antivirus-bedrijf McAfee over voor het luttele bedrag van 7,7 miljard dollar.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  zijlijn

  Even opletten he? Wat heeft een vissen zintuig met Intel te maken?
  En wat heeft dit nu precies met  te maken?
  Is dit nog interessant?

 • Profielfoto
  PvdO

  Zijlijn komt ook uit het voetbal. NOS Radio 1 langs de lijn. Je kent het wel. Als een wisselspeler.

  Intel is een grote speler in de ICT, producent van alle processoren van alles waar ‘Mac’ op staat. Ik vind het prima dat er af en toe eens een wat dieper artikel over een leverancier van Apple op OMT komt, zoals ook laatst met NXP bijvoorbeeld. Dat het voor jou dan niet interessant is om te lezen wil niet zeggen dat niemand het wil lezen. Ook verplicht niemand jou om dit te lezen!

 • Profielfoto
  Aanrecht

  vissen zintuig

  Even opletten he?

  spatiegebruik.nl

 • Profielfoto
  Obi

  Infineon is met bepaalde draadloze chips wereld leider in die markt, daarnaast is Infineon een afsplitsing van AMD. Waarschijnlijk dat Infineon bepaalde technologie in huis heeft die Intel niet heeft en moeilijk na te maken valt zonder
  aan een patent van Infineon/AMD te komen. Een licentie nemen bij Infineon/AMD op die technologie is een big ‘no-no’ voor Intel gezien hun rivaliteit met AMD nu en in het verleden.

 • Profielfoto
  Yannes

  Zo is de baseband-chip in de iPhone 4 is afkomstig van Infineon.

 • Profielfoto
  rdesign

  scherp, Yannes.