Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 27 augustus 2010

Apple patent vult gaatjes met praatjes

De designers bij Apple zijn geobsedeerd door minimalistische ontwerpen. Als ergens een knopje, schuifje of gaatje weggelaten kan worden zullen Jony Ive en de zijnen het niet nalaten. In deze voortdurende Less Is More-kruistocht lijkt ze het nu gemunt te hebben op de koptelefoonjack en de microfoon van de iPhone.

Een nieuw patent wijst er op dat Apple experimenteert met een opening voor de koptelefoonplug, waar ook een microfoon achter verscholen zit. Dat scheelt zomaar weer een lelijk gat waar bovendien vocht en vuil in kan komen. Nóg een voordeel is de mogelijkheid dat de microfoon op deze plek beter geluid kan oppikken dan nu het geval is, zo valt uit het patent op te maken.

Het klinkt ideaal, maar wie een koptelefoon zonder ingebouwde microfoon gebruikt op de iPhone zal minder enthousiast zijn. Bellen of gebeld worden betekent dan namelijk eerst de koptelefoon lostrekken.

Reageer op artikel:
Apple patent vult gaatjes met praatjes
Sluiten