Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 16 augustus 2010
Leestijd: 1 minuut

Apple patent: Bike+

Nadat Apple en Nike de wereld van het hardlopen digitaal hebben gemaakt met Nike+, lijkt ook de wereld van het wielrennen niet veilig voor de ideeën uit Cupertino. Een nieuw Apple patent dat is opgemerkt door patentlyapple.com heeft het namelijk over een Smart Bicycle System.

De verschillende sensoren die al in de iPhone zitten worden aangevuld met sensoren in de fiets. Hierdoor kunnen onder andere snelheid, afstand, tijd, hoogte, stijging, daling hartslag, kracht, derailleur-stand, cadans en windsnelheid gemeten worden.

Het systeem moet niet alleen inzicht gaan geven in je individuele prestaties, maar ondersteund ook teams, waarbij rit- en prestatie-informatie via het 3G netwerk wordt gedeeld met je teamgenoten. Ook zou je via tekst, spraak en/of beeld contact moeten kunnen onderhouden met je teamgenoten. Net als Nike+ kun je na afloop je rit laten plotten op een Google kaart. In real time moet je zelfs op je scherm kunnen zien waar je teamleden zich bevinden.

Het is nog even afwachten totdat het Smart Bicycle System z’n intrede doet in de Tour de France, want zoals met alle patenten: je weet maar nooit of en wanneer het komt tot een echt product.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Apple patent: Bike+
Sluiten