Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 8 juli 2010
Leestijd: 2 minuten

Wallace & Gromit op je iPad

We schrijven niet vaak reviews van iPhone of iPad apps op OMT, omdat collega’s daar vaak veel beter in zijn. Vandaag kan ik het echter niet laten, omdat twee onvervalst Engelse Oscar-winnaars, waar ik groot fan van ben, in de vorm van een spelletje hun weg naar de iPad hebben gevonden: Wallace & Gromit.

Wallace is een onhandige uitvinder die, zonder dat hij het zelf doorheeft, elke keer wanneer hij zich in de nesten heeft gewerkt met een nieuwe uitvinding gered wordt door z’n trouwe viervoeter Gromit. De klei-animatiefilmpjes van Aardman Studio’s zitten vol met verwijzingen naar beroemde films, zijn voorzien van minstens vier keer meer gadgets dan James Bond en zijn doorspekt met Britse humor.

Voor Wallace & Gromit zijn iTunes en de App Store niet nieuw. Digitale stripboeken, een eigen podcast, TV shows, muziek en de losse animatiefilms zijn al enige tijd te downloaden. Maar nu kun je ze dus ook meenemen op je iPad met de adventure game Wallace & Gromit: The Last Resort.

In het begin is het even wennen. In de films zijn de karakters gemaakt met gladde ronde vormen, zoals je gewend bent van klei-animatie. Doordat ze nu zijn opgebouwd uit eentjes en nulletjes en er geen sprake is van anti-aliassing, heeft Gromit een wat hoekige neus en zijn de randen wat rafelig. De animatie zelf maakt dit echter meer dan goed, want de makers hebben de blikken en motoriek van beide hoofdrolspelers perfect getroffen.

Het is de bedoeling van het spel om Wallace & Gromit een geïmproviseerd vakantieoord te laten bouwen in hun eigen kelder, inclusief waterglijbaan. Net als in de films moet er een mysterie worden opgelost en is er een nieuwe uitvinding die op de proef wordt gesteld: de Deduct-o-matic. Het spel staat garant voor een paar uur speelplezier voor het hele gezin.

Wallace & Gromit: The Last Resort is gemaakt door Telltale Inc en is te koop in de App Store voor € 3,99. Voor Wallace & Gromit-fans die in bezit zijn van een iPad een absolute must.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Wallace & Gromit op je iPad
Sluiten