Statenweg
Statenweg Nieuws 6 juli 2010

Prince: “iTunes is achterhaald”

De popartiest Prince wil zijn tijd vooruit zijn. Zo ook wat betreft de verkoop van zijn liedjes. Downloaden, iTunes… wat hem betreft is het allemaal passé. Hij behoort dan ook tot het kleine clubje artiesten dat weigert muziek online te verkopen uit vrees voor misbruik en piraterij.

“Het internet is voorbij,” meent Prince. “Ik zou niet weten waarom ik mijn muziek nog zal aanbieden in iTunes.” Volgens de zanger is internet te vergelijken met de in de jaren ’80 zeer populaire muziekzender MTV “op het ene moment werd MTV hip en op het andere moment was het achterhaald”.

Volgens de zanger ontvangt hij geen voorschot van de online platenboeren en krijgt hij negatieve reacties als hij vervolgens ‘nee’ zegt. “Ik geloof in nieuwe manieren om muziek te distribueren,” aldus Prince. Zijn nieuwe album verschijnt uitsluitend op CD en is exclusief voor lezers van The Daily Mirror.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Prince: “iTunes is achterhaald”
Sluiten