Statenweg
Statenweg Nieuws 20 augustus 2010

Hollands glorie in de nieuwe iPhone

Er duiken steeds meer aanwijzingen op dat een volgende generatie van de iPhone uitgerust zal worden met Near Field Communication (NFC). Deze techniek maakt het mogelijk om contactloos informatie over te dragen tussen twee objecten in elkaars nabijheid, net zoals de OV-chipkaart.

De benodigde chip komt mogelijk van het Nederlandse NXP, dat vestigingen heeft in Eindhoven en Nijmegen. De voormalige Philips-dochter is marktleider op het gebied van NFC. Volgens geruchten test Apple momenteel al prototypes van de nieuwe iPhone met de techniek van NXP aan boord.

NFC maakt de weg vrij voor talloze commerciële toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan de iPhone als betaalmiddel door hem langs een speciale ‘betaalpaal’ te bewegen of het uitlezen van informatie over producten in de winkel. Vorige week werd bekend dat Apple Benjamin Vigier in dienst genomen heeft, een expert op het gebied van Near Field Communication. Hij heeft ervaring met mobiele betaaloplossingen en kreeg bij Apple de titel ‘product manager for mobile commerce’.

Ook kan je telefoon dienen als vervanging van een pasje om automatisch toegang te krijgen tot bijvoorbeeld locaties waar evenement plaatsvinden. Uit patenten die Apple in het recente verleden indiende, blijkt dat het bedrijf serieus over deze toepassingen nadenkt.

Niet alleen de iPhone, maar ook andere hardware van Apple kan op termijn voorzien worden van zo’n chip. Hierdoor wordt het snel uitwisselen van informatie tussen de apparaten makkelijker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hollands glorie in de nieuwe iPhone
Sluiten