Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 23 augustus 2010
Leestijd: 1 minuut

Foxconn medewerkers krijgen meer vrije tijd

Foxconn, de Taiwaneze fabrikant die met bijna 1 miljoen werknemers voor opdrachtgevers als Apple, Sony en HP, iPods en computers in elkaar zet, is wakker geschud. Na een stortvloed van negatieve publiciteit als gevolg van een aantal zelfmoorden op de fabriekscampus willen ze deze trieste ongelukken volledig uitbannen.

Louis Woo, Special Assistant van CEO Terry Guo, liet dit weten aan The Wall Street Journal. De directie van Foxconn vindt dat ze het leven moeten koesteren, van hun families moeten houden en dat ze goed moeten zorgen voor hun medewerkers.

De zelfmoorden willen ze uitbannen door medewerkers meer vrije tijd te geven en door noodzaak voor overuren drastisch in te perken. Ze hebben namelijk ontdekt dat de arbeider van nu hele andere verwachtingen heeft van het werk dan de arbeider van een aantal jaar geleden. Vroeger ging het werknemers alleen maar om geld verdienen. De moderne werknemer wil ook iets met het geld kunnen doen.

Om dit heugelijke nieuws aan de buitenwereld kenbaar te maken én om meteen het moreel van de medewerkers op te krikken, hield Foxconn een gekostumeerde parade in de fabriek in Shenzhen waar tienduizenden medewerkers aan meededen.

Louis Woo zelf is misschien ook wel toe aan iets meer vrije tijd, wat hij kijkt enigszins freakish uit z’n ogen. Kijk zelf maar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Foxconn medewerkers krijgen meer vrije tijd
Sluiten