Apple lekt bewijs over camera in toekomstige iPad

Door: Anth - 39 reacties

Een veelgehoorde klacht over de iPad is het ontbreken van een camera. Het apparaat lijkt immers prima geschikt voor het voeren van videogesprekken, al dan niet over 3G. Het is volgens velen dan ook een kwestie van tijd voordat Apple een iPad met camera aan boord aankondigt.

Apple zelf zwijgt natuurlijk in alle talen over een mogelijke opvolger van de populaire iPad. In de ondersteuningsdocumentatie voor bedrijven lijkt Apple echter de mond voorbij te hebben gepraat. In de specifieke naslagwerken voor de iPad kunnen bedrijven lezen over de restricties die ze kunnen toepassen op iPads die bedoeld zijn voor zakelijke werkzaamheden. Zo legt het document uit dat het gebruik van Youtube en de App Store kan worden geblokkeerd en…dat het gebruik van de camera kan worden voorkomen. Er wordt in het document niet vermeld aan welke zijde van de iPad de camera zich bevindt.

Het bewuste document is hier na te lezen, enige vermelding van een camera is door Apple uiteraard alweer zorgvuldig verwijderd. Eerder werd er in iPad os 3.0 al ondersteuning voor een camera gevonden.  De onthulling zal dan ook voor weinig mensen  als een verrassing komen, toch is het interessant concreet bewijs over de toekomst van de iPad te vinden. Wacht jij op de tweede generatie iPads of ben je tevreden zonder camera?

Reacties

39 reacties
 • Profielfoto
  iDOUBT

  Lekker tevreden zonder camera;-)

  Met de Camera App, kan ik de iPhone linken aan de iPad en dat voldoet perfect.

 • Profielfoto
  Mac-@

  Wachten op de tweede generatie inderdaad en volgend jaar pas instappen.

 • Profielfoto
  WiBo1953

  ik wacht op de camera voor mij is skypen met de ipad een echte meerwaarde.
  (video belen wordt dan toegankelijk; het ding ligt op tafel als je gebeld wordt, en kan gewon vanaf de bank lekker video bellen)

 • Profielfoto
  iHaring

  Lekker tevreden zonder camera;-)

  Met de Camera App, kan ik de iPhone linken aan de iPad en dat voldoet perfect.

  Welke app is dat precies?? Werkt deze ook met een iPhone van de 1e generatie??

 • Profielfoto
  wardjj

  Welke app is dat precies?? Werkt deze ook met een iPhone van de 1e generatie??

  CAMERA-A en CAMERA-B.

 • Profielfoto
  k-the-ripper

  Hoezo bewijs?
  Kan ook gewoon een foutje zijn , botweg bestaand stukje van bv iPhone overgenomen (knippen/plakken). Dat de volgende generatie van de iPad meer geheugen heeft,sneller is en misschien een camera bevat heeft voor mij weinig nieuwswaarde.
  Allemaal zaken die je al verwacht in versie 2 van de iPad nog voor versie 1 goed en wel in de verkoop is gegaan.

 • Profielfoto
  Rowdy

  Ik moet wel eerlijk zeggen – ik heb iChat op m’n iMac nog nooit gebruikt, en iSight in Skype misschien een enkele keer om wat specifieks te laten zien. Ik weet niet of ik videobellen zo veel zou gebruiken op m’n iPad.

  Wel ben ik benieuwd of de eerste revisie van de iPad ook gelijk 512MB RAM-geheugen zal ontvangen, gezien het feit dat dit ook in de iPhone 4 te vinden is.

 • Profielfoto
  Mac-@

  Ik kan me zelfs voorstellen dat de iPad2 meer dan 512 RAM zal hebben, iLife for iPad lijkt me een erg mooie toevoeging qua apps en een USP waar andere, toekomstige concurrenten niet snel een antwoord op hebben:) Een beetje meer RAM is dan wel handig.

 • Profielfoto
  hokkie

  Wat ik graag zou willen zien is FaceTime compatible met iChat gecombineerd met een camera op de iPad!

  Dit lijkt mij een koud kunstje! Wellicht komt hiervoor een JB app in Cydia o.i.d.

 • Profielfoto
  martijnvandijk

  hokkie 3 minuten geleden
  Wat ik graag zou willen zien is FaceTime compatible met iChat gecombineerd met een camera op de iPad!
  Dit lijkt mij een koud kunstje! Wellicht komt hiervoor een JB app in Cydia o.i.d.

  Precies, dus straks mijn 32Gb + 3G weer inruilen voor een nieuwe versie

 • Profielfoto
  Rmvis

  Of ze hebben gewoon het stukje van de iPhone gekopieerd en daarbij vergeten de tekst van de camera in eerste instantie eruit te halen.

 • Profielfoto
  mvdenberg

  De iSight camera van m’n MacBook heb ik nooit gebruikt. Ik snap de behoefte niet om te videobellen. Wat mij betreft kan de camera achterwege blijven: foto’s maken met de ipad doe je, vanwege het formaat, toch niet.

 • Profielfoto
  knekkie

  Duur foutje.

  Er gaan nu een heel hoop mensen wachten op de versie met camera.

 • Profielfoto
  tim.prove

  Ik wacht gewoon lekker op de vernieuwde versie van de iPad. Niet vanwege de camera, maar puur omdat ik eerst ff de hype voorbij laat gaan.:cool:

 • Profielfoto
  hokkie

  De iSight camera van m\’n MacBook heb ik nooit gebruikt. Ik snap de behoefte niet om te videobellen. Wat mij betreft kan de camera achterwege blijven: foto\’s maken met de ipad doe je, vanwege het formaat, toch niet.

  Niet snappen?! Ik geloof niet dat jij een weerspiegeling bent van de maatschappij (no hard feelings :sarcastic: ) In mijn geval ben ik doordeweeks weinig thuis (zie beroep) en dan zou ik op deze manier mijn vriendin en mijn zoon kunnen zien middels deze functie.

  Mijn broer en ik hebben inmiddels allebei een iphone 4, hij is nu op vakantie en hebben nu al een aantal keer ge-facetimed, erg leuk! en GRATIS!

 • Profielfoto
  andries

  No camera, No deal…

 • Profielfoto
  peterfoliant

  Van wanneer is die documentatie? Het kan er ook op duiden dat er in de oorspronkelijke iPad een camera gepland was, die er wegens nadere ontwerpbeslissingen niet is ingekomen.

 • Profielfoto
  HCHybrid

  Wacht op 2e generatie. Verwacht nl. ook dat het beeldscherm vd iPhone 4 ook richting iPad gaat komen en dan is het feest helemaal compleet!:-D

 • Profielfoto
  Maikelw

  Wat moet ik met een camera? Heb de camera die standaard in mijn Macs zat ook echt nog nooit gebruikt. Tevens is de iPad te groot om daar lekker foto’s mee te maken.

  Front facing camera? Nog minder aantrekkelijk. Ik snap dan ook niet wat mensen er aan vinden om elkaar te zien tijdens het bellen/ typen van een bericht.

  Totaal overbodig:)

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  Om het jaar een nieuwe gadget… nu de iP4 (reeds in mijn bezit) en volgend jaar de iPad2. Dan zijn ook de kinderziektes er uit… en kan ik volgend jaar rond deze tijd, als ik uitgekeken ben op mijn iP4, lekker met mijn iPad spelen… toch?

 • Profielfoto
  JBStudio

  Ach, dit wisten we toch al vanaf het begin. Ik zit er niet om te springen en ben erg blij met m’n iPadje. Ik zie het zo….. Apple introduceert iets ‘amazings’, iedereen (lees: HP, Dell, RIM enz) maken het na met net iets meer (lees: USB,Camera enz) en vervolgens komt Apple met iets nog ‘amazingers’ waar dit alles in zit, maar dan dat het werkt!

 • Profielfoto
  Infinitatus

  Dan zijn ook de kinderziektes er uit…

  Er lijken nochtans meer kinderziektes in de iPhone4 dan in de iPad1 te zitten.

 • Profielfoto
  MacBeer2

  Jeetje… een camera op de iPad. Waarom? Echt ik begrijp Apple-adepten som niet. Het materialisme stijgt ze soms naar het hoofd net als wanneer je snel een ijsje eet. Altijd maar gezeur over dingen die hun speeltjes NIET kunnen. De iPhone kan niet MMS-sen boehoe! Wanneer de iPhone dat ineens wél kan doet niemand er iets mee. Multitasken, ook zoiets. Iphones en iPads zijn ‘single window devices’. Zeg nou zelf, mis je het echt of vind je dat telefoons en iPads dit ook moeten omdat je computer dit al jaren kan? Als het antwoord op die vraag ‘ja’ is neem die vraag dan nog eens goed in je op en krab achter je oren. Desnoods twee keer.
  Zou ik Face Time gebruiken op een iPad? Nee! Ik gebruik videochat in iChat ook niet. En dat doen meer mensen met mij niet of nauwelijks.
  Apple is gekomen waar het is met hun producten doordat ze dit soort zaken juist niet meteen implementeren omdat hun klanten hierom mekkeren.

  Dear Mr. Jobs.
  I just want to say to you that you rock. Not just because you make these nice devices but because you don’t listen to your customers. They are idiots and idiots cant make clean and simple to use devices. Thank you for following your own path. Please keep on walking that way.

  With kind regards,
  Mc Bear
  The Netherlands

 • Profielfoto
  florisappelaar

  ”Debunk: ‘camera’ reference in iPad configuration policy is likely a copy-paste error, not evidence of new iPad” (Engadget)

  Misschien handig om dit ook op de frontpage te vermelden, met de link erbij…

  Look, we don’t doubt for a second that Apple’s working on an iPad with a front-facing camera to support FaceTime. That’s the obvious next step in Apple’s relentless, iterative product-refresh cycle that keeps the money rolling in. But a story loose on the interwebs claiming “evidence” of Apple’s intent is likely bunk, having more to do with a copy and paste error made by a low-level tech writer than Apple inadvertently revealing plans for the next generation iPad. As the story goes, Apple tipped its hand by adding a bullet to its “iPad in Business” deployment overview document describing the ability to restrict the iPad’s non-existent camera via Exchange policy or configuration profiles. Thing is, the text is a word-for-word copy of the existing “iPhone in Business” document as shown in the image above. Move along folks, nothing to see here… literally, Apple already removed the camera bullet from the iPad document.

  http://www.engadget.com/2010/08/03/debunk-camera-reference-in-ipad-configuration-policy-is-likely/

 • Profielfoto
  NiellS

  hokkie 3 uur geleden
  Wat ik graag zou willen zien is FaceTime compatible met iChat gecombineerd met een camera op de iPad!
  Dit lijkt mij een koud kunstje! Wellicht komt hiervoor een JB app in Cydia o.i.d.

  Eventueel nog ondersteuning voor Windows Live in iChat, nu Apple toch zo vriendelijk geweest is om Bing bij hun zoekmachines te zetten

 • Profielfoto
  THX-1138

  Ik gebruik de camera’s in MBP en iMac ook niet. Belangrijke reden is dat er nog steeds geen goede, fraai vorm gegeven MSN client is die een camera ondersteund.

 • Profielfoto
  Anth

  \’\’Debunk: \’camera\’ reference in iPad configuration policy is likely a copy-paste error, not evidence of new iPad\’\’ (Engadget)

  Misschien handig om dit ook op de frontpage te vermelden, met de link erbij…

  Het rare is dat het document waar Engadget naar verwijst (iPhone in Business) (hier te downloaden, pdflink http://images.apple.com/iphone/business/docs/iPhone_Business.pdf) geen gelijkenis vertoont met de printscreen op de website. Vanmorgen namelijk al bekeken voordat ik het artikel plaatste om een copy-paste foutje uit te sluiten.

 • Profielfoto
  Paul

  Sommige reacties zijn zo ongekend kortzichtig! En deze kortzichtigen ‘veroordelen’ mensen die WEL zitten te wachten op een camera en multitasking. Puur vanwege het feit dat wanneer je niet in NL woont en je iPad wilt gebruiken voor communicatie en werk. M.a.w. multitasking is een must wanneer je documenten/teksten maakt en tegelijkertijd wel in contact wil blijven met je medewerkers via email of Skype. Skype beeld is geen must maar zeer prettig wanneer je in het buitenland werkt en je wel je geliefden wilt zien online.
  Kom nou folks…de wereld is groter dan die van jezelf….

 • Profielfoto
  Koetjesreep

  Ik wacht op een 10e versie van de iPad, eentje die ik nuttig vind, en een stuk redelijkere geprijsd voor wat het kan.

 • Profielfoto
  Brambo1978

  Watbheb je aan die camera app?

 • Profielfoto
  unSOUND

  Ik wacht sowieso nog op de tweede revisie… Als de A4 processor 720p kan afspelen wil ik ook een scherm van 1280 pixels breed… Ik hoop dus dat die in de volgende revisie te vinden is…

 • Profielfoto
  JIK

  Ik wacht lekker!

 • Profielfoto
  Cube

  Absoluut een meerwaarde! Maar dan wel in HD! Zal absoluut een meerwaarde zijn ja hoor!

 • Profielfoto
  mbaert

  Wat mij betreft geen camera nodig op de iPad. Voor videochatten zit men dan lekker in je neus of naar je plafond te kijken. Lijkt me niet handig. Een camera op een iPhone of GSM is wel handig voor het geval je geen camera bij hebt onderweg. De iPad is voor mij meer thuisgebruik of op vakantie surfen en lezen, maar niet voor onderweg. Alle camera’s worden kleiner, maar nee, zou er op de qua formaat weer grotere iPad weer een camera moeten komen met natuurlijk liefst een 15 megapixel beeld maar een plastic lensje en het moet dan ook nog 25x in kunnen zoomen en liefst ook macro aankunnen oh ja, en groothoek natuurlijk. En een platte A4 formaat camera, hm lijkt me niet fijn werken.
  Al die overkill. Straks zeuren we over dat de stofzuiger geen camera heeft, of je tv of de fruitpers. Wil je een foto of een filmpje maken pak dan gewoon een echte camera. Ik erger me ook dood aan al die super slechte kwaliteitsfilmpjes op YouTube. Heb ik net een mooie tv gekocht waar je YouTube mee kunt kijken. Zit ik Supergrote slechte kwaliteit te kijken. Maar goed, ik wijk af.
  Ik bedoel dus enkel te zeggen dat ik persoonlijk het nut er niet van inzie.
  Van de andere kant gebruik ik op mijn iMacs de camera eigenlijk ook helemaal niet (uitgezonderd dan een gebruikersfotootje te maken).

 • Profielfoto
  jerb

  Wat mij betreft geen camera nodig op de iPad. Voor videochatten zit men dan lekker in je neus of naar je plafond te kijken. Lijkt me niet handig. Een camera op een iPhone of GSM is wel handig voor het geval je geen camera bij hebt onderweg. De iPad is voor mij meer thuisgebruik of op vakantie surfen en lezen, maar niet voor onderweg. Alle camera\’s worden kleiner, maar nee, zou er op de qua formaat weer grotere iPad weer een camera moeten komen met natuurlijk liefst een 15 megapixel beeld maar een plastic lensje en het moet dan ook nog 25x in kunnen zoomen en liefst ook macro aankunnen oh ja, en groothoek natuurlijk. En een platte A4 formaat camera, hm lijkt me niet fijn werken.
  Al die overkill. Straks zeuren we over dat de stofzuiger geen camera heeft, of je tv of de fruitpers. Wil je een foto of een filmpje maken pak dan gewoon een echte camera. Ik erger me ook dood aan al die super slechte kwaliteitsfilmpjes op YouTube. Heb ik net een mooie tv gekocht waar je YouTube mee kunt kijken. Zit ik Supergrote slechte kwaliteit te kijken. Maar goed, ik wijk af.
  Ik bedoel dus enkel te zeggen dat ik persoonlijk het nut er niet van inzie.
  Van de andere kant gebruik ik op mijn iMacs de camera eigenlijk ook helemaal niet (uitgezonderd dan een gebruikersfotootje te maken).

  Voor hoeft het ook niet hoor. Daar heb je toch je telefoon voor:smile:

 • Profielfoto
  simongbo

  MPEG is a family of standards used for coding audio-visual information in a digital compressed format. It is also a group that has produced MPEG-1, the standard on which such products as Video CD and MP3 are based, MPEG-2, the standard on which such products as Digital Television set top boxes and DVD are based, MPEG-4, the standard for multimedia for the fixed and mobile web. AVI files are a common format for compressed video clips. Files downloaded from the internet often use this format. Frequently, we need to convert mpg to avi mac to burn to DVDs and for other special uses. mpg to avi converter mac can convert any mpg to avi mac. Supported Apple OS: MAC OS X 10.4, Mac OS X 10.5 Leopard, Mac OS X 10.5.7, Mac OS X 10.5.8, Mac OS X 10.6 Snow Leopard, Unibody Macbook, Mac Pro, Mac Mini, MacBook, MacBook Pro, MacBook Air, iMac and PC with Mac OS X. With mac mpg to avi converter for Mac you can also edit the video effect, resolution, or bite rate. If you need to extract some clips of the video, there are video editing functions within mpg to avi mac converter for Mac such as trimming, cropping, changing effect and so on.

 • Profielfoto
  Baxxie

  Ik
  sta op het punt om een nieuwe iPad 32 gig met wifi en 3G te kopen, hier wil ik mee gaan bellen via Skype kan iemand mij vertellen of dit verstandig is ??
  Mvg,

 • Profielfoto
  samdg

  ik wacht

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik wacht ABSOLUUT op een nieuwe versie MET camera, liefst TWEE camera’s!