Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Geruchten 19 augustus 2010
Leestijd: 1 minuut

iOS 4.1 getest op geheimzinnige hardware

In de komende weken kunnen we de eerste grote update van iOS 4 verwachten: versie 4.1. AppleInsider komt met dit bericht. Nog veel interessanter is het feit dat iOS 4.1 nu al getest wordt op maarliefst 3 nog onbekende producten: een nieuwe iPod Touch, een nieuwe iPad en… een geheimzinnig ongedefinieerd product.

Verwijzingen naar deze nieuwe Apple gadgets zijn diep in het OS weggestopt in de USB configuratiebestanden. Deze worden gebruikt om de verbinding tot stand te brengen tussen het iOS apparaat en je computer of accessoires.

Het bewijs voor een nieuwe iPod touch spreekt boekdelen. Het apparaat wordt aangeduid als ‘iPod 4.1’. De drie voorgaande iPod Touches werden consequent iPod 1.1, 2.1 en 3.1 genoemd. Daarnaast Tot nu toe heeft Apple elk jaar een nieuwe iPod Touch uitgebracht. Verwacht wordt dat de update van dit jaar een retina display, camera(‘s) voor FaceTime en Apple’s A4 processor krijgt.

De verwijzing naar een onbekende iPad lijkt ook voor zich te spreken. De eerste iPad kreeg de bijnaam iProd 1.1. In de iOS 4.1 bestanden wordt nu ook verwezen naar een iProd 2.1. Verrassend, aangezien de iPad nog maar een paar maanden beschikbaar is een update niet voor zich zou spreken. Tegelijkertijd doen al dagen hardnekkige geruchten de ronde over een 7 inch iPad die eind van dit jaar zou uitkomen. Ook wordt sinds de eerste iPad al gesproken over een update met ingebouwde camera, opnieuw voor FaceTime.

Dan rest nog het geheimzinnige product. Buiten een Apple product ID (20547) en de beschrijving ‘unknownHardware’ is er niets bekend over dit product, maar het spreekt voor zich dat deze gadget in ieder geval op iOS zal draaien én een 30 pins dockconnector aan boord heeft. Verder mag wild gespeculeerd worden over het product. Wordt het de nieuwe AppleTV, een iPhone zónder Antenneproblemen of…?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 4.1 getest op geheimzinnige hardware
Sluiten