‘Cloud-based iTunes laat nog op zich wachten’

Door: Statenweg - 9 reacties

Hoop jij nog altijd dat Apple dit jaar met een volwaardige ‘cloud-based’ iTunes komt voor al je films en muziek? Dan is het misschien verstandig om je verwachtingen bij te stellen. Volgens Cnet heeft Apple hoge piefen in de muziekindustrie verteld dat √†ls het bedrijf binnen enkele maanden een streaming muziekdienst zal introduceren, dit hoogstens in bescheiden vorm zal zijn.

Na de overname van muzieksite LaLa.com eind 2009, ontstond het gerucht dat Apple de dienst zou integreren in iTunes. LaLa doorzocht je harde schijf naar muziek, waarna je deze nummers vanaf hun servers kon luisteren op bijvoorbeeld je iPhone zonder deze te downloaden – ook wel bekend als streamen.

In mei trok Apple definitief de stekker uit LaLa.com, maar nog altijd is binnen iTunes geen spoor te vinden van de mogelijkheid om je muziek online te bewaren op Apple’s servers. E√©n van de oorzaken hiervan zou zijn dat licenties van de muziekindustrie om zo’n dienst te kunnen aanbieden nog niet rond zijn.

De oprichters en voormalig medewerkers van Lala, die na de overname bij Apple aan de slag zijn gegaan, zouden de afgelopen maanden druk zijn geweest met een videofeature in iTunes. Dit zou kunnen betekenen dat de aandacht voorlopig is gericht op films en niet op muziek. Eerder werd al gesproken over een bewaarruimte voor films om deze vervolgens te streamen. Dit zou het probleem van ruimtegebrek op draagbare apparaatjes als iPhone en de iPad oplossen.

Een groot voordeel van het online bewaren van media is dat je theoretisch levenslang toegang tot je aankopen hebt. Je kunt je films of muziekalbums vanaf elke locatie streamen of opnieuw downloaden. Lokale opslag en de kans op verlies wordt zo irrelevant. Dit staat in contrast met diensten als Spotify, waarbij je een maandelijks bedrag betaald voor toegang tot een grote hoeveelheid muziek, maar dit recht verlies je als je stopt met betalen.

Bron: Cnet

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Cube

  Waarom? Laat ze eerst maar eens films/Music Videos in HD aanbieden via de Europese iTunes Store. Dat lukt ze nog niet eens..

 • Profielfoto
  DutchMac

  Ik ben erg tevreden over Spotify, kan nog wel even wachten totdat Apple met zijn cloud komt!

 • Profielfoto
  maikel22

  Wat heb je nodig om te streamen?… juist een continue internetverbinding. En laat de iPhone 4 i.c.m. met AT&T/T-mobile dat nou net niet goed onder de knie hebben.

 • Profielfoto
  Riwe89

  Ik ben erg tevreden over Spotify, kan nog wel even wachten totdat Apple met zijn cloud komt!

  Ik zou alleen willen dat Spotify mijn muziekmap op mijn MobileMe kon lezen, want ik heb genoeg erin staan dat Spotify niet herkent, en een net te krappe iPhone om alles erop te zetten. Als ze dan doen, is het helemaal compleet:D

 • Profielfoto
  spacefreek

  Streamen heeft in de huiskamer totaal geen zin, dan liever lokaal, ik weet toch niet wat ik met al die vrije GB’s aanmoet, heb 200GB aan muziek & de harde schijf merkt er niks van..

  Streamen onderweg heeft met de huidige (wegvallende) 3G netwerken ook geen zin, om over 320kbps of .flac kwaliteit nog maar te zwijgen..

  Eerst een fatsoenlijk LTE (4G) netwerk & stabiel apparaat, dan kijk ik wel weer verder..

 • Profielfoto
  Buzz

  spacefreek: Heb je streamen via spotify al eens geprobeerd? Werkt bij mij best goed, zowel in de huiskamer als op de iPhone via 3G onderweg. Het lijkt mij wel mooi als zo’n dienst als spotify in iTunes wordt ge√Įntegreerd.

 • Profielfoto
  Facundo

  Hoezo heeft streamen in de huiskamer totaal geen zin? Heb je een wrakke provider ofzo? Spotify werkt uitstekend thuis.
  Dat Apple huiverig is met het introduceren van nieuwe streaming-diensten is logisch gezien het vaak slechte bereik van ‘hun’ providers, al zullen ze dit nooit hardop toegeven. Maar ook onderweg is Spotify goed bruikbaar, zo goed als het netwerk het op dat moment toestaat. En met zoveel muziek voor die paar euri’s per maand kun je je echt geen buil vallen.

 • Profielfoto
  spacefreek

  @Facundo, lezen, ik heb geen wrakke provider, maar wel genoeg lokale muziek thuis, waarom zou ik dan gaan streamen?

  Ik zou best producten als Spotify proberen, ware het niet dat m’n 3G onderweg steeds wegvalt/hapert

 • Profielfoto
  Facundo

  Ooit vinden dat ik genoeg muziek lokaal zou hebben? Nee, dat was nog niet in me opgekomen. Muziek is voor mij als boeken, die heb ik nooit genoeg, thuis of waar dan ook.