Foxconn medewerkers krijgen meer vrije tijd

Door: Jan David Hanrath - 12 reacties

Foxconn, de Taiwaneze fabrikant die met bijna 1 miljoen werknemers voor opdrachtgevers als Apple, Sony en HP, iPods en computers in elkaar zet, is wakker geschud. Na een stortvloed van negatieve publiciteit als gevolg van een aantal zelfmoorden op de fabriekscampus willen ze deze trieste ongelukken volledig uitbannen.

Louis Woo, Special Assistant van CEO Terry Guo, liet dit weten aan The Wall Street Journal. De directie van Foxconn vindt dat ze het leven moeten koesteren, van hun families moeten houden en dat ze goed moeten zorgen voor hun medewerkers.

De zelfmoorden willen ze uitbannen door medewerkers meer vrije tijd te geven en door noodzaak voor overuren drastisch in te perken. Ze hebben namelijk ontdekt dat de arbeider van nu hele andere verwachtingen heeft van het werk dan de arbeider van een aantal jaar geleden. Vroeger ging het werknemers alleen maar om geld verdienen. De moderne werknemer wil ook iets met het geld kunnen doen.

Om dit heugelijke nieuws aan de buitenwereld kenbaar te maken én om meteen het moreel van de medewerkers op te krikken, hield Foxconn een gekostumeerde parade in de fabriek in Shenzhen waar tienduizenden medewerkers aan meededen.

Louis Woo zelf is misschien ook wel toe aan iets meer vrije tijd, wat hij kijkt enigszins freakish uit z’n ogen. Kijk zelf maar.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Lexis

  Toch blijft het een rotjob. Helaas hebben veel chinezen geen andere keus.

 • Profielfoto
  Usain

  voor opdrachtgevers als Apple, Sony en HP iPods en computers in elkaar zet,

  HP ipods hoe zien die eruit

 • Profielfoto
  Lexis

  Komma’tje vergeten tussen HP en iPods inderdaad.
  Wel weer jammer, zoals Julian Gijsen al meerdere keren heeft aangewezen, dat er een URL onder het woord ‘iPods’ zit, die werkelijk niets met het artikel te maken heeft.

  Ik ben de afgelopen tijd al zovaak via OMT in de Apple Store geweest dat ik ‘m zelf wel weet te vinden als ik een iPod zoek.

 • Profielfoto
  MacHanker.

  Laten we wel wezen, allemaal vinden we het verschrikkelijk maar als onze geliefde gadgets duurder worden zitten we daar al helemaal niet op te wachten. Een goedbetaalde arbeider en dan de prijzen die we nu betalen gaan niet samen. Zeker niet met de winstmarges die Apple hanteerd, alles zal worden doorberekend aan de consument.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Kijk zelf maar? Ik zie niks op mijn iPad hoor…

  In ieder geval wel een goede zet van ze. Ze moeten natuurlijk wel hun naam hoog houden.

 • Profielfoto
  madmax

  hij kijkt enigszins freakish uit z’n ogen.

  Ik dacht dat algemeen bekend was dat de ogen van onze Chinese medemens er anders uitzien dan die van de gemiddelde Europeaan.

 • Profielfoto
  Taceau

  Voor de mensen met een korte termijn geheugen de HP iPod.:nerd:

 • Profielfoto
  Bombolony

  Meer geld en respect voor arbeiders.
  Minder geld voor managers en minder winstmarge.
  Een betere wereld begint van jezelf.

 • Profielfoto
  Fingerlicking

  Nou, dat wordt langer wachten op je meuk! Lekker dan….

 • Profielfoto
  peebeenl

  “En nu allemaal naar buiten, vrolijk kijken en een beetje rondlopen. Daarna snel terug aan je werk en de verloren tijd wordt achteraf ingehaald!!”

 • Profielfoto
  jhsoree

  Taiwaneze -> Taiwanese?

 • Profielfoto
  Ouistiti

  Ze hebben namelijk ontdekt dat de arbeider van nu hele andere verwachtingen heeft van het werk dan de arbeider van een aantal jaar geleden. Vroeger ging het werknemers alleen maar om geld verdienen. De moderne werknemer wil ook iets met het geld kunnen doen.

  We mogen van geluk spreken dat het slechts een hele reeks zelfdodingen heeft gekost om tot deze revolutionaire ontdekking te komen.