Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 15 juli 2010

Steve Jobs in 2009 gewaarschuwd voor iPhone 4 antenne

De iPhone 4 wordt sinds zijn introductie geprezen om zijn nieuwe functies, maar verguisd om de ontvangst. En dat terwijl Steve Jobs bij de introductie nog met zoveel trots vertelde over het unieke ontwerp van de antenne, bestaand uit een frame rondom het toestel waarbij verschillende onderdelen (voor GSM/UMTS en Bluetooth/WiFI/GPS) van elkaar gescheiden zijn met een rubberen rand.

Wat blijkt? Wie z’n vinger over die rubberen rand zet, verbindt de twee antennes waardoor de signaalsterkte afneemt. Wie had dat nou kunnen zien aankomen? Naar het blijkt; Steve Jobs himself!

Volgens de businesszender/website Bloomberg is Steve al vorig jaar gewaarschuwd over mogelijke ontvangstproblemen met het design van de iPhone 4 antenne door Senior iPod/ iPhone-Engineer Ruben Caballero. Ook een telecom-provider, we vermoeden AT&T zou voorafgaand aan de publieke bekendmaking van de iPhone 4 zorgen hebben geuit over de antenne. Bloomberg baseert zich op getuigenissen van twee anonieme bronnen.

Mocht het bericht kloppen dan kan dit negatief uitpakken voor Apple. Er zijn al meerdere rechtszaken gestart tegen het antenneprobleem van de iPhone 4. Als bewezen kan worden dat Apple de telefoon uitgebracht heeft in de wetenschap dat dit probleem zich voor kon doen hebben ‘slachtoffers’ een sterke troef in handen.

Apple wilde niet reageren op de beweringen. Wel zal morgen een persconferentie gehouden worden waarin misschien meer duidelijk wordt. Wat vind jij van ‘Antenne-gate’? Een flater van Apple of veel gedoe om niets?

Reageer op artikel:
Steve Jobs in 2009 gewaarschuwd voor iPhone 4 antenne
Sluiten