Statenweg
Statenweg Accessoires 15 augustus 2010

Apple-manager in de boeien na aannemen smeergeld

Paul Shin Devine, inkoopmanager van Apple, is voor de rechter gesleept na het aannemen van steekpenningen. In ruil voor het lekken van geheime productdetails aan zeker zes Aziatische fabrikanten van accessoires voor de iPhone en iPod, werd meer dan 1 miljoen dollar weggesluisd via buitenlandse bankrekeningen.

Als medewerker van Apple was Devine in het bezit van informatie over nog niet aangekondigde producten. Met de informatie konden de leveranciers uit China, Zuid-Korea, Taiwan en Singapore betere contracten onderhandelen met Apple.

Woordvoerder Steve Dowling liet weten dat Apple streng toeziet op de handhaving van ethische standaarden. Hij sprak van een ‘zero tolerance beleid’ voor immoreel gedrag binnen en buiten het bedrijf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple-manager in de boeien na aannemen smeergeld
Sluiten